سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که به تو گمان نیک برد با نیکویى در کار گمان وى را راست دار [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :7
کل بازدید :96931
تعداد کل یاداشته ها : 526
103/1/10
2:7 ع

  • دنیای زیرو و رو شده مایکروسافت. در اولین نگاه به عکس ها و پیش نمایش های ویندوز 8 ظاهر کاملا متفاوت آن جلب نظر می کند. دیگر نه خبری از دسک تاپ معمول  است و نه تسک بار دوست داشتنی پایین ویندوز را مشاهده می کنید. مثل اینکه همه چیز زیر و رو شده و محیط کاربری ویندوز هشت بیشترین شباهت را به رابط کاربری ویندوز فون 7 این شرکت دارد.
  • ویندزو هشت از سیستم های مبتنی بر معماری system-on-a-chip و پردازنده های AMR پشتیبانی می کند. این بدان معنی است که قرار است یک سیستم عامل برای همه چیز داشته باشیم. مثل اینکه قرار است ویندوز هشت علاوه بر دسک تاپ و لپ تاپ ها، بر روی تبلت ها و دیگر ابزارهایی که از این معماری استفاده می کنند، قابل استفاده باشد.
  • برنامه های قدیمی هم روی ویندوز هشت کار می کنند. قرار است که تمامی برنامه های تحت ویندوز سون و شاید ویندوزهای قبلی به راحتی در ویندوز هشت قابل استفاده باشند و شما نیازی به خرید یا به روز رسانی نرم افزارهای ویندوز سون نخواهید داشت. اما معلوم نیست که این قابلیت شامل تبلت ها و دیگر ابزارها هم می شود یا خیر.
  • ویندوز هشت سازگارترین سیستم عامل بازار با قابلیت لمسی صفحات نمایش ابزارهای مختلف خواهد بود. مایکروسافت به خوبی می داند که ذائقه مخاطب در حال تغییر به سمت تبلت ها، لپ تاپ های صفحه لمسی و کامپیوترهای All-in-one با صفحه تمام لمسی است. موس و کیبرد هم کم کم نفس های آخر را می کشند. در ویندوز هشت تمامی برنامه ها بدون نیاز به صفحه کلید و موس، تنها با قابلیت چند لمسی و صفحه کلید مجازی کار خواهند کرد.
  • شیوه طراحی و کار برنامه ها تغییر کرده است. مایکروسافت می گوید که با استفاده از جاوااسکریپت و HTML5 برنامه هایش را (که در اینجا App نامیده می شوند) به شیوه خاصی طراحی کرده است. این برنامه ها تا حد زیادی به وب اپلیکیشن ها و برنامه های تلفن های هوشمند وتبلت ها شبیه شده اند.
  • مایکروسافت هم صاحب فروشگاه نرم افزار یا App Store می شود. درون ویندوز هشت شاهد یک برنامه فروشگاه داخلی خواهیم بود. تقریبا تمام برنامه های تولیدی مایکروسافت اعم از رایگان و غیررایگان را در این فروشگاه خواهید یافت و در مرحله بعد برنامه های دیگر شرکت ها را هم که برای ویندوز هشت تولید شده اند به آن اضافه می شود.
  • شایعات حاکی از آن بود که ویندوز هشت در سال آینده ارائه خواهد شد. تا اینکه مدیرعامل مایکروسافت هم این تاریخ را تایید کرد و گفت که در اواخر سال 2012 باید منتظر این سیستم عامل باشید.  حال باید ببینیم در سال 2012 ویندوز عرضه خواهد شد، یا اینکه طبق تقویم مایاها، دنیا به پایان می رسد!
  • علی رغم جهش سخت افزار از ویندوز ایکس پی به ویندوز ویستا، ویندوز سون همان سخت افزار یک گیگابایت رم و یک گیگاهرتز پردازنده ویستا را نیاز داشت. حال طبق گفته های مدیران مایکروسافت، در ویندوز هشت هم تغییرات گسترده ای از نظر سخت افزار مورد نیاز نخواهیم دید. ویندوز هشت قرار است با همان حداقل های پردازنده یک گیگابایتی، رم یک گیگابایتی و پانزده تا هفده گیگابایت فضای خالی هارد دیسک بتواند کار کند.
  • ویندوز سون نسخه خانگی را بسته به اینکه از ویستا به آن آپگرید می کردید یا نسخه مستقل می خریدید، بین 165 تا 250 دلار برای تان هزینه در برداشت. پیش بینی می شود که ویندز هشت هم چیزی بیش از این قیمت گذاری نگردد.
  • احتمالا اواخر سپتامبر (یکی دو ماه دیگر) می توانید نسخه بتای این سیستم عامل را در برخی سایت ها ببینید و در صورت علاقه، با مسئولیت خودتان به تست آن بپردازید. شاید این هم مانند ویندوز سون چنان جذاب و کاربردی باشد که با همین نسخه آزمایشی بتا کارتان را آغاز کنید.

  
  
 این مقاله 15 ترفند افزایش سرعت کاربری را به شما آموزش می‌دهد. ترفند‌هایی که احتمالا بعضی از آنها را اصلا نمی‌دانید. ممکن است بگویید "یکی دو ثانیه دیر یا زود فرقی نمی کند" اما توجه داشته باشید که اولا اکثر کارهای ما با PC تکرار مکررات است و همین یکی دو ثانیه‌ها در یک دوره کاربری دو ساعته ممکن است به نیم ساعت برسند. دوما راحت‌تر و سریع‌تر شدن استفاده از سیستم، تجربه‌ای بهتر از کار با کامپیوتر را به ما می‌دهد و خستگی کمتری را برایمان به همراه دارد. پس بیش از این زمان را تلف نکنیم و به سراغ این 15 ترفند برویم که وقت طلاست!

شاید هیچ چیز عذاب‌آور‌تر از نشستن پشت کامپیوتر و تماشای لوگوی ویندوز 7 و انتظار برای بوت شدن ویندوز نباشد. اما اگر منصف باشیم لپ‌تاپ بیچاره شما زمان خیلی بیشتری را در انتظار شما می‌ماند تا کاری را انجام دهید.

خوشبختانه با چند ترفند ساده که قدرت پردازش شما را دو برابر می‌کند، می‌توانید تاخیرات خود را هنگام استفاده از کامپیوتر، کاهش دهید. من برای آن که مزایای اوورکلاک کردن خودتان را نشان دهم، کرونومتر را جلوی خودم قرار داده‌ام و زمانی که با هر کدام از ترفندها ذخیره می‌کنید را ثبت می‌کنم.

پس شما هم با ما همراه شوید و ترفندهای صرفه‌جویی در زمان که در زیر آمده‌اند را دنبال کنید.

1. برای نرم‌افزارهای پر‌استفاده و محبوبتان کلید‌های میانبر ایجاد کنید

هر‌بار که اشاره گر ماوس‌تان را روی نمایشگر حرکت می‌دهید، میلی ثانیه‌هایی از زندگی‌تان را هدر می‌دهید که دیگر هیچ وقت به دست نخواهید آورد. تصور کنید اشاره گر موس در گوشه راست بالا قرار دارد و شما باید آن را روی دکمه Start بیاورید، روی آن کلیک کنید تا منو باز شود و در آن به جستجو در میان برنامه‌ها بپردازید و در نهایت مثلا برنامه PowerPoint را اجرا کنید. همینکار طبق آزمایش ما 5.46 ثانیه زمان می‌برد.



اما اگر شما یک کلید میانبر برای این برنامه تعیین کنید می‌توانید همین کار را در کمتر از نیم‌ثانیه انجام دهید، چرا که فقط باید مثلا کلید ترکیبی CTRL+ALT+C را بفشارید.

برای اختصاص یک Hotkey (کلید میانبر) به یک نرم‌افزار خاص، کافی است روی آیکون Shortcut آن راست کلیک کرده و Properties را انتخاب نمایید. وارد برگه Shortcut شوید و سپس یک کلید ترکیبی به صورت زیر را در باکس کلید میانبر درج کنید.

CTRL+ALT+(یک حرف یا عدد)

برای آن که بتوانید آنها را راحت‌تر به خاطر بیاورید پیشنهاد می‌کنم از حرف اول نرم‌افزار استفاده کنید. برای مثال CTRL+ALT+W را برای Microsoft Word انتخاب نمایید.

زمان صرفه جویی: 5 ثانیه به ازای اجرای هر برنامه



2. از ماکرو‌ها برای تایپ متون تکراری استفاده کنید

اگر عبارت خاصی وجود دارد که مکررا مجبور به تایپ آن هستید، می‌توانید به جای اتلاف وقت برای تایپ آن، تنها با یک کلیک این کار را انجام دهید. حتی اگر این متن آدرس ایمیلتان باشد حداقل سه ثانیه در زمان صرفه جویی کرده‌اید.

برخی برنامه‌ها وجود دارند که به شما امکان اختصاص کلید میانبر برای برخی متون را می‌دهند. یکی از آنها Quick Paste نام دارد که کاملا رایگان بوده و کار با آن راحت است. پس از دانلود کردن Quick Paste مطمئن شوید که از منوی Options گزینه Start with Windows و Minimize to tray if Close را انتخاب کنید تا همیشه در پس زمینه اجرا شود.



برای استفاده از این برنامه تنها کافی است متن مورد نظر خود را در قسمت Text و کلید ترکیبی مورد نظرتان را در قسمت پایین وارد کنید تا هربار با فشردن این کلید ترکیبی، متن تکراری شما، در جای مناسب خود قرار گیرد.

زمان صرفه جویی: حدودا 17 ثانیه



3. از یک برنامه مدیریت رمز عبور برای لاگین کردن استفاده کنید

یکی از مشکلات اساسی، به خاطر سپردن نام کاربری‌ها و رمزهای‌ عبور است. اگر هر‌بار قرار باشد پسورد‌های خود را هنگام ورود به صفحه ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های خرید آنلاین و یا اینترنت بانک وارد کنید، زمان بسیاری را از دست می‌دهید. از طرفی چون مجبورید در جاهای مختلف از آنها استفاده کنید، ریسک امنیتی اطلاعات و اعتبارات‌تان را افزایش می‌دهید.

سریع‌ترین و امن‌ترین راه برای تایپ نام کاربری، در بخش ورود به سایت‌ها استفاده از برنامه‌های مدیریت رمز‌عبور مانند نرم‌افزار محبوب و کاملا رایگان KeePass یا افزونه LastPass می‌باشد.

با استفاده از KeePass می‌توانید کلیه اعتبارات خصوصی‌تان را در یک فایل رمز‌گذاری شده نگهداری کنید و برنامه را طوری تنظیم کنید که آن را در حالت آنلاین یا آفلاین با یک کلید میانبر مثل CTRL+ALT+A در فرم مربوطه‌شان تایپ کند. برخی پلاگین‌های این نرم‌افزار نیز امکان همگامسازی رمزهای‌عبور بین چند کامپیوتر و یکپارچگی با مرورگر شما برای لاگین‌های سریع تر را فراهم می‌کنند.



سرویس دیگری که قصد داریم به شما معرفی کنیم افزونه LastPass است که در هر دو مرورگر کروم و فایرفاکس موجود می‌باشد.

زمان صرفه جویی: بسته به حافظه بلند‌مدتتان ممکن است در هر بار لاگین از 4 ثانیه تا 5 دقیقه طول بکشد.



4. Notification‌های ایمیل و شبکه‌های اجتماعی را بدون بازکردن حتی یک صفحه وب، دریافت کنید

اگر مثل من باشید حتما تمایل دارید به محض آن که کسی در شبکه‌های اجتماعی به شما اشاره‌ای کرد و یا ایمیلی دریافت کردید، از آن مطلع شوید. در این صورت اگر هر بار از مرورگر برای دیدن اتفاقات جدید استفاده می‌کنید، لحظات ارزشمندی را از دست می‌دهید.

من پیشنهاد می‌کنم چند افزونه روی مرورگرتان نصب کنید که به محض دریافت هر پیامی هشدار می‌دهند. مرورگر کروم این آیکون‌های هشدار‌دهنده را در برجسته‌ترین جا یعنی کنار نوار آدرس قرار می‌دهد. البته برای IE و Firfox هم افزونه‌های هشدار وجود دارند.


برای کروم افزونه‌های زیر را پیشنهاد می‌کنم:

    Facebook Notifications

    Google+ Notifications

    OWA Chrome Companion (for Exchange email)

    Google Mail Notifier

    Twitter Notifier

زمان صرفه جویی: هر پنج تا ده دقیقه 30 ثانیه صرفه‌جویی داریم.

5. از چند مانیتور و یا روش قراردادن پنجره‌ها در کنار هم برای مشاهده چند پنجره به طور همزمان استفاده کنید

بیشتر ما برای انجام کارمان نیاز به آن داریم که چند پنجره را به طور همزمان باز نگه داریم. مثلا اگر در حال نوشتن یک گزارش هستید و می‌خواهید نگاهی اجمالی به برنامه کاری که رئیس‌تان برایتان ایمیل کرده بیاندازید، نتایج یک محاسبه را در اکسل چک کنید و اطلاعات دیگری را از یک وب سایت بگیرید، حداقل چهار پنجره دارید که باید جلوی چشمتان باشند. اگر بخواهید در یک زمان فقط یکی از این پنجره‌ها را روی کل صفحه نمایشگر نشان دهید، عمری را در پرش میان پنجره‌ها هدر داده اید. چرخاندن چشمانتان از یک سوی مانیتور به سمت دیگر مسلما زمان بسیار کمتری نسبت به حرکت موس از سویی به سوی دیگر و زدن کلید‌ها هدر می‌کند.


برای صرفه جویی در زمان می‌توانید از پنجره‌های بیشتری در کنار یکدیگر استفاده کنید. روی یکی از پنجره‌ها کلیدهای Window Key+Right و روی دیگری از Window Key+Left استفاده کنید تا دو برنامه را در کنار یکدیگر بچسبانید. می‌توانید از یک نمایشگر دیگر برای دسکتاپ‌تان استفاده کنید تا فضای بیشتری برای ویندوز داشته باشید. مانیتور قابل حمل AOC e1649fwu می‌تواند یک نمایشگر دوم بسیار مناسب برای کاربران لپ‌تاپ‌ باشد، چرا که کمتر از 1.3 کیلوگرم وزن دارد و با USB تغذیه می‌شود.

زمان صرفه جویی: به ازای هر پرش میان پنجره‌ها 1.5 تا 2 ثانیه که در یک ساعت به چند دقیقه می‌رسد.



6. تاچ لمسی را برای تایپ سریع تر فرا بگیرید

اگر نمی‌توانید بدون نگاه کردن به صفحه کلید و استفاده از هر 10 انگشتتان تایپ کنید باید تاچ تایپ (تایپ لمسی) را فرا بگیرید. هر بار که پشت سیستم می‌نشینید و دکمه‌ها را می‌فشارید کامپیوترتان به ریش شما می‌خندد.

خوشبختانه بسیاری از برنامه‌های آنلاین می‌توانند شما را در یاد گیری تاچ تایپ و بهبود آن تا جایی که نیاز است (یعنی 80 کلمه در دقیقه) کمک کنند. TypingWeb چندین درس خوب و رایگان برای فراگیرید تایپ 10 انگشتی ارائه می‌دهد اما اگر 26$ دلار خرج کنید می‌توانید از سرویس آموزش کامل تایپ 10 انگشتی استفاده کنید.


زمان صرفه جویی: متون را با سرعتی 300 درصد بیشتر تایپ می‌کنید.



7. برای جستجو در وب مستقیما از نوار آدرس مرورگرتان استفاده کنید

اگر باید جستجویی را در وب انجام دهید دلیلی وجود ندارد که وارد سایت اصلی Google.com یا Bing.com شوید و سپس در باکس جستجو تایپ کنید. همه مرورگر‌های مدرن این امکان را دارند که اگر در نوار آدرس به جای آدرس وب سایت، متن یا کلمه ای را تایپ کنید به طور خودکار آن را جستجو کنند.


در یک آزمایش متوجه شدیم که رفتن به صفحه Google.com و انتظار برای بارگذاری آن، تایپ کلمه "Laptops" و فشردن دکمه Enter و انتظار برای نمایش نتیجه 9 ثانیه طول می‌کشد، در حالی که به سادگی این کلمه را در نوار آدرس کروم تایپ کردیم، Enter را فشردیم و منتظر نتیجه شدیم که کل آن 4 ثانیه طول کشید.

زمان صرفه جویی: 5 ثانیه به ازای هر جستجو

8. با استفاده از باکس جستجو در منوی Start ویندوز، ابزار مورد نیازتان را سریع‌تر بیابید

(در ویندوز 7) وقتی باید فایل یا برنامه‌ای را پیدا کنید، نیازی به آن نیست که در میان آن همه پوشه، خود را درگیر کنید. حتی نیازی نیست که پنجره مجزایی برای آن باز کنید. کافی است دکمه ویندوز یا CTRL+Esc را بفشارید تا منوی Start باز شود و شروع به تایپ کردن نام برنامه یا محتوای مورد نظر در باکس Search for Programs or files نمایید.

ممکن است فقط با تایپ چند حرف اول نام فایل یا برنامه، آن را در لیست پیشنهاد شده‌های ویندوز بیابید. این ویژگی جستجوی سریع زمانی کارآمد است که دقیقا می‌دانید به دنبال چه‌چیزی هستید. برای مثال وقتی می‌خواستم سندی را که درباره SSD‌ها نوشته بودم را بیابم، کلمه SSD را تایپ کردم و در 3 ثانیه به نتیجه رسیدم. وقتی در پوشه Documents به دنبال آن گشتم، 6 ثانیه به طول انجامید.


زمان صرفه جویی: 3 ثانیه



9. تنظیمات سیستم خود را طوری تغییر دهید تا هر فایل، با برنامه مورد نظرتان باز شود

اگر کامپیوترتان را همین دیروز خریداری نکرده باشید احتمالا دست کم پنج برنامه متفاوت برای نمایش تصاویر JPEG، چهار برنامه که می‌توانند MP3 را اجرا کنند، دو برنامه که PDF‌ها را نشان می‌دهند و شش برنامه برای ویرایش فایل‌های TXT دارید. متاسفانه وقتی روی این فایل‌ها کلیک می‌کنید لزوما با برنامه مورد نظر شما باز نمی‌شوند. مثلا اگر می‌خواهید تصویری را برش دهید و قرمزی چشم را از آن پاک کنید، باید JPEG را در Photoshop باز کنید نه Windows Gallery.


برای تغییر اختصاص برنامه به فرمت فایل‌ها در ویندوز، عبارت "file type" را در باکس جستجوی منوی شروع تایپ کنید و در نتایج یافت شده جست و جو، برنامه "Make a file type always open in a specific program" را انتخاب کنید. سپس پسوند فایلی که مایل به تغییر برنامه اش هستید را وارد کنید (مثل .jpg) و دکمه Change Program را بفشارید. در نهایت باید برنامه‌ای که می‌خواهید فرمت مورد نظر با آن باز شود را انتخاب کنید و دکمه Ok را بزنید.

زمان صرفه جویی: 10 ثانیه



10. از نوار اسکرول دوری کنید

هر بار که اشاره‌گر موس خود را حرکت می‌دهید تا روی Scroll bar یا نوار پیمایش در سمت راست پنجره ببرید تا با آن صفحه را به بالا یا پایین هدایت کنید، زمان زیادی را هدر می‌دهید. اگر یک موس دارید، پاسخ واضح است: از چرخ اسکرول روی موس استفاده کنید. اما اگر موس ندارید از دوانگشتتان روی تاچ پد استفاده کنید. کافی است انگشت اشاره و میانی تان را به هم چسبانده و روی تاچ پد آنها را بالا یا پایین بکشید. البته شرکت‌های مختلف علاوه بر این روش، ترفند‌های دیگری نیز برای این مشکل دارند. مثلا لپ تاپ‌های Lenovo دکمه‌های مخصوص پیمایش دارند.

در مرورگرهای وب می‌توانید با فشار دادن دکمه Space دقیقا به اندازه یک صفحه پایین بروید.

در آزمایشات من استفاده از نوار پیمایش برای رفتن به بخش خاصی از یک صفحه وب 4 ثانیه زمان برد، استفاده از چرخ موس 2 ثانیه و فشردن دکمه Space برای رسیدن به آن قسمت تنها 1 ثانیه طول کشید

زمان صرفه جویی: 2 تا 3 ثانیه



11. کلیدهای میانبر ویندوز را یاد بگیرید

روش اختصاص ماکروهای صفحه کلید به متون و برنامه‌هایی که استفاده مکرر دارند را توضیح دادیم. اما به همان اندازه هم به خاطر سپردن کلیدهای میانبر پیش فرض ویندوز مهم است. هر بار که یکی از کلیدهای ترکیبی زیر را استفاده می‌کنید، ثانیه‌های با ارزشی را صرفه جویی می‌کنید. و گر نه باید کلی از وقتتان را در جستجو میان منوها و زیرمنوهای مختلف تلف کنید.

    ALT + F4: پنجره جاری را می‌بندد [1.3 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    Windows Key or CTRL + ESC: منوی Start را باز می‌کند [1 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    F5 or CTRL + R: صفحه وب را Refresh می‌کند [1 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + F: جستجو در میان اسناد [3 ثانیه صرفه جویی می‌شود]
    CTRL + D: صفحه جاری را در مرورگر بوک مارک می‌کند [1.5 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + Left or Right Arrow: به کلمه بعدی یا قبلی می‌پرد [2 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + Up or Down: به اندازه یک پاراگراف بالا یا پایین می‌پرد (در برخی برنامه‌ها کار می‌کند) [1.5 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + A: Select All: انتخاب همه [2 ثانیه به ازای هر صفحه پر و 17 ثانیه در یک سند 8 صفحه ای صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + Shift + Arrow Key: انتخاب متن [0.5 ثانیه صرفه جویی می‌شود و دقیق تر هم هست]

    F2: تغییر نام فایل [2 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + S: ذخیره [1.4 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + Z / CTRL + Y: Undo/Redo [1.5 ثانیه صرفه جویی می‌شود]

    CTRL + C / CTRL + X / CTRL + V: این را دیگر حتما می‌دانید، کپی، چسباندن و بریدن [ 1.5 ثانیه صرفه جویی می‌شود]



12. تعداد سطر های نمایش داده شده در گوگل یا بینگ را افزایش دهید

وقتی در وب جستجو می‌کنید به طور پیش فرض فقط 10 نتیجه اول جستجو را در صفحه اول می‌بینید. اگر نتیجه مطلوبتان بین 10 تای اول نباشد مجبورید دوباره و دوباره کلیک کنید و صفحات دوم و سوم و ... جستجو را ببینید. همه آن کلیک کردن‌ها و بارگذاری صفحات زمانی در حدود 3.6 ثانیه را به ازای هر صفحه اضافی که مشاهده می‌کنید، تلف می‌کنند.

خوشبختانه می‌توانید دو موتور جستجوی اصلی یعنی گوگل و بینگ را طوری تنظیم کنید که به شما در هر صفحه بیش از 10 نتیجه را نشان دهند تا بدون نیاز به رفتن به صفحه بعد، سریعتر به نتیجه مطلوب برسید.

برای تغییر تعداد نتیجه‌های نشان داده شده در گوگل:

    Search Settings را از منوی به شکل چرخ دنده در گوشه سمت راست بالای صفحه اصلی انتخاب کنید.


    گزینه Google Instant predictions را روی Never تنظیم کنید.


    نوار لغزان Results per Page را کلیک کنید و آن را به 50 یا 100 تغییر دهید. من فکر می‌کنم 50 تعادل خوبی بین سرعت و انتخاب بیشتر را ایجاد می‌کند.


    روی Save کلیک کنید.

برای تغییر تعداد نتیجه‌های نشان داده شده در بینگ:

    آیکون چرخ دنده شکل در گوشه سمت راست بالای صفحه را کلیک کنید.


    در ستون سمت چپ دکمه Web را کلیک کنید.


    از منوی پایین‌رو Results عدد 50 را انتخاب کنید.

زمان صرفه جویی: به ازای هر صفحه نتیجه جستجو 3.6 ثانیه



13. نوار ابزارتان را به صورت Never Combine تنظیم کنید

به طور پیش فرض ویندوز 7، تمام پنجره‌های باز از یک برنامه خاص را در یک آیکون در نوار وظیفه ترکیب می‌کند. این کار موجب می‌شود نوار وظیفه مرتب‌تری داشته باشیم اما همین موضوع موجب می‌شود برای دسترسی به یک پنجره روی آیکون برنامه آن در نوار وظیفه کلیک کنید و از منوی باز شده پنجره مورد نظر را انتخاب کنید. همین کار چند ثانیه از وقت شما را تلف می‌کند.

مثلا اگر من 6 سند Word را باز کنم و بخواهم یکی از آنها که برچسب "راهنمای خرید تلفن هوشمند" دارد را انتخاب کنم در حالت پیش فرض ویندوز 2.5 ثانیه طول می‌کشد تا به آن سند دسترسی پیدا کنم اما اگر این پنجره دکمه خودش روی نوار وظیفه را داشته باشد، 1.5 ثانیه زمان نیاز است.

برای جلوگیری از ترکیب پنجره‌های یک برنامه در نوار وظیفه توسط ویندوز 7:

    روی دکمه Start راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید.

    برگه Taskbar را انتخاب کنید.

    از منوی Taskbar Buttons گزینه Never combine را انتخاب کنید.


زمان صرفه جویی: 1 ثانیه



14. برای حافظه خارجی Autoplay تنظیم کنید

وقتی برای اولین بار یک حافظه فلش USB، هارد درایو، گوشی هوشمند، پخش کننده موسیقی یا سایر دستگاه‌های USB دارای حافظه را به کامپیوتر متصل می‌کنید، به طور پیش فرض با منوی Autorun ویندوز 7 مواجه می‌شوید که تعدادی گزینه را برای نمایش و ویرایش محتوا در اختیارتان قرار می‌دهد.


اما بیشتر مواقع شما می‌خواهید تمام فایل‌ها را ببینید و تصمیم بگیرید که آیا آنها را کپی کنید یا بازشان کنید و یا فایل‌های دیگری به آنها اضافه کنید. انتخاب پنجره Autoplay و سپس انتخاب گزینه Open folder to view files تقریبا 3.5 ثانیه طول می‌کشد.

خوشبختانه روشی وجود دارد تا هر بار که یک ابزار USB را متصل می‌کنید با منوی Autoplay مواجه نشوید.

در باکس جستجوی منوی Start کلمه "Autoplay" را تایپ کنید.

روی Autoplay کلیک کنید.


گزینه Open Folder to view files using Windows Explorer را برای تصاویر، فایل‌های ویدئویی، فایل‌های صوتی و محتویات مخلوط انتخاب کنید.


زمان صرفه جویی: 3.5 ثانیه



15. کاری کنید تا با بستن درب لپ تاپ، دستگاهتان به حالت Sleep نرود

هر کاربر نوت‌بوک، این تجربه را داشته است. نوت بوکتان روی زانوهایتان قرار گرفته و باز است. مجبورید به سمت کیفتان که روی زمین است بروید. اما در فضای کوچک و تنگی قرار گرفته اید. پس مجبورید درب لپ‌تاپ را ببندید تا وقتی خم می‌شوید لپ تاپتان روی زمین نیفتد. درب نوت بوک فقط برای چند ثانیه بسته شده است اما وقتی آن را دوباره باز می‌کنید باید مدتی منتظر بمانید تا سیستم بیدار شود. اگر سیستم‌تانرمز‌عبور هم داشته باشد احتمالا از شما می‌خواهد تا رمز عبور را نیز وارد کنید. حتی وقتی در محیط کار برای 2 دقیقه مجبورید از میز کار جدا شوید پیش خود می‌گویید ارزش آنکه کامپیوتر به حالت Sleep برود را ندارد و در آن را نمی بندید. اما حالا مجبورید کلی از زمان را فقط به خاطر چند ثانیه خم شدن و برداشتن کیف از دست بدهید. ساده ترین روش برای پرهیز از کل موضوع sleep/wake آن است که تنظیمات نوت‌بوک را طوری تغییر دهید که با بسته شدن درب، به حالت Sleep نرود.

برای این کار:

کلمه "Lid" را در باکس جستجوی منوی Start تایپ کنید.

روی Change what closing the lid does کلیک کنید.


برای هر دو حالت استفاده از باتری و اتصال به برق گزینه Do nothing را انتخاب کنید.




 Save Changes را انتخاب کنید.

بعد از اعمال این تغییرات هنوز هم می‌توانید نوت‌بوک تان را به حالت Sleep ببرید اما باید گزینه Sleep را از منوی استارت انتخاب کنید و یا در صورت تنظیم برای حالت Sleep، دکمه پاور یا همان روشن/خاموش را بفشارید.

زمان صرفه جویی: 10 تا 15 ثانیه

در حالتی که از روش‌های صرفه جویی زمان، استفاده کنید، با هر دور انجام این کارها حدود 118 ثانیه در زمان صرفه جویی کرده‌اید و سرعت تایپتان نیز 300% زیاد شده است. اما اگر نیمی از این کار‌ها را در روز مکررا تکرار کنید، زمان قابل توجهی را صرفه‌جویی خواهید کرد.


  
  
بدترین اتفاق ممکن برای یک کاربر این است که روزی کامپیوترش را روشن کند و متوجه شود، ویندوز بالا نمی آید. اگر تنها یک بار این اتفاق را تجربه کرده باشید حتما می دانید که چقدر وحشتناک و مایوس کننده است؛ کاربر تمام اطلاعات مربوط به ویندوز را از دست می دهد و باید دوره ای خسته کننده و تکراری را طی کند تا به حالت اولیه بازگردد اما خوشبختانه یک راه حل ساده وجود دارد که شاید خیلی ها از آن غافل باشند؛ استفاده از گزینه ریپیر (Repair) در دی وی دی نصب ویندوز 7. 


اما اگر به چنین امکانی دسترسی ندارید. هنوز هم راه نجات دیگری وجود دارد اگر قبل از بروز بحران، به فکر راه چاره باشید اگر به مطالب این مطلب دقت کنید می توانید به راحتی یک سی دی نجات ویندوز 7 تهیه کنید تا در زمان بروز مشکل، به راحتی ویندوز خود را بازیابی کنید. 

البته بهتر است به آدرس «http://www.macrium.com/reflectfree.aspx» مراجعه کرده یک کپی از ابزار Macrium Reflect Free تهیه کنید تا بتوانید از امکانات شبیه سازی آن استفاده کنید.

1- گام اول


از منوی استارت به بخش کنترل پنل بروید. اگر گزینه View by در حالت Category است روی تیرک کلیک کنید و گزینه Large Icons را انتخاب کنید تا تمام بخش های کنترل پنل را روی صفحه داشته باشید. بخش Backup and Restore را پیدا کنید و با دوبار کلیک چپ، وارد شوید.



2- گام دوم


روی گزینه Create a system repair disc در نوار سمت چپ کلیک کنید تا ابزار موردنظر اجرا شود. اگر این گزینه را پیدا نکردید باید به منوی استارت رفته عبارت recdisc را تایپ کنید تا ابزار موردنظر را پیدا کرده، فعال کنید.



3 – گام سوم


یک سی دی یا دی وی دی خالی وارد درایو مربوط کرده روی تیرک کناری برنامه در بخش Create a system repair disc کلیک کنید تا درایو مربوطه را انتخاب کنید.



4- گام چهارم


روی کلید Create disc کلیک کنید تا سیستم، فایل های لازم را روی دی وی دی کپی کند. این مرحله به سرعت انجام می شود. سپس باید نام Repair disc Windows7 را برای دی وی دی خود انتخاب کنید.



5- گام پنجم

حالا باید دی وی دی نجاتی که تهیه کرده اید را تست کنید. در ابتدا کامپیوتر خود را دوباره راه اندازی کنید و با ایجاد تغییر در بخش BIOS setup سیستم را به گونه ای تنظیم کنید که هنگام بارگذاری از روی دی وی دی بوت شود. برای اجرای این عملیات معمولا باید وقتی کامپیوتر در حال بوت شدن است کلید F8 را نگه دارید.



6- گام ششم

در این مرحله پیامی روی صفحه نقش می بندد که از شما می خواهد با فشاردادن یکی از کلیدهای کی بورد، روند بوت از روی دی وی دی را آغاز کنید. حالا باید گزینه (EMS Enabled) Windows Setup را از منو انتخاب کنید.



7- گام هفتم


پس از انتخاب زبان کی بورد، روی گزینه Next کلیک کنید. در این قسمت باید نوع نصب ویندوز را انتخاب کرده دوباره روی گزینه Next کلیک کنید. اگر ویندوز کامپیوتر شما از دست رفت می توانید با استفاده از این دی وی دی و انتخاب گزینه Startup Repair به طور اتوماتیک ویندوز کامپیوتر خود را بازیابی کنید. 


  
  

 

 

 

 

خیلی از افرادی که در خانه از اینترنت پر سرعت استفاده می کنند مایل هستند که این اینترنت برای همه دستگاه های جانبی قابل استفاده باشد. در این مطلب آموزشی قصد داریم تا نحوه تنظیم کردن مودم های ADSL و همچنین نحوه تنظیم WiFi را آموزش دهیم.
 
اگر هنوز مودم ADSL تهیه نکرده‌اید بهتر است مودمی را انتخاب کنید که علاوه بر ارائه اینترنت از طریق LAN یا پورت USB امکان ارائه اینترنت از طریق WiFi را نیز داشته باشد. این روزها بیشتر مودم‌های ارائه شده در بازار این قابلیت را دارند. اگر شما از مودم‌های ADSL قدیمی‌تر که امکان استفاده WiFi از آنها وجود ندارد استفاده می‌کنید، بهترین راه استفاده از یک کارت وایرلس روی رایانه‌تان است.
 
یعنی این‌که از طریق کارت شبکه اینترنت ADSL را گرفته، سپس از طریق کارت وایرلس آن را به موبایل یا لپ‌تاپ‌تان Share کنید. اگر هم به جای رایانه از لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، به نصب کارت وایرلس نیاز ندارید، زیرا لپ‌تاپ‌ها هم کارت شبکه دارند و هم وایرلس.
 
 
تنظیمات مودم ADSL
برای ورود به صفحه تنظیمات مودم ADSL ابتدا در نوار نشانی مرورگرتان 192.168.1.1 را وارد کنید. بعد از این‌که به این نشانی رفتید کادری باز می‌شود که از شما نام کاربری و رمز عبور می‌خواهد.
 
این نام کاربری و رمز عبور مربوط به صفحه تنظیمات مودم ADSL شماست تا هر کسی به تنظیمات مودم شما دسترسی نداشته باشد. نام کاربری و رمز عبور بسیاری از مودم‌های ADSL همان کلمه admin است. اگر نشانی مودم و رمز و شناسه‌اش چنانچه گفته شد نبود، به راهنمای داخل جعبه مودم مراجعه کنید.
 
 
تنظیمات مودم ADSL با استفاده از Setup Wizard
واژه Wizard در لغت به معنای جادوگر است، اما در دنیای نرم‌‌ افزار به برنامه‌ های کمکی کوچکی گفته می‌شود که برای تنظیمات یک نرم‌‌افزار، ابتدا یکسری اطلاعات را از کاربر گرفته سپس تمام کارها را طبق سفارش کاربر انجام می‌دهد. در بخش تنظیمات هریک از مودم‌های ADSL که دقت کنید می‌توانید یک گزینه با عنوان Setup Wizard یا Quick Setup را پیدا کنید. روی این گزینه کلیک کنید.
 
در هر مرحله یک فرم کوچک وجود دارد که در اینجا به آنها خواهیم پرداخت:
 
 
مرحله 1 ـ تنظیمات مربوط به VPI و VCI
VPI همراه VCI برای شناسایی مقصد بعدی یک سلول در زمان عبور به‌وسیله یکسری سوئیچ‌های ATM به کار می‌ رود و مسیرش را به سمت مقصد طی می‌کند. VPI نیز برای کاهش جدول سوئیچینگ برای بعضی حلقه‌های مجازی که مسیر مشترک دارند، مفید است. به بیان ساده‌تر این دو عدد به سادگی به تجهیزات DSL در دو طرف ارتباط می‌گوید، ارتباط برقرار می‌شود. برای این‌ که موقع وارد‌کردن VPI و VCI اشتباه نکنید، توجه داشته باشید عدد مربوط به VPI کوچک‌ تر از VCI است. توجه داشته باشید اگر VPI یا VCI را اشتباه وارد کنید به هیچ‌ وجه نمی‌توانید اینترنت داشته باشید. در خیلی از موارد VPI و  VCI به ترتیب 0 و 35 است. عدد مربوط را نیز می‌توانید از پشتیبان ADSL یا مخابرات محل سکونت‌ تان بپرسید.
 
 
مرحله 2 ـ تنظیمات مودم ADSL – پروتکل ارتباطی
در این مرحله از شما پرسیده می‌شود پروتکل ارتباطی‌تان چیست. در این بخش گزینه PPPOE را انتخاب کنید.
 
 
مرحله 3 ـ نام کاربری و رمز عبور Username، Password
این قسمت مربوط به شناسه و پسوردی است که از شرکت ارائه‌کننده ADSL گرفته‌اید که باید در این قسمت وارد کنید.
 
 
مرحله 4ـ تنظیمات مربوط به شبکه WiFi یا شبکه بی‌سیم
این مرحله مختص مودم‌های وایرلس است و مودم‌های سیمی این تنظیمات را ندارند. حالا نوبت آن رسیده است که برای شبکه وایرلسی که مودم ADSLتان ارائه می‌کند اسمی تعریف کرده و برای این‌که هر کس نتواند به آن وصل شود، پسوردی نیز برای آن برگزینید.
 
در این مرحله شما باید یک SSID برای مودم‌تان تنظیم کنید SSID یا Service Set Identifier در واقع یک شناسه برای شبکه بی‌سیم شماست. به طور خلاصه SSID همان نام شبکه بی‌سیم است که هنگام جستجوی شبکه‌های وای فای با موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ در دسترس قرار می‌گیرد. این اسم را هر چیزی که دوست دارید می‌توانید انتخاب کنید، فقط دقت داشته باشید اسمی انتخاب کنید که خیلی راحت برای شما قابل شناسایی باشد.
 
 
تنظیمات امنیتی شبکه وای فای را هم به ترتیب زیر وارد کنید:
Network Authentications یا روش اعتبار سنجی شبکه: برای این قسمت گزینه WPA-PSK را انتخاب کنید.
 
Encryption key PSK یا همان رمز وای فای: در این قسمت رمز دلخواه‌تان را وارد کنید. این رمز در واقع رمز شبکه WiFi شماست‌. این رمز باید حداقل هشت کاراکتر داشته و بهتر است ترکیبی از اعداد و حروف باشد‌. توجه داشته باشید اگر کسی این رمز را داشته باشد می‌تواند به صورت بیسیم اینترنت شما استفاده کند. (تا شعاع حدود 50 متری)
 
WPA Encryption یا روش کدکردن دیتا: این گزینه را هم روی AES تنظیم کنید.
 
 
تقریبا تنظیمات اولیه تمام شد، باز هم توجه داشته باشید در صورت بروز هر مشکلی پشتیبانی شرکت ارائه‌کننده ADSL ملزم به رفع آن است. کافی است با یک تماس تلفنی مشکل خود را مطرح کنید.




  
  


نظام‌های اداری موثر و کارآمد از آن دولت‌هائی است که در آنها امضای دیجیتال به عنوان یکی از الزامات جدا نشدنی تحقق دولت الکترونیک پذیرفته شده است. مکاتبات، خدمات، تجارت، شهر و در نهایت دولت الکترونیک بدون امضای دیجیتال و احراز هویت در محیط های آنلاین میسر نخواهد شد.

به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران ،از فارس، تعداد افرادی که به دنیای اینترنت ملحق می‌شوند هر روز در حال افزایش است که به همان میزان، انواع اطلاعات گوناگون از جمله تبادلات مالی و تجاری در این محیط مجازی نسبت به گذشته بسیار رشد یافته است.

علیرغم مزایای متعدد نوع تجارت و تبادلات پولی و مالی از طریق اینترنت، برخی کاربران به دلیل عدم احساس امنیت در سیستم های تحت وب علاقه چندانی به تجارت های الکترونیکی و اینترنتی ندارند.

در چنین شرایطی یکی از فناوری هایی که موجب سندیت بخشی به اسناد و اطلاعات الکترونیکی و در نتیجه افزایش میزان اعتماد کاربران به تجارت های الکترونیکی می شود، امضای دیجیتال است. امضای دیجیتال، تکنیکی مبتنی بر رمزنگاری است که محیطی امن برای مبادلات تجاری اینترنتی فراهم می کند.

خلاء ناشی از فقدان امضای دیجیتال در مبادلات الکترونیکی بر لزوم کاربردی شدن این امضا به منظور تحقق اهداف دولت الکترونیک در کشور صحه می گذارد.

** امضای دیجیتال چیست

یک کارشناس فناوری اطلاعات در خصوص امضای دیجیتال به خبرنگار فناوری اطلاعات باشگاه خبری فارس «توانا» گفت: امضای دیجیتال گاهی با برداشت عام این نام و با آنچه در سیستم‌های اتوماسیون اداری جریان دارد اشتباه گرفته می شود. آنچه به عنوان امضای دیجیتال در سیستم‌های اتوماسیون اداری از آن یاد می شود عکس گرفتن از امضا و کپی کردن آن پای نامه‌ها و اسناد است.

پیام گودرزی ادامه داد: امضای دیجیتال یک مجموعه کد، یا به بیان واضح تر یک کلید اختصاصی و یک کلید عمومی است که به نام یک فرد مشخص ثبت شده است.

کلید عمومی‌ شامل نام کاربری(USER NAME) و کلمه عبور(PASSWORD) است که برای ورود به سیستم استفاده می‌شود و کلید خصوصی کلیدی است که در سخت افزار امضای دیجیتال موجود است و فقط صاحب امضا به این دو کلید دسترسی دارد.

وی با اشاره به بالابودن میزان امنیت این امضا تاکید کرد: به هنگام استفاده از امضای دیجیتال، کاربر ابتدا USER NAME و PASSWORD کلید عمومی را وارد می کند و سپس سیستم نرم‌افزاری برای احراز هویت صاحب امضا به سخت افزار امضا مراجعه می‌کند. اگر کلید خصوصی در سخت افزار موجود بود هویت کاربر و صاحب امضا تایید می شود. به این ترتیب فقط فردی که نام کاربری و کلمه عبور کلید عمومی و کلید خصوصی را در اختیار داشته باشد به عنوان صاحب امضا شناخته می شود.

**سخت افزار امضای دیجیتال

بنابراین گزارش، سخت افزار مورد نیاز امضای دیجیتال یک مدیا(MEDIA) است و “توکن ” نام دارد. این مدیا می‌تواند یک توکن شبیه فلش مموری (flash memory) یا یک small cart کارت کوچک که از نظر ظاهر مشابه کارت های عابر بانک است باشد که امضا به این سخت‌افزار منتقل می‌شود.

** مزایای امضای دیجیتال

این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به مزایای استفاده از امضای دیجیتال گفت: در دنیای اینترنت امکان هک شدن و تغییر در اطلاعات حتی در حین ارسال نیز وجود دارد. یکی از مزایای امضای دیجیتال امکان رمزگذاری اطلاعات (Hashing) است. با استفاده از این امضا اطلاعات در حین ارسال و دریافت به صورت رمز به سرور مربوطه منتقل می شود که برای سرور قابل تشخیص است.

وی خاطر نشان کرد: در چنین مواقعی حتی اگر فایل مربوطه در مسیر انتقال از مبداء به مقصد دستکاری و هک شده باشد سرور با تشخیص خطا به مخدوش شدن اطلاعات ارسالی پی می‌برد.

** امضای دیجیتال در ایران

به گزارش فارس، در ایران با تصویب سند راهبردی “امنیت فضای تبادل اطلاعات ” برنامه ریزی برای ایجاد زیرساخت و کاربردی کردن امضای دیجیتال در دستور کار قرار گرفت و مجوز راه اندازی “مرکز صدور امضای دیجیتال تجاری ” برای وزارت بازرگانی و “مرکز صدور امضای دیجیتال بانکی ” برای بانک مرکزی از سوی “شورای سیاست گذاری مرکز صدور گواهینامه دیجیتال ” صادر شد.

با گذشت نزدیک به یک سال از راه اندازی اولین “مرکز صدور گواهی امضای دیجیتال تجاری ” در وزارت بازرگانی، هنوز بانک مرکزی اقدام به راه اندازی این مرکز برای بانک ها نکرده است.

این گزارش حاکی است طبق تازه ترین اظهارنظرها در ماه جاری، یک عضو هیات مدیره بانک ملی با ابراز تاسف از عدم راه اندازی امضای دیجیتال برای مبادلات مالی آنلاین، تاکید کرد: حفظ اطلاعات و ایجاد امنیت از شروط اولیه مبادلات تجاری از طریق اینترنت و موبایل است تا ضمن اطمینان خاطر از محفوظ ماندن اطلاعات مشتریان بتوانند به راحتی از سرویس های الکترونیکی استفاده کنند.

برات قنبری با اشاره به آمار 100 هزار نفری مشتریان خدمات اینترنتی سبا ابراز امیدواری کرد به زودی و با راه اندازی امضای دیجیتال مشتریان سیستم بانکی از انواع سرویس های مطمئن در فضای اینترنت و موبایل برخوردار شوند.

** داشتن امضای دیجیتال از کجا؟

طبق قوانین و استانداردهای بین المللی در هر کشور یک یا چند مرکز به نام CA برای صدور امضای دیجیتال وجود دارد.

براساس این گزارش، هم اکنون در ایران یک مرکز CA در مجموعه وزارت بازرگانی مجوز صدور امضای دیجیتال برای بازرگان را دارد. متقاضی دریافت ام

ضای دیجیتال می تواند یک بازرگان یا مدیر عامل شرکت باشد که باید به نمایندگی از شرکت‌های متبوع خود برای دریافت این امضا به مرکز CA مراجعه کند.

براساس مسائل امنیتی و استاندارد‌های بین المللی لازم است متقاضی امضا برای تکمیل یک سری اطلاعات و فرم‌های مربوطه شخصا در مرکز CA حاضر شود. این امضا درحضور شخص به توکن( سخت افزار) منتقل و به متقاضی تحویل داده می‌شود.

اما به دلیل اینکه مراجعه حضوری همه متقاضیان در سراسر کشور به مرکز CA شهر تهران از لحاظ وقت و هزینه مشکلاتی را در پی دارد، به همین دلیل مرکز CA اقدام به راه اندازی مراکزی با مجوز ارائه امضای دیجیتال در سازمان های بازرگانی استان های کشور کرده است.

* سابقه اجرای طرح امضای دیجیتال

برای اولین بار در کشور استفاده از امضای دیجیتال با دستور وزیر بازرگانی دولت نهم در ثبت سفارش واردات کالا الزامی شد و در سال گذشته، به مدت یک سال به صورت پایلوت به اجرا در آمد.

مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری سازمان توسعه تجارت در گفت وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات باشگاه خبری فارس «توانا» گفت: طی یک سال گذشته حدود 4 هزار بازرگان با سیستم ثبت سفارش و توکن کار کردند و اکثر قریب به اتفاق این بازرگانان در سال جاری برای تمدید این امضا به صورت داوطلبانه مراجعه کردند زیرا فایده استفاده از این امضا در محیط آن لاین را درک کرده و خواهان اجرای دوباره این طرح شدند.

غلامرضا مقیمی، پیش تر از شروع اجرای پایلوت امضای دیجیتال از اول شهریور ماه در چهار استان آذربایجان شرقی، هرمزگان، یزد و خراسان رضوی کشور خبر داده بود.

وی با اشاره به الزامی شدن استفاده از امضای دیجیتال تاکید کرده بود: از اول شهریورماه در چهار استان مذکور بازرگانانی که امضای دیجیتال دریافت نکرده باشند، نمی توانند با سیستم ثبت سفارش دهند و این کار منوط به دریافت امضای دیجیتال خواهد بود.

بنابراین گزارش، با توجه به اینکه حجم تبادلات الکترونیکی ایران در حوزه تجارت در مقایسه با آمارهای جهانی رقم ناچیزی را به خود اختصاص داده است و در حالی که قسمتی از زیر ساخت های امضای الکترونیک در کشور مهیا شده است، انتظار می رود در زمینه فرهنگ سازی، کاربردی شدن امضای دیجیتال و حرکت به سمت اهداف دولت الکترونیک موضوع با جدیت و سرعت عمل بیشتری از سوی مسوولان پیگیری شود.



  
  
   1   2   3   4   5   >>   >