حکمرانیها میدانهاى مسابقت مردان است . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :11
بازدید دیروز :140
کل بازدید :103136
تعداد کل یاداشته ها : 526
04/4/21
1:43 ص

بیشتر هموطنان ما از ایمیل Yahoo استفاده می کنند. و با توجه به اینکه تعداد ایمیل ها ممکن است زیاد باشد و برای دیدن آنها به روش سنتی زمان زیادی لازم است استفاده از نرم افزار Out Look کار با ایمیل را تا حد زیادی راحت کرده و در وقت شما صرفه جویی می شود. البته قبل از انجام این مراحل حتماً یک آنتی ویروس به روز نصب کنید و مرتباً آنرا Update نمائید چون با Out Look احتمال ویروسی شدن کامپیوتر شما بالا می رود.

دارندگان ایمیل Yahoo می توانند با رفتن به آدرس http://mailplus.mail.yahoo.com و ثبت نام در آنجا به عنوان یک کاربر سرویسMailplus اجازه استفاده از Out Look را برای مدیریت پیغام های خود در Yahoo خواهید داشت.

نعد از اینکه به عنوان یک کاربر Mailplus شناخته شدید با انجام مراحل زیر می توانید به ایمیل خود دست پیدا کنید.

برای انجام تنظیمات Out Look مراحل زیر را انجام دهید:

  1. از منوی Tools، گزینه Email Account را انتخاب کنید.

  2. گزینه Add a new email account را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید.

  3. POP3 را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید.

  4. اطلاعات زیر را وارد کنید.

اطلاعات کاربر

  • نام: نام خود را وارد کنید البته هر اسمی که دوست دارید در بالای email های شما که می فرستید ظاهر شود.

  • آدرس email: خود را به طور کامل وارد کنید. (مانند Yadbegir@yahoo.com)

  • اطلاعات سرور

__  در قسمت

 (incoming mail server(pop3

این عبارت را وارد کنید.

Pop.mail.yahoo.com

ــــ در قسمت

Outgoing mail serve (SMTP)

این عبارت را وارد کنید.

smtp.mail.yahoo.com

  • اطلاعات Login

__ Yahoo ID :User Name خود را وارد کنید بدون yahoo.com@

مثلاً اگر ایمیل شما Yadbegir@yahoo.com است ID شما می شود Yadbegir

__ Password: رمز عبور Yahoo خود را وارد کنید.

  5. برای گزینه Log on using secure password authentication (SPA علامت تیک را قرار ندهید یا اگر تیک دارد آن را بردارید.

  6. روی باکس More setting کلیک کرده و به قسمت Outgoing server بروید.

  7. در برابر My outgoing server (smtp) requires authentication اگر تیک ندارد تیک قرار دهید.

  8. اگر دوست دارید یک کپی از email های خود در سرور یاهو داشته باشید قسمت Advanced را انتخاب کرده و برای گزینه Leave a copy of massage on the server یک تیک بگذارید.

  9. روی OK کلیک کنید.

  10. روی Next کلیک کنید و سپس روی Finish کلیک کنید.

توجه مهم: در سرور ایمیل SMTP یاهو باید authentication فعال شود برای این منظور مراحل زیر را طی کنید.

  1. روی Tools و سپس Email Account کلیک کنید.

  2. View or change existing account را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید.

  3. ایمیل یاهو خود را انتخاب کرده و در سمت راست روی Change کلیک کنید.

  4. روی More setting ... کلیک کنید.

  5. در پنجره Internet Email Settings روی قسمت Outgoing Server کلیک کنید. مطمئن شوید که گزینه My outgoing server(SMTP  

requires authentication

تیک دارد.

  6. قسمت Advanced را انتخاب کنید و مطمئن شوید گزینه

This server requires a secure connection (SSL 

انتخاب نشده باشد.

اگر ISP شما پورت 25 را بسته باشد و شما قادر به فرستادن email نباشید باید پورت 587 را برای فرستاده ایمیل فعال کنید برای اعمال این تغییرات مراحل زیر را طی کنید.

1ــ از منوی Tools گزینه Email Account را انتخاب کنید.

2ــ روی View or change existing email accounts کلیک کنید و روی Next کلیک کنید.

3ــ ایمیل Yahoo خود را انتخاب کنید و روی Change کلیک کنید.

4ــ روی More Setting کلیک کنید.

5ــ روی قسمت Advanced کلیک کنید.

6ــ در قسمت Outgoing server (SMTP پورت 25 را با 587 جایگزین کنید.

7ــ روی OK و سپس روی Finish کلیک کنید.



  
  

بلوتوث یک فناوری بی سیم کوتاه برد است که به تلفنهای همراه ، PDA ، کامپیوترها ، دستگاههای ضبط و پخش استریو ، لوازم خانگی ، اتومبیلها و همه وسایل دیگری که می توانید ارتباط آنها را با یکدیگر فکر کنید امکان ارتباط می دهد. 

نمونه ای از کاربرد تکنولوژی ارتباطی بلوتوث توسط آنتن و مبدل USB بلوتوث

تاریخچه بلوتوث

فکر اولیه بلوتوث در شرکت موبایل اریکسون در سال 1994 شکل گرفت. اریکسون که یک شرکت سوئدی ارتباطات راه دور است – در آن زمان در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کم مصرف ، کم هزینه بین تلفن های همراه و یک گوشی بی سیم بود.

 کار مهندسی در سال 1995 شروع شد و فکر اولیه به فراتر از تلفنهای همراه و گوشی های آنها توسعه یافت تا شامل همه انواع وسایل همراه شود ، با هدف ساخت شبکه های شخصی کوچک از وسایل مختلف در طول این زمان ، اریکسون نام “بلوتوث” (یک پادشاه دانمارکی) گرفت که بین سالهای 940 و 981 میلادی می زیست. شاهِ هارالد در دوره حکومت خود که یک وایکینگ بود – به طور صلح آمیز ، دانمارک ، سوئد جنوبی و نروژ شمالی را متحد کرد. این کار به او شهرت یک پادشاه ماهر در ارتباط و مذاکره را در تاریخ داد.

برای اریکسون ، اسم بلوتوث برای فناوری داده شده که امیدوار بود بتواند به طور صلح آمیز وسایل مختلف را متحد کند، مناسب بود. اریکسون می دانست که اگر فقط یک شرکت این استاندارد ها را حمایت کند هرگز موفق نخواهد شد.

لوگوی رسمی بلوتوث
لوگوی رسمی استاندارد ارتباطی بلوتوث

در سال 1998 ، اریکسون یک موافقت نامه با IBM ، اینتل ،نوکیا ، 3com ، توشیبا و مایکروسافت امضا کرد که بر پایه این موافقت نامه  و گروه  Bluetooth Special Interest Group را به وجود آورد. هدف این گروه نظارت بر پیشرفت بلوتوث و عمومی ساختن آن بود. و پس از آن شرکتهای تری کام، Lucent،  موتورولا و بیش از 2000 کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند.

فرایند صدور جواز و گواهینامه: قبل از اینکه یک کارخانه بتواند محصولی که از تکنولوژی بی سیم Bluetooth استفاده می کند وارد بازار کند باید جواز آن را از دو جهت دریافت کند. ابتدا محصول مورد نظر استانداردهایی لازم دارد که بتواند با دستگاههای دیگر که دارای تکنولوژی بی سیم Bluetooth  هستند ارتباط برقرار کند. دیگر اینکه باید مجوزهای لازم برای این سیستم چه در کشور سازنده و چه در کشوری که محصول به فروش می رود مجوزهای قانونی آنها را دریافت کند.

توضیح بلوتوث

تکنولوژی Bluetooth  که بعضی ها در فارسی آن را به دندان آبی ترجمه کرده اند. استانداردی برای امواج رادیویی است که که برای ارتباطات بی سیم کامپیوترهای قابل حمل و نقل (مانند lap top ها) و تلفن های همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده می شوند این امواج برای فاصله های نزدیک استفاده می شوند و برای ارتباطات بی سیم تکنولوژی ارزانی محسوب می شوند. و بوسیله این تکنولوژی می توانید بین دو وسیله که دارای این تکنولوژی باشند به صورت بی سیم پیغام، عکس یا هر اطلاعات رد و بدل کنید. رادیوی Bluetooth در داخل یک میکرو چیپ قرار دارد و در باند فرکانسی 2.4 گیگا هرتز عمل می کند.

 این تکنولوژی از سیستم "Frequency Hoping Spread Spectrum" استفاده می کند، که سیگنال آن 1600 بار در ثانیه تغییر می کند که کمک بزرگی برای جلوگیری از تداخل ناخواسته و غیر مجاز است. علاوه بر این بوسیله نرم افزار کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک می شود. بدین ترتیب می توان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما فقط به مقصد مورد نظر می رسد. این امواج با دو قدرت وجود دارند. سطح قدرت پایین تر که محیطهای کوچک را می تواند پوشش دهد ( مثلاً داخل یک اتاق ) یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسطی را می تواند پوشش دهد. ( مثلاً کل یک خانه را متواند پوشش دهد. ) این سیستم هم برای ارتباط نقطه به نقطه و هم برای ارتباط یک نقطه با چند نقطه می تواند استفاده شود.

دارای پهنای باند Kbs 720و 10 متر قدرت انتقال (در صورت تقویت تا 100 متر قابل افزایش است ) می باشد. این تکنولوژی که از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسب استفاده می کند. قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیر فلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند می شود ولی متوقف نمی شود.

با سیستمهای امروزی بیش از 7 دستگاه می توانند برای برقراری ارتباط با تولید کننده امواج در یک دستگاه دیگر فعال شوند. به این شیوه Piconet می گویند چندین piconet را می توان به یکدیگر متصل کرد که یک scatternet را تشکیل می دهند

 بلوتوث یک رشتـه خصوصیت بی سیم است که ارتباطات کوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشه های کوچک و اختصاصی بلوتوث را تعریف می کند. بلوتوث فقط کابلها را حذف نمی کند ، بلکه یک روش بی سیم برای وصل کردن کامپیوتر ها با همه وسایل همراه الکترونیکی فراهم می سازد و شبکه های کامپیوتری کوچک و خصوصی مشهور به PAN (Personal Area Network) یا شبکه شخصی را بوجود می آورد. بلوتوث یک زبان مشترک بین وسایل مختلف می سازد که به آنها امکان می دهد که به آسانی با هم ارتباط برقرار کنند و بهم وصل شوند.

 وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث حدود 10 متر تا 100 متر برد دارند و می توانند داده ها در سرعت 720 کیلوبایت در ثانیه از طریق دیوار ها ، کیف ها و پوشاک انتقال دهند. هیجان انگیزتر آنکه اتصال دادن بین وسایل بلوتوث می تواند بدون دخالت مستقیم ما انجام بگیرد. وقتی دو وسیله مجهز به تراشه های بلوتوث نزدیک یکدیگر می رسند ، نرم افزار نهاده شده در تراشه های فرستنده / گیرنده (Server / Client) بلوتوث به طور خودکار یک ارتباط را برقرار می سازد و داده ها را نقل و انتقال می دهد.

با این همه برد کوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است که برای شبکه های محلی (LAN) بی سیم مرسوم کمتر باشد، چون این شبکه های کامپیوتری معمولاً بیش از 10 متری بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتی آنها 10 تا 100 متر مگابایت در ثانیه است.

مشکل ارتباطات !!!  > راه حل : بلوتوث!

فناوری بلوتوث با حذف دخالت کاربر در سیستم و همچنین احتیاج به انرژی بسیار کم برای برقراری ارتباط با وسایل دیگر که موجب صرفه جویی زیادی در مصرف باطری می شود تکنولوژی شبکه های کوچک را وارد مرحله جدیدی کرد.

یکی از جالب ترین نکات درباره این استاندارد روشی است که وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث به طور خودکار یکدیگر را تشخیص می دهند ، ارتباط برقرار می کنند و داده ها را به دستور شما یا بدون دخالت شما انتقال می دهند. در خصوصیات بلوتوث یک ارتباط رادیویی با برد کوتاه تعریف شده است. این استاندارد هم چنین یک برد متوسط 100 متری را تعریف کرده است ، اما به ندرت به کار می رود ، چون به توان التریکی و هزینه بیشتری نیاز دارد. هر وسیله بلوتوث حاوی یک تراشه فرستنده / گیرنده مربعی 4 سانتیمتری است که در باند فرکانس رادیویی ISM (Industrial Scientific Medical) یا صنعتی ، علمی ، پزشکی از 40.2 گیگاهرتز تا 48.2 گیگاهرتز عمل می کند.  

مبدل بلوتوث PC CARD

سازندگان و طراحان این فرکانس را بدین لحاظ انتخاب کردند که در سراسر جهان به رایگان در دسترس است و محدودیتهای داشتن مجوز را ندارند . باند ISM به 79 کانال تقسیم می شود که هر کدام پهنای باند یک مگاهرتزی دارند که این باند رایگان است . بلوتوث از لحاظ نظری پهنای باند یک مگابایت در ثانیه را دارد ، که سرعتی نزدیک به 723 کیلوبیت در ثانیه است. این سرعت خیلی بالا نیست ، اما برای انتقال داده ها بین وسایل دستی و دسترسی به اینترنت کاملاً کافی است.

بلوتوث در واقع یک استاندارد شبکه است که دارای 2 سطح است :

?سطح اول که به عنوان سطح فیزیکی شناخته می شود و بیانگر این است که بلوتوث یک فرکانس رادیویی استاندارد است .

?سطح دوم که به عنوان سطح پروتکل شناخته می شود و دربرگیرنده قوانین و دستوراتی همچون مکان و زمان ارسال اطلاعات، تعداد بیت های ارسالی در آن واحد و همچنین شمار وسایلی که بطور همزمان می توانند در عملیات ارسال و دریافت اطلاعات شرکت داشته باشند می باشد.  

شبکه بلوتوث اطلاعات را توسط امواج رادیویی با قدرت کم انتقال می دهد که فرکانس این امواج برابر با 2.45GHz است ( دقیقا بین 2.402GHz  تا 2.480 GHz)  که این باند فرکانس طبق یک توافقنامه بین المللی برای استفاده توسط لوازم علمی ، پزشکی و صنعتی کنار گذاشته شده است (ISM).


جدول جهانی فرکانس های رادیویی

 یکی از راه هایی که تجهیزات بلوتوث از آن برای جلوگیری از تداخل  امواجشان با سایر تجهیزات بهره می جویند ارسال سیگنال های بسیار ضعیفی در حدود یک میلی وات است. برای مقایسه فقط کافی است بدانید تلفن های همراه می توانند یک سیگنال  در حدود 3 واتی را مخابره کنند. استفاده از امواج کم قدرت شعاع برد سیگنال های بلوتوث را به حدود 10 متر محدود می کند و همچنین با استفاده از این سیگنال های ضعیف امکان ایجاد تداخل بین امواج بلوتوث با امواج تلفن همراه ، کامپیوتر و یا دستگاه تلویزیون به کلی منتفی می شود. اما با همین امواج ضعیف هم لازم نیست که دو دستگاه فرستنده و گیرنده امواج در دید مستقیم یکدیگر باشند. امواج بلوتوث براحتی از دیوارهای خانه شما عبور می کنند و این یک امکان خوب برای کنترل چند دستگاه در اتاقهای مختلف است.

بلوتوث می تواند  همزمان با 8 دستگاه  ارتباط داشته باشد به شرطی که این دستگاه ها در شعاع ده متری باشند. شاید شما تصور کنید که ممکن است بین این دستگاه ها تداخل بوجود بیاید اما این غیر ممکن است. بلوتوث از یک فناوری بنام "جهش فرکانس در طیف گسترده " (spread-spectrum frequency hopping)  بهره می جوید که احتمال استفاده از یک فرکانس برابر توسط دو دستگاه بطور همزمان را تقریبا به صفر می رساند. بر پایه این تکنولوژی  هر وسیله از 79 فرکانس منحصر به فرد که بصورت اتفاقی ازمیان یک سری فرکانس های از پیش تعیین شده  انتخاب شده است استفاده می کند که به بطور منظم از یکی از آنها به دیگری تغییر فرکانس می دهد.

در مورد بلوتوث این عمل تغییر فرکانس توسط  دستگاه فرستنده حدود 1600 بار در ثانیه اتفاق می افتد. و این بدان معنی است که تعداد دستگاه های بیشتری  در آن واحد می توانند از یک بخش محدود از باند فرکانس رادیویی استفاده کنند.

به محض اینکه یک گفتگو  بین  دستگاه صورت گرفت دستگاه های بلوتوث موجود در این گفتگو یک شبکه را تشکیل می دهند . یک شبکه کوچک PAN  (Personal Area Network) که به آن piconet  هم می گویند.  شبکه ای که یک محیط کوچک مانند یک اتاق را تحت پوشش خود قرار می دهد یا حتی ممکن است محیطی که تحت پوشش خود قرار می دهد بیشتر از فاصله بین دستگاه پایه تلفن بی سیم با گوشی و هدست خود نباشد.

وقتی که یک شبکه piconet   بر قرار می شود دستگاه های حاضر در این شبکه همانطور که قبلا توضیح دادیم شروع به استفاده از سیستم جهش فرکانس می کنند و مرتبا فرکانس سیگنال های  خود را بطور اتفاقی در یک طیف مشخص تغییر می دهند تا با اینکار هم  در دسترس یکدیگر باشند و هم اینکه از تداخل piconet  آنها با  piconet  دیگری که ممکن است در همان اتاق برقرار باشد جلوگیری شود. 

 شمایی از یک ایستگاه کاری بلوتوث

مزایای بلوتوث

مهمترین امتیارات بلوتوث بدون سیم بودن، کم هزینه و ارزان بودن و اتوماتیک بودن آن است.  راههای دیگری مانند ارتباط از طریق اشعه مادون قرمز(اینفرارد) هم برای ارتباط بدون سیم وجود دارد.

اینفرارد (Infra Red) عبارت است از امواج نوری که فرکانس آنها از فرکانس قابل دیده شدن و فهم  توسط چشم انسان پایین تر است. اکثر دستگاه های کنترل از راه دوری که همراه وسایل صوتی و تصویری عرضه می شوند برای ارسال اطلاعات از اینفرارد استفاده می کنند. ارتباط  و انتقال اطلاعات بر پایه اینفرارد یک روش قابل اعتماد و امن است و در ضمن استفاده از آن هزینه زیادی ندارد. اما دو محدودیت در استفاده از آن وجود دارد: اول اینکه : اشعه اینفرارد فقط در مسیر مستقیم منتشر می شود، حتما شما در هنگام استفاده از دستگاه ریموت کنترل این را تجربه کرده اید که حتما باید دستگاه را مستقیما به سمت وسیله مورد نظرتان بگیرید تا آن وسیله بتواند دستور مورد نظر شما را دریافت و اجرا کند.

محدودیت دیگری که وجود دارد اینست که تکنولوژی اینفرارد یک تکنولوژی یک به یک است. یعنی اینکه در آن واحد فقط بین دو وسیله می تواند ارتباط برقرارکند. مثلا شما می توانید توسط آن اطلاعاتی را از لپ تاپتان  به تلفن همراه دوستتان منتقل کنید اما نمی توانید همزمان آن اطلاعات را به PDA دوست دیگرتان هم منتقل کنید.

البته این دو خصوصیت اینفرارد در بعضی موارد امتیاز محسوب می گردند زیرا عملیات انتقال اطلاعات فقط بین دو وسیله مورد نظربرقرار می شود و امکان به وجود آمدن  تداخل با وسایل دیگر وجود ندارد وغیر ممکن است . این خاصیت باعث می شود که اطلاعات ارسالی شما فقط به همان وسیله ای برسد که مورد نظر شماست حتی اگر شما درجایی باشید که پر از گیرنده های اینفرارد باشد.

 

      

یک لپتاپ مجهز به بلوتوث و نحوه تبادل اطلاعات به وسیله آن را مشاهده می کنید.

فناوری بلوتوث ابداع گردید تا محدودیتهای اینفرارد را پوشش دهد. حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در دستگاه های بلوتوثی  که با استاندارد قدیمی تر بلوتوث 1.0 کار می کنند 1 مگابایت در ثانیه است اما در استاندارد بلوتوث 2.0 اطلاعات می توانند با سرعت 3 مگابایت در ثانیه منتقل شوند. دستگاه های بلوتوثی که از استاندارد جدید استفاده می کنند با دستگاه های دارای استاندارد قدیمی تر هم سازگارند

  



  
  

آیا می دانید که می توان 2 کامپیوتر را با یک کابل USBــ USB ساده به یکدیگر متصل کرد؟با فرا گرفتن این آموزش خواهید توانست دو کامپیوتر را به یکدیگر متصل کنید و حتی به صورت مشترک از اینترنت استفاده نمائید.

 

اگر دو کامپیوتر در خانه یا محل کار خود دارید که برای استفاده اشتراکی از فایلهای موجود در هر کدام می خواهید آن دو را به یکدیگر وصل کنید. این روش یکی از سریعترین روشهای موجود است.برای اتصال دو کامپیوتر استفاده از یک هاب یا روتر همیشه کار معقولی نیست. بلکه استفاده از یک کابل USBــ USB بسیار کاربردی و عملی تر است. با این روش حتی می توانید اتصال اینترنتی را بین دو کامپیوتر به اشتراک بگذارید. 

در این آموزش کوتاه برای شما نحوه اتصال دو کامپیوتر با یک کابل خاص USB_USB آموزش داده می شود. 

1ــ یک کابل USBــ USB بخرید. 

اولین مرحله برای اتصال دو کامپیوتر از طریق USB پیدا کردن کابل USBــ USB است در این مرحله باید بسیار دقت کنید. شما به نوعی کابل احتیاج دارید که اصطلاحاً به آن Bridge یا کابل شبکه USB می گویند. این بدان معناست که در این کابل قابلیت اتصال دو کامپیوتر وجود دارد. 

در این کابلها یک مدار الکتریکی واسط وجود دارد و دو سر کابل دارای سوکت نوع A است. شما می توانید کابلی بخرید که چیپ Bridge آن USB1.1 با سرعت 12 Mb بر ثانیه یا USB2.0 با سرعت 480 Mb بر ثانیه باشد البته توصیه ما USB2.0 است. چون سرعت آن به مراتب بیشتر است. به خاطر داشته باشید شبکه های اترنت دارای استاندارد 100 Mb بر ثانیه هستند. 


2ــ نصب 

بعد از اینکه کابل را بدست آوردید می توانید آن را متصل کنید. اولین کاری که باید بکنید نصب نرم افزار یا درایور کابل است. 

بیشتر کابل ها 2 مود یا حالت مختلف را پشتیبانی می کنند: 

1ــ link mode: در این حالت می توانید به آزادی فایل ها را بین دو کامپیوتر کپی کنید. 

2ــ network mode: در این حالت فقط کپی کردن فایل نیست که می توانید انجام دهید، بلکه می توانید فولدرها، پرینترها و ارتباط اینترنتی را هم به طور اشتراکی استفاده کنید. 

3ــ شروع به استفاده از اتصال خود کنید. 

اگر از کابل خود در حالت لینک (link mode) استفاده کنید. به سادگی به برنامه ای که همراه نرم افزار کابل است دست پیدا می کنید و می توانید فایل های خود را انتقال دهید. 

اگر از کابل خود در حالت شبکه (network mode) استفاده می کنید. باید کارهای زیر را انجام دهید. 

ــ وارد قسمت network connection شوید.آدپترهای شبکه که متصل هستند را می بینید. 

ــ اکنون بر روی آدپتری که کامپیوتر شما را به اینترنت متصل می کند راست کلیک کنید. 

گزینه properties را انتخاب کنید. در برگه Advanced برای گزینه Allow other network users to connect through this computers Internet connection. یک علامت تیک قرار دهید. 

ــ بعد از اینکه این کارها را انجام دادید کامپیوتر خود را restart کنید. اکنون کامپیوتر دیگر هم می تواند به اینترنت متصل شود. 

شاید استفاده از هاب برای دو کامپیوتر کار مطمئن تری به نظر برسد ولی باید پول بیشتری هم خرج کنید به هر حال تصمیم با شماست


  
  

پدیده‌ انقلابی Ajax 
اگر برنامه نویس وب هستید، لابد خبر دارید که این روزها همه درباره Ajax صحبت می‌کنند. بعضی معتقدند Ajax یکی از ارکان فنی موج جدیدی است که به Web 2.0 معروف شده است و انجمن‌ها و تریبون‌های آنلاین مملو از مقالات و اظهارنظرهای مربوط بهAjax است 


اگر برنامه نویس وب هستید، لابد خبر دارید که این روزها همه درباره Ajax صحبت می‌کنند. بعضی معتقدند Ajax یکی از ارکان فنی موج جدیدی است که به Web 2.0 معروف شده است. بعضی از سایت‌های بزرگ مانند یاهو و گوگل هم‌اکنون Ajax را به خدمت گرفته‌اند، انجمن‌ها و تریبون‌های آنلاین مملو از مقالات و اظهارنظرهای مربوط بهAjax است و همزمان تلاش‌های وسیعی در جریان است تا این فناوری جدید همچنان به صورت اپن سورس باقی بماند و انحصاری نشود. 

Ajax چیست؟ 
واژه Ajax با تلفظ <ای‌جکس> یا <ای‌ژاکس> سرنام عبارت Asynchronous JavaScript and XML و به معنی <ترکیب نامتقارن جاوا اسکریپت و>XML است. ماهیت صفحات وب و پروتکل HTTP به گونه‌ای است که به طور معمول وقتی درحال وب‌گردی هستیم، به ازای هر کنش و واکنش میان ما و سایتی که در حال کار با آن هستیم، کل یک صفحه وب از نو بارگذاری و تازه‌سازی (refresh) می‌شود. 

ای‌جکس فناوری جدیدی است که تغییر محسوسی را در این سناریو به وجود می‌آورد؛ به این ترتیب که به جای بارگذاری مجدد کل صفحه، فقط قسمتی تغییر می‌کند که قرار است اطلاعات جدید را به نمایش درآورد و کلیه عملیات ارسال اطلاعات و دریافت نتایج در پشت صحنه انجام می‌شود. در نتیجه هیچ‌گاه صفحه سفید و خالی وب در فواصل کنش و واکنش‌های هنگام کار با مرورگر دیده نمی‌شود و احساسی مشابه تجربه کار با یک نرم‌افزار دسکتاپ به کاربر دست می‌دهد.

جادوی ای‌جاکس چیزی نیست جز یک فکر بکر و آن هم ترکیب کردن جاوا اسکریپت و XML در قالب یک موجود ‌نرم‌افزاری جدید. 

اصطلاح Ajax را اولین بار کارشناسی از شرکت Adaptive Path به نام جسی جیمزگرت در مقاله‌ای با عنوان <ای‌جکس؛ رهیافت جدیدی در برنامه‌های تحت وب> مطرح کرد و خیلی سریع مورد استقبال گسترده برنامه نویسان وب در سراسر جهان قرارگرفت. اعتقاد عمومی این است که تاریخچه به‌کارگیری تکنیک مذکور به پیدایش نرم‌افزار Outlook WebAccess و استفاده از فرمان XMLHttpRequest که مایکروسافت ابداع کرده و در نرم‌افزار اینترنت اکسپلور به‌کار رفته است، برمی‌گردد. اما امروزه اغلب مرورگرهای مهم و شناخته‌شده (از جمله فایرفاکس) از آن پشتیبانی می‌کنند و دیگر یک فناوری محدود به اینترنت اکسپلورر نیست. 
چرا Ajax این قدر اهمیت‌دارد؟ 
فناوری ای‌جکس جدید است و شگفت‌انگیز به‌نظر می‌رسد. ولی در حقیقت کل این شعبده بر اساس فناوری‌هایی بنا شده است که هم‌اکنون موجودند: جاوا اسکریپت و XML. هر دوی این فناوری‌ها تا حد زیادی باز هستند و منحصر به شرکت خاصی نیستند. به همین دلیل این روزها تمام محافل دنیای برنامه نویسی مملو از مقالات و تحلیل‌هایی درباره Ajax است. به عنوان نمونه می‌توانید صفحه نخست سایت موسوم به <کانال شبکه برنامه نویسان سان> را بازکنید. 

بیشتر این صفحه (در زمان نگارش این یادداشت) به مقالات و مطالب متنوعی درباره Ajax اختصاص یافته است. مجلات برنامه‌نویسی نیز مقالات متعددی در این زمینه منتشر کرده‌اند و سایت‌های معروفی مانند 
O" Reilly و xml.com نیز در این باره مطلب دارند. 

بنابراین ظرفیت بالایی برای تبدیل ای‌جکس به یک استاندارد جهانی وجود دارد. از این رو قرار است در تاریخ سیزدهم مارس سمینار مهمی در زمینه Ajax برگزار شود. اگر همین الان به سایت ajaxseminar.com مراجعه کنید، متوجه می‌شوید که علاوه بر طراح این تکنیک، چندین برنامه‌نویس شاخص از شرکت‌های بزرگی همچون یاهو در آن شرکت خواهند داشت. 

این فناوری از یک جنبه دیگر نیز اهمیت دارد. به‌دلیل عدم نیاز به بارگذاری مجدد کل یک صفحه وب، مقدار داده‌هایی که لازم است برای تکمیل یک Interaction میان کاربر و سایت مبادله شود، به شدت کاهش می‌یابد و این به معنی افزایش محسوس سرعت نرم‌افزارهای تحت وب، سهولت به‌کارگیری اینترفیس‌های مبتنی بر ای‌جکس و کاربرپسندترشدن آن‌ها می‌شود. به همین دلیل این روزها اکثر پورتال‌های بزرگ (مانند یاهو) مشغول طراحی اینترفیس‌های مبتنی بر Ajax هستند. 

با این همه مزایای ای‌جکس‌ به همین‌ موارد ختم نمی‌شود. تصور کنید وقتی در طول شبانه روز میلیاردها بار فرآیند بارگذاری مجدد صفحات وب تعاملی در شبکه اینترنت تکرار می‌شود، استفاده از ای‌جکس چگونه موجب آزاد شدن پهنای‌باند اینترنت و در نتیجه میلیاردها دلار صرفه‌جویی اقتصادی در این زمینه می‌شود و این به نوبه خود انقلابی در عرصه وب و فضای سایبر به شمار می‌رود. این تحول در شرایطی اتفاق می‌افتد که همزمان فناوری‌های اینترنت پرسرعت همچون ADSL به شدت در حال رشد هستند. 

حال تصور کنید اگر فناوری ای‌جکس در مقیاس گسترده‌ای مورد استفاده نرم‌افزارهای تحت وب قرارگیرد. آنگاه افزایش سرعت کار با اینترنت چند برابر خواهد شد. چنین تحولی می‌تواند اینترنت را به کامپیوتر دوم کاربران تبدیل کند. به گونه‌ای که برای آن‌ها اجرای یک نرم‌افزار از روی وب تفاوت محسوسی با اجرای آن از روی کامپیوتر دسکتاپ نداشته باشد. در این صورت ممکن است واقعا بخش مهمی از توان پردازشی نرم‌افزارها، چه از نوع دسکتاپ و چه از نوع تحت وب به سیستم‌های موسوم به Web Service واگذار شود. از این رو کسانی که مبتکر و مشوق ایده وب سرویس بوده‌اند، این روزها انگیزه تازه‌ای برای سرعت بخشیدن به این فناوری پیدا کرده‌اند و تلاش می‌کنند دو فناوری ای‌جکس و وب سرویس‌ را به‌یکدیگر پیوند دهند و راهکارهای تازه‌ای بیافرینند. 
کدام سایت‌ها از ای‌جکس استفاده کرده‌اند؟ 
دنیای برنامه‌نویسی وب هنوز درگیر هیجانات مربوط به آشنایی با این پدیده است و در حال بررسی مشکلات تکنیکی و هضم و جذب آن در بافت برنامه‌های تحت وب می‌باشد. به همین دلیل میزان استفاده عملی از آن چندان گسترده نیست. اما چون کارایی ای‌جکس دیگر برای همه ثابت شده است، حرکت‌های بزرگی در سراسر اینترنت به سمت استفاده از این فناوری در جریان است. از جمله اینترفیس نسخه دوم Yahoo Mail که به نسخه بتا معروف است و فعلا در دسترس کاربران سرویس غیر رایگان یاهو قراردارد، از همین فناوری استفاده می‌کند که به زودی اینترفیس جدید در دسترس عموم قرار می‌گیرد. سرویس Gmail و Google Map نیز از این فناوری استفاده می‌کنند



  
  
قدم اول:
در این سلسله آموزش شما یاد خواهید گرفت که چگونه یک وب سایت را در فتوشاپ طراحی کنید.
در این آموزش فرض بر این است که شما تا حدودی به فتوشاپ آشنایی داشته با لایه ها و ماسک آشنایی دارید.
در انتهای آموزش شما قادر خواهید بود که سایتی به شکل زیر داشته باشید:



قدم دوم:
اجاز دهید تا کار را آغار کنیم.قبل از هرچیز شما به یک طرح رنگ داشته باشید. این یک اشتاه بزرگی است که رنگها را بطور تصادفی انتخاب کنید و ببینید کدام یک به کار شما بیشتر می نشیند. دو برنامه مورد علاقه من در طراحی ها برنامه 
color picker و برنامه colourlovers می باشد. شما همچنین می توانید از پالت swatches فتوشاپ بهره جویید. شما می توانید رنگهای مورد علاقه خود را انتخاب کنید. من با رنگ آبی تک رنگ کار خواهم کرد که به حقیقت یکی از رنگهای مورد استفاده در بسیاری از صفحات وب می باشد.

قدم سوم:
حالا شما رنگ مورد نظر خود را در ذهن دارید. در فتوشاپ یک فایل جدید باز کنید. اندازه آن باید 800 در 800 باشد. بر اساس استاندارهای وب صفحات اینترنتی نباید بزرگتر از 770 پیکسل عرض داشته باشند چرا که هنوز بسیاری از کاربران از رزولوشن 800 در 600 استفاده میکنند. این فایل با عرض 800 پیکسلی را ما به عنوان یک پس زمینه برای صفحه وب خود قرار می دهیم.

قدم چهارم :
حال که شما فایل خود را آماده کرده اید نیاز به خطوط راهنما دارید. ( در نظر داشته باشید این خطوط راهنما بر اساس سایتی است که می خواهید در انتها داشته باشید و ما بر اساس شکل فوق این خطوط را ترسیم میکنیم.)
این خطوط به شما کمک می کنند تا تمام اجزا سایت شما در محل درست خود قرار گرفته باشند.
برای ایجاد خطوط راهنمای جدید که از این پس آنها را guide می نامیم به گزینه View > New Guide می روید.در این منو شما قادر خواهید بود که guide های افقی یا عمودی داشته باشید و مقدار آن را نیز از لحاظ کلفتی مشخص کنید. شما باید guide های افقی در مقادیر 15, 25, 175, 185, 215, 225, 700, 710, 775, 785 و guide های عمودی در 15, 25, 275, 775, 785 ایجاد کنید. مطمئن شوید View > Snap و View > Snap To > Guides چک مارک خورده باشند. وقتی شما کار را تمام کرده باشید شکلی شبیه به شکل زیر خواهید داشت.



قدم پنجم :
خوب من برای هر قسمت این صفحه وب یک گروه لایه ها تشکیل می دهم.پیشنهاد می کنم شما هم برای مرتب بودن کار این کار را انجام دهید. یک گروه لایه جدید با نام بکگراند تشکیل دهید. شما باید یک لایه جدید تشکیل دهید و با هر رنگی که مایل بودید آن را پر کنید . این مهم نیست از چه رنگی استفاده میکنید.(من از این رنگ استفاده کردم 0000FF) چون ما بعدا آن را به گرادیانت تغیر میدهیم. به تنظیمات زیر رفته و مقادیر را انتخاب کنید.
blending option> Gradiaent Overlay




دقت کنید دقیقا عمودی باشد تا به مشکل برنخورید
 
درس دوم

قدم ششم:
حالا وقت آن است که کانتینر را شروع کنیم. کانتینر لایه ای است که همه محتوای صفحه وب ما در آن قرار خواهد گرفت. یک لایه جدید با همین نام ایجاد کنید. ابزار مستطیل لبه گرد (Rounded Rectangle Tool )را انتخاب کنید. ( با shortcut U ) مقدار شعاع را از منوی بالا هر مقدار که مایلید می توانید اختیار کنید. هر چه عدد بالاتر باشد قوس بیشتری خواهید داشت من Radius را برابر 15 انتخاب میکنم. هر رنگی را که مایلید صفحه وب شما داشته باشد را انتخاب کنید. من رنگ سفید تیره را انتخاب کرده ام. سپس از بیرونی ترین خطوط راهنما شروع به ترسیم مستطیل بکنید. اگر شما همه مراحل قبل را درست انجام داده باشید به طور اتوماتیک این مستطیل به خطوط راهنما خواهد چسبید (snap) می توانید از بافتها و فیلترهای مختلفی روی کار استفاده کنید تا شکل جالبتری داشته باشید. این آموزش به نحوه ساختن این فیلترها نخواهد پرداخت.( من از فیلتر rough Pastels استفاده کردم با کمی افکت)
من چیزی شبیه به شکل زیر تهیه کرده ام.



قدم هفتم:
حال قسمت Header سایت را آماده میکنیم. یک لایه جدید با همین نام ایجاد کنید. ابزار مستطیل لبه گرد را دوباره انتخاب کنید. این بار شعاع 7 را انتخاب کرده ام. مانند شکل یک مستطیل می کشیم و افکت inner shadow با مقدار Distance صفر و opicity پایین را به آن میدهیم فعلا چون رنگ آن مشکی است این تغییرات شاید دیده نشود. ولی فعلا مهم نیست. رنگ بعدا تغییر میکند.باید شکلی شبیه به زیر داشته باشید




مرحله هشتم:
حالا از این لایه یک کپی تهیه کنید. سپس با گرفتن کلید Alt و کلیک بین دو لایه ( لایه اصلی و لایه کپی شده )‌ یک clipping mask اضافه کنید. سپس آن را رنگ کنید . من یک رنگ آبی تیره انتخاب کردم و سپس افکت گرادیانت به آن دادم همانطور که در لایه بکرگراند همچنین کاری را انجام دادید. نتیجه کار چیزی شبیه به شکل زیر باید ساخته باشید:




قدم نهم:
حالا شما باید عکسی که به عنوان نماد کار شما است رو انتخاب کنید. البته این عکس نباید لوگو شما باشه. اگر در زمینه هوستینگ کار مکینید عکس یک سرور اگر در زمینه وب کار مکیند یه طرح از وب و یا اگر فروشنده چیزی هستید عکسی از محصولات خودتون می تونه گزینه مناسبی باشه. من سرستون تخت جمشید رو انتخاب کردم ( فقط برای قشنگی). این لایه جدید را بالای لایه مرحله قبل بگذارید و آن را به لایه قبلی clip کنید. (گرفتن alt و کلیک بین دو لایه)
بهتره اینجا کار این clip masking رو هم توضیح بدم. اگر لایه بالایی شما بزرگتر از لایه زیری باشه لایه جدید در اندازه لایه زیری محدود میشه. برای اینکه بهتر درک کنید یه لایه که عرضش از header شما بزرگتره انتخاب کنید و سپس اونو clip کنید تا منظورمه کامل بفهمین.
باید حالا چیزی شبیه به شکل زیر داشته باشید:


 
 
قدم دهم:
حالا وقت آن رسیده تا لوگو سایت خود و اسم آن را درج کنید. (تغییراتی جزیی در این مرحله کار داده شد تا سایت ساخته شده راست به چپ باشد. از جمله تغییر در محل لوگو یا خطوط راهنما. ضمنا عکس کلیه مراحل زیر در انتها یکجا آورده شده است.

قدم یازدهم:
حالا نوبت به تهیه منو هاست. یک لایه جدید با این نام تشکیل دهید. ابزار مستطیل لبه گرد را انتخاب کنیدو بین خطوط راهنما محل منوها را بکشید. استایلهایی را که برای header استفاده کردید می توانید برای منوها هم استفاده کنید.( ابتدا روی لایه کلیک راست کنید گزینه copy style را انتخاب و سپس روی لایه جدید گزینه paste style را انتخاب کنید)
حالا منوهایی را که می خواهید در سایت داشته باشید را تایپ کنید از هر فونتی که مایل باشید می توانید استفاده کنید.

قدم دوازدهم:
حالا نوبت به بدنه اصلی سایت رسیده است. لایه جدید به نام body ایجاد کنید. و بین خطوط راهنما با ابزار مستطیل لبه گرد آن را بکشید . بهتر است از رنگ سفید استفاده کنید تا متون اصلی سایت که به رنگ مشکی خواهند بود قابل خواندن باشند. بهتر خواهد بود که از افکت inner & drop shadow هم استفاده کنید.
 


 
قدم سیزدهم
صفحه ما قسمت footer را هنوز کم دارد. پس ابتدا را می سازیم.
یک گروه لایه جدید به نام footer بسازید. دقیقا مثل همان چیزی که برای Header ساختید ولی کوچکتر. ابزارRounded Rectangle Tool را انتخاب کرده و بین خطوط راهنما رسم کنید. سایه های داخلی را از روی لایه قبلی به روی این لایه نیز انتقال دهید.از لایه یک کپی تهیه کرده سپس با گرفتن کلید Alt و کلیک بین دو لایه ( لایه اصلی و لایه کپی شده )‌ یک clipping mask اضافه کنید. سپس آن را رنگ کنید . من یک رنگ آبی تیره انتخاب کردم و سپس افکت گرادیانت به آن دادم. دقیقا عین آن کاری که برای header انجام داده اید.
سپس جمله کپی رایت خود را اضافه کنید و در صورت تمایل عکس دلخواه خود را نیز قرار دهید.حالا باید چیزی شبیه به شکل زیر داشته باشید.







اکنون وقت آن رسیده تا این تصویر را برای وب آماده کنیم. شاید آنهایی که تا حدودی به فتوشاپ آشنایی دارند فکر میکنن که الان باید از slice برای تکه کردن و قرار دادن تصاویر در صفحه وب استفاده کرد. در صورتیکه اگر از این کار استفاده کنیم حجم صفحه وب بسیار بالا خواهد رفت.
شما باید در این مرحله از خصوصیت بک گراند جداول و css در وب استفاده کنید. یعنی به عنوان مثال یک ستون به عرض یک پیکسل از بک گراند انتخاب کنید و سپس در طراحی وبتان دستور تکرار عمودی به آن بدهید.تا کل صفحه وب شما را کامل کند.به این طریق شما بکگراندهایی کاملی دارید که فقط بایک فایل 1کیلوبایتی ساخته شده است.
برای اینکار کلیه لایه ها به غیر از بک گراند رامخفی کنید. یک ستون به ابعاد 1*800 پیکسل از بک گراند انتخاب کنید. این قسمت انتخاب شده را در فایل جدیدی به نام bg.gif ذخیره کنید. برای کمترین حجم گزینه File > Save For Web را انتخاب کنید. دقت کنید حتما ساختار فایل gif باشد تا بتوانید از آن در Html و CSS استفاده کنید.
در مرحله بعد بکگراند را مخفی کنید و فقط container را اتخاب کنید. برای داشتن صفحه container کامل سه قسمت آن را لازم داریم. قسمت بالایی قسمت پایینی ( که قوسها را شامل می شوند ) و قسمت میانی. باید توجه داشته باشید که الگویی که ساخته اید هر چند پیکسل دوباره تکرار شده است و بنابر آن باید عرض قسمت میانی را انتخاب کنید. به طور مثال در کار من الگوی مورد نظر هر 10 پیکسل تکرار می شود. پس من عرض قسمت میانی را 10 پیکسل در نظر میگیرم.
شما باید سه فایل در این قسمت ذخیره کنید. فایلهایی که نام و اندازه آنها را در تصویر زیر مشاهده می کنید




شما همینطور باید header و footer سایت را جدا کنید و آنها را با اسامی مناسب ذخیره کنید.
از اینجا به بعد مربوط به مهارت شما در css و html میشود

  
  
<   <<   91   92   93   94   95   >>   >