[ و در خبر ضرار پسر ضمره ضبابى است که چون بر معاویه در آمد و معاویه وى را از امیر المؤمنین ( ع ) پرسید ، گفت : گواهم که او را در حالى دیدم که شب پرده‏هاى خود را افکنده بود ، و او در محراب خویش بر پا ایستاده ، محاسن را به دست گرفته چون مار گزیده به خود مى‏پیچید و چون اندوهگینى مى‏گریست ، و مى‏گفت : ] اى دنیا اى دنیا از من دور شو با خودنمایى فرا راه من آمده‏اى ؟ یا شیفته‏ام شده‏اى ؟ مباد که تو در دل من جاى گیرى . هرگز جز مرا بفریب مرا به تو چه نیازى است ؟ من تو را سه بار طلاق گفته‏ام و بازگشتى در آن نیست . زندگانى‏ات کوتاه است و جاهت ناچیز ، و آرزوى تو داشتن خرد نیز آه از توشه اندک و درازى راه و دورى منزل و سختى در آمدنگاه . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :102
بازدید دیروز :114
کل بازدید :103087
تعداد کل یاداشته ها : 526
04/4/20
4:21 ع

معرفی 5 نرم افزار جهت تغییر در ظاهر مکینتاش

معرفی 5 نرم افزار جهت تغییر در ظاهر مکینتاش

Refinery- 1

نرم افزاری است که امکان دسترسی فوری به صدها جلوه ­دهنده کوچک و تغییرات در ظاهر سیستم مکینتاش شما فراهم می کند.

شما می­توانید نمای بارانداز (dock) یا جایگیری و کوچک سازی پنجره کنترل را تغییر دهید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

شما همچنین می­توانید به راحتی با کشیدن و انداختن آیکون­ها، جدا­کننده­ها، نشانگرها و سایر موارد باراندازتان را تغییر دهید تا آن را درست به همان شکل دلخواهتان در بیاورید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

همچنین می­توانید باراندازهای آماده را برای خودتان ازسایت Leopard Docks دانلود نمایید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

شما با Refinery همچنین می­توانید به آسانی اندازه آیکون­های دسکتاپ، اندازه فونت، سبک عنوان پنجره، نمایش فایلهای مخفی و سایر موارد را تغییر بدهید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

گزینه­های Finder شامل تغییر آیکونهای منوی کناری و آیکونهای تولباراست که از طریق کشیدن و انداختن آیکون ها روی ابزارها می توان آنها را تغییر داد .

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

شما همچنین می­توانید پس­زمینه پنجره لاگین، و آیکونهای هشدار سیستم را نیز با روش کشیدن و انداختن (drag and drop) تغییر دهید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

در Refinery هرگونه تغییری که می­دهید به راحتی با کلیک روی یک دکمه قابل بازگردانی است.

Refinery یک نرم­افزار اهدایی (donationware) است، به این معنا که می­توانید تا هر زمان که خواستید از آن به رایگان استفاده نمایید، ولی اگر آن را مفید یافتید می­توانید با اهدای مبلغی اندک به توسعه­دهنده آن از وی قدردانی نمایید.

برای دانلود نرم افزار refinery اینجا را کلیک کنید

2-نرم افزار Wallpaper Wizard Lite

نسخه رایگان این نرم افزار این امکان را به شما می دهد که 100 تا از تصاویر موجود در آن دسترسی خواهید داشته باشید. باید گفت که مجموعه­هایی که در دسترس هستند بسیار جذاب بوده و به چهار دسته حیوانات، تصاویر جالب، خودروها و طبیعت تقسیم شده­اند.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

چندین راه برای تغییر والپیپیرتان با استفاده از Wallpaper Wizard Lite در اختیار دارید. یک مینی ویزارد وجود دارد که به کمک آن می­توانید والپیپرهای در دسترس را به طور تصادفی مرور نمایید، یا حتی والپیپرتان را به طور اتوماتیک در دوره­های زمانی مشخص تغییر دهید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

به تناوب شما می­توانید پنجره اصلی برنامه را باز کنید تا خودتان والپیپر را انتخاب نمایید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

ارتقا به نسخه پولی به شما امکان آپلود تصاویرتان را می دهد .

برای دانلود نرم افزار Wallpaper wizard اینجا را کلیک کنید.

3-نرم افزار Loginox

Loginox یک ابزار رایگان کوچکاست که تغییر تصویری که در هنگام ورود به سیستم­عامل مکینتاشتان می­بینید را فوق­العاده آسان می­نماید. اگر از تصویر پیش­فرض Leopard Aurora خسته شده­اید، می­توانید هر تصویری که مایل بودید را با کشیدن روی ابزار Loginox و کلیک روی “تصویر لاگین جدید را تنظیم نمایید” انتخاب کنید. اگر تصمیم بگیرید که می­خواهید به تصویر پیش­فرض بازگردید کافیست تا عبارت “تنظیم مجدد به تصویر پیش­فرض” را انتخاب نمایید.

برای دانلود نرم افزار Loginox اینجا را کلیک کنید.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

4-نرم افزار Desktop Calendar

“desktop calendar” را نمی­توان به عنوان یک مدیر والپیپرمطرح کرد بلکه کارکرد آن در این حد است که راهی سریع و آسان برای گنجاندن یک تقویم روی والپیپر در اختیارتان قرار می­دهد. این ابزار قابلیتهای چندانی در اختیار نمی­گذارد، ولی کار را راه می­اندازد.

پس از دانلود و راه­اندازی، این نرم­افزار تقویمی را روی دسکتاپتان نمایش می­دهد.

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

برای انتقال یا جایگزینی اندازه تقویم، روی منوی “desktop calendar” در status bar کلیک نموده و عبارت ” (Enter Layout Mode)” را انتخاب کنید یا از میانبر Command-M استفاده نمایید.

برای دانلود desktop calendar اینجا را کلیک کنید

معرفی 5 نرم افزار جهت جذاب تر کردن مکینتاش و جلوگیری از یکنواختی آن

5-نرم افزار Wlppr

Wlppr با استفاده از قدرت سایت Wlppr.com، که یک مخزن والپیپر است که هر روز آپدیت می­شود، این امکان را به شما می دهد که هر روز والپیپرتان را به طور اتوماتیک تغییر دهد.


  
  

در چند جمله به نقل از وب سایت اپل. آی کلود اطلاعات شما را در خود ذخیره می کند و به طور بیسیم آن را به تمام دستگاه هایتان می فرستد و به دلیل اینکه به خوبی با برنامه ها سازگار است همه چیز به صورت اتوماتیک انجام می شود. اپل می گوید این روش آسانترین روش برای مدریت فایل ها روی دستگاه های مختلف است. آیکلود شامل موسیقی ها . تصاویر . افزارنما. برنامه ها . تقویم ها . اسناد و غیره می شود. مثلا اگر عکسی با آیفون گرفته شود این تصویر به آی کلود هم فرستاده می شود و آی کلود یک کپی از آن عکس را بر روی تمامی دستگاه ها شامل کامپیوتر های مک . پی سی و آیفون و آیپاد تاچ در دسترس قرار می دهد. این کار به صورت اتوماتیک با موسیقی های خریده شده از آیتیونز . داکیومنت ها . برنامه ها . کانتکت ها و ... انجام می شود.

iTunes in the Cloud

 با آی کلود تمامی موسیقی های خریده شده از آیتیونز به صورت خود کار در تمامی دستگاه های اپل ظاهر می شوند همچنین می توانید موسیقی های خریده شده در گذشته را در هر جا دانلود کنید. قابلیت دیگر در آیتیونز کلود iTunes Match است. این سرویس به شما توانایی استفاده از موسیقی هایی را که از آیتیونز خریده نشده اند را هم می دهد. این سرویس آهنگ های شما را شناسایی می کند و در صورت موجود نبودن در آیتیونز فایل شما را آپلود می کند و در دسترس تان قرار می دهد. هزینه ی سرویس آیتیونز مچ سالانه 25 دلار خواهد بود.



Photo Stream


  

icloud

با آیکلود وقتی عکسی با آیفون می گیرید به صورت اتوماتیک در تمام دستگاه های دیگر هم ظاهر می شود بدون هیچ فرستادن . سینک کردن یا انتقال فایلی . همچنین مثلا با ریختن تصویری از دوربین تان به آی فوتو مک این تصویر در دستگاه های دیگر هم موجود خواهد بود. آی کلود با برنامه ی iPhoto در کامپیوتر های مک . برنامه ی Photos در آیفون . آیپد و آیپاد تاچ با آلبوم Photo Stream در Apple TV و با Pictures Library در کامپیوتر های ویندوز کار می کند. iCloud هزار تصویر یا عکس آخری را نگه خود نگه می دارد. همچنین برای تصاویر گرفته شده ی جدید 30 روز فرصت دارید تا آنها را save کنید چون بعد از سی روز این تصاویر از آیکلود پاک می شوند.


Apps Books Documents and Backup

  icloud

حالا برنامه هایی که قبلا از App Store خریدید در history خرید های انجام شده نشان داده میشود و با یک لمس می توانید تمامی آنها را روی دستگاه جدیدتان بدون هزینه ی دیگر دانلود و نصب کنید. همچنین می توانید هنگام خرید برنامه یا بازی جدید آن را به تمامی iDevice هایتان بفرستید.
در کتاب های خریده شده از iBookstore هم وضع به همین گونه است و در تمامی دستگاه ها در دسترسند همچنین مثلا با خواندن کتابی در آیپد اگر به آیفون تان مراجعه کنید ادامه ی مطلب نشان داده می شودو بوک مارک ها هم هماهنگ می شوند.
اسناد یا Documents هایی که در برنامه ی iWork هم ساخته یا ویرایش شوند به هم هماهنگ هستند یعنی با ادیت کردن مقاله ای در Pages آیپد همان تغییرات را در آن فایل در مک و در آیفون خواهید دید. دیگر نیازی به save کردن فایل ها هم نخواهید داشت.
iCloud از اطلاعات مهم شما بک آپ هم می گیرد. این backup از اطلاعات شما شامل برنامه ها . موزیک ها . عکس ها . تنظیمات . اس ام اس ها و ... روزانه انجام می شود ولی چون سیستم بکاپ گیری به طور هوشمند اطلاعات تغییر کرده را ذخیره می کند این بکاپ گیری زیاد طول نمی کشد. برای رستور کردن و بازگشتن با حالت بکاپ هم فقط با وارد کردن Apple ID و پسورد تمامی اطلاعات شما از وای فای و اینترنت رستور می شود.



Contacts Calender and Mail

 icloud

iCloudبه صورت خودکار ایمیلها . تقویم ها و کانتکت های شما را ذخیره می کند و به تمامی وسایلتان می فرستد. با ثبت نام برای آیکلود به طور رایگان صاحب ایمیل با پسوند me.com خواهید شد که به صورت اتوماتیک در تمامی دستگاه ها هماهنگ است. با ایجاد تغییری در کلندر در هر وسیله در دستگاه های دیگر هم این تغییر را خواهید دید. این ویژگی به هنگام ویرایش کانتکت ها هم وجود خواهد داشت.

طبق وعده های اپل سرویس iCloud به طور رایگان در دسترس همه خواهد بود. تنها قابلیتی که هزینه خواهد داشت سرویس iTunes Match خواهد بود که سرویسی شبیه سرویس Amazon cloud و Google است. قابلیت های آیکلود در عین سادگی بیشمار هستند و بار زیادی را از کول کاربران خواهند برداشت. به هر حال وقتی چیزی مجانی است نمی توان از آن گذشت.


  
  

ندروید ،(android) سیستم عامل گوگل (نوشته شده بر حسب زبان برنامه نویسی جاوا) مخصوص تلفن همراه و تبلت و به تازگی تلویزیون و ساعت مچی است که به صورت متن باز و با همکاری ده‌ها شرکت بر روی دستگاه‌های مبتنی بر اندروید قرار می‌گیرد ، همینطور ، اندروید بر پایه لینوکس استوار است.

بنابر ترجمه واژه‌نامه? کمبریج، اندروید این‌گونه تعریف شده است: «یک ربات که به گونه‌ای ساخته شده تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته باشد.» اگر روبات را در زبان فارسی انسان نما بنامیم، شاید بتوان نزدیک‌ترین معنی در زبان فارسی به اندروید را شبه انسان دانست.

ویژگی‌های آندروید:

1-اندروید تمامی‌تکنولوژی‌های اتصال شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, بلوتوث و وای-فای را پشتیبانی می‌کند.

2-اندروید از فرمت‌های مختلف فایل‌های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می‌کند.

3-اندروید برای ارسال پیغام‌های متنی یا همان اس ام اس (SMS) از فرم‌های SMS, MMS و XMPP پشتیبانی می‌کند.

4-مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک منبع باز  WebKit توسعه یافته است.

5-اندروید برای ذخیره داده‌ها و مدیریت بانک‌های اطلاعاتی سبک از نرم افزار SQLite استفاده می‌کند.

6-تمام برنامه‌های اندروید باید به زبان جاوا نوشته شوند. برای اجرای برنامه‌های جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل می‌شوند و سپس روی ماشین مجازی جاوایی (Dalvik virtual machine) اجرا می‌شوند.

7-ابزارهای مختلف اندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتیبانی می‌شوند. این ابزارها شامل کتابخانه‌ها، خطایاب، شبیه ساز گوشی و یک پلاگین برای اکلیپس است.

8-اندروید از سخت افزارهای مختلف همچون جی پی اس و دوربین‌های متنوع پشتیبانی می‌کند.

9-تصاویر و فایل‌های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می‌شوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.

رابطه آندروید و جاوا:

نرم افزارهای جانبی اندرویدی با استفاده از زبان جاوا نوشته می‌شوند و برای ارتباط با لایه‌های زیرین سیستم عامل می‌توانند از کتابخانه‌های جاوایی اندروید استفاده کنند.

بخش رابط کاربری سیستم عامل اندروید با زبان جاوا نوشته شده است و بسیاری از برنامه‌های اندروید هم با جاوا نوشته شده اند.

اما این سیستم عامل ، Java Virtual Machine  ندارد . برای اجرای برنامه‌های جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل می‌شوند و سپس روی Dalvik virtual machine اجرا می‌شوند.

(دالویک یک ماشین مجازی جاوایی است که برای سیستم عامل اندروید بهینه شده است تا هم RAM و هم CPU و هم باطری کمتری مصرف کند).

برنامه‌های جاوایی معمولی هم که روی گوشی‌های دیگر اجرا میشوند با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز ماشین مجازی جاوا مانند j2ME MIDP Runner روی این سیستم عامل قابل اجرا هستند.

فرمت‌های پشتیبانی شده توسط آندروید:

اندروید در حالت پیشفرض فایل‌های mp3, aac , ogg , amr , midi , mpeg4 , wav , bmp , gif , png , jpg را پشتیبانی می‌کند.

اندروید فایل‌های فلش  را نیز پخش می‌کند و می‌تواند فایل‌های GIF متحرک را نیز پخش کند. برای پخش فایل‌های جریان دار مانند صوت و ویدئو نیز می‌توانید از تگ ویدئو html5 و همچنین تکنولوژی Adobe Flash Streaming استفاده کنید.

در نسخه‌های جدید اندروید، موتور جاوااسکریپت مرورگر کروم که سرعت بسیار بالایی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت دارد به مرورگر اندروید متصل شده است. (در ضمن مرورگر اندروید کدهای HTML5 را پشتیبانی می‌کند)

برنامه‌نویسی آندروید:

مجموعه برنامه نویسی اندروید یا Android SDK شامل یک دیباگر، کتابخانه‌های اندروید، شبیه ساز سیستم عامل، مستندات اندروید و فایل‌های نمونه و آموزشی است که به کاربر در ایجاد برنامه‌ها کمک می‌کند. هم اکنون این SDK بر روی یک سیستم 32 بیتی که لینوکس، ویندوز و یا mac OSX داشته باشد اجرا می‌شود.

پیش نیازهای نصب این SDK عبارتند از JDK و Apache Ant و   python 2.2 . برنامه‌های نوشته شده برای اندروید با پسوند apk ذخیره می‌شوند.

برنامه ساز اندروید یک محیط برنامه نویسی ویژوال تحت وب برای برنامه نویسان تازه کار است که بر پایه ی کتابخانه جاوایی open Blocks و توسط یکی از استادان دانشگاه  MIT بنا شده است و فانکشن‌هایی برای برقراری ارتباط با سخت افزارهای مورد پشتیبانی اندروید دارد، مانند شتاب سنج، جهت سنج، جی پی اس، مدیریت پیامک، مبدل صدا به متن و امکان اتصال به وب سرویس‌ها (وب سرویس آمازون و توییتر بصورت پیشفرض در این محیط برنامه نویسی گنجانده شده


  
  
سه ماه پیش از ارائه سرویس های جدید شرکت ایرانسل و در شرایطی که شبکه این اپراتور هنوز در مرحله آزمایش به سر می برد، در سالن کنفرانس اپراتور دولتی رقیب، سئوالی از رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران پرسیده شد مبنی بر اینکه چرا اپراتور اول تلفن همراه کشور علیرغم استقبال کاربران از سرویس پیام کوتاه به ارائه سرویس های پیشرفته تر نمی پردازد.
وفا غفاریان پاسخ را متوجه کمبود های فنی کرد و ابراز امیدواری کرد که ایرانسل با ورود به حیطه سرویس های ارزش افزوده بتواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد، اما بلافاصله سئوال دیگری مطرح شد با این عنوان که آیا صحت دارد که تاخیر در ارائه سرویس MMS به خاطر دیتاماینینگ و عدم امکان نظارت و کنترل بر پیام های مبادله شده است؟
غفاریان با قاطعیت پاسخ منفی داد و تاکید کرد که هیچ مقام و ارگانی بدون حکم قضایی حق کنترل و شنود پیام های صوتی، تصویری و متنی شهروندان را ندارد و وعده داد که اپراتور اول نیز به زودی با ارتقا تجهیزان شبکه و سازگاری با سرویس های نسل دو و نیم تلفن همراه به عرضه این خدمات اقدام کند.
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در واقع از اصل بیست و پنج قانون اساسی سخن می گفت که طبق آن "بازرسی و نرساندن نامه‏ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع ست مگر به حکم قانون ممنوع است" و بنا برآن هر گونه تجسس در حریم خصوصی افراد در جمهوری اسلامی ایران، مذموم، غیرقانونی و جرم محسوب می شود.
اما این داستان به هیچ وجه به شکلی که وفا غفاریان برای نمایندگان رسانه ها تعریف کرده بود پیش نرفت و این روزها، درست یک سال بعد از آن جلسه خبری بحث کنترل سرویس MMS تلفن همراه و سپس توقف ارایه ی آن از سوی ایرانسل به خبر مهم حوزه ارتباطات کشور بدل شده است.
این خبر در حالی جدی و عملی شد که در روزهای نخست تنها در قالب شایعه میان کاربران مطرح شده بود و پس از وقفه ای کوتاه در امکان دسترسی کاربران اپراتور دوم به این سرویس، مسئولان دولتی بالاخره خبر ممنوعیت ارائه و استفاده از این سرویس را تایید کردند و اعلام کردند که این اقدام برای تدوین قوانین و مقررات مربوطه صورت گرفته است.
هر چند سرویس ارسال و دریافت MMS به تازگی و تنها برای طیف محدودی از مشترکان اپراتور دوم (ایرانسل) فعال شده بود، اما نشان از چالش بزرگی بود که باید تا قبل از ارائه این سرویس از سوی "همراه اول" و همه گیر شدن آن میان بیست میلیون مشترک ایرانی حل و فصل می شد.
آنچه که از سخنان مسئولان سازمان تنظیم مقررات رادیویی کشور برداشت می شد این بود که موضوعات مورد توجه در تدوین آیین نامه پاسخ به ابهامات بسیاری است که در بحث هایی همچون کنترل محتوای این سرویس، تولی گری، خلاء های قانونی در زمینه ایجاد مزاحمت ها و چگونگی ارایه مجدد آن، وجود دارد.
سرویس MMS، مانند SMS، یک سرویس مخابراتی محسوب می شود که زیرساخت های آن از طریق بسترهای مخابراتی امکان پذیر شده و مشترکان تلفن همراه می توانند از این امکان برای ارسال صوت و تصویر از طریق تلفن همراه استفاده کنند.
همانطور که در ابتدای گزارش آمد از ابتدای مطرح شدن راه اندازی سرویس هایی که بر بستر اینترنت از طریق تلفن همراه ارایه می شوند، برخی اخبار از وجود اختلاف هایی در زمینه تولی گری این موضوع حکایت می کرد، وفا غفاریان - رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران - درباره ی این که گفته می شود دولت مخالف راه اندازی سرویس GPRS است که سرویس MMS بر روی آن تعریف می شود، زیرا نمی توان محتوای آن را کنترل کرد، گفته بود: نسل 5/2 تلفن همراه موسوم به GPRS یک تکنولوژی است که کاربرد عمومی برای مردم ندارد، بلکه باید بر روی آن سرویس تعریف شود؛ در حال حاضر نیز هیچ منعی برای استفاده از آن وجود ندارد و در تلاش هستیم تا پایان سال حداقل دو تا سه سرویس آن را برای مشترکان کاربردی کنیم.
پس از گذشت مدتی از آغاز ارایه این سرویس و انعکاس اخباری مبنی برتصویب فیلتر شدن MMSهای غیراخلاقی تلفن همراه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، دبیرخانه ی این شورا توضیحاتی را بر روی سایت خود ارایه کرد.
بلافاصله بعد از تایید این خبر که مدت ها به صورت شایعه مطرح بود، منتقدان نکات گوناگونی در مورد ابهامات این دستور اظهار نظر کردند که مهم ترین آنها حول این موضوع می گشت: تصمیم گیری در مورد یک سرویس مخابراتی از حیطه وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج است.
وظیفه اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی عبارت از تدوین اصول سیاست فرهنگی نظام جمهوری اسلامی، تدوین برنامه های فرهنگی و آموزشی و علمی و تحقیقاتی، توسعه روابط علمی و فرهنگی با کشورهای دیگر، تدوین ضوابط برای گزینش استادان و معلمان دانشگاهها و مراکز آموزشی و نظارت بر امور کتابهای درسی است و در آئین نامه این شورا ورود در بحث فناوری اطلاعات مورد توجه قرار نگرفته است و متعاقب آن در ترکیب این شورا متخصصین حوزه ارتباطات و فنآوری اطلاعات دیده نشده اند؛ این درست همان انتقادی است که در مورد آیین نامه شبکه های اطلاع رسانی کشور نیز که چند سال پیش تصویب شد و در حال حاضر به عنوان تنها چارچوب قانونی اینترنت مورد استناد قرار می گیرد نیز صادق است در حالی که صرف نظر از بحث عدم تخصص و خروج شورای عالی انقلاب فرهنگی از حدود صلاحیت خود، مصوبات این شورای در عالی ترین وجه، از منظر حقوقی می تواند هم شان آئین نامه دیده شود و «قانون» نیست.
درپی این انتقادات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سایت خود در خصوص این تصمیم اظهار نظر کرد.
در این توضیحات آمده بود: «پیرو درج برخی اخبار و اطلاعات در رسانه ها مبنی بر تصویب فیلتر شدن MMSهای غیراخلاقی تلفن همراه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، به اطلاع می رساند: مصوبه فوق در هیأت نظارت بر اجرای "مقررات و ضوابط شبکه های اطلاع رسانی رایانه ای" و براساس درخواست وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات مطرح شده است. در جلسه این هیات پس از ارایه گزارش توسط کارشناسان وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات، مقرر شد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور جلوگیری از تبادل داده ها و اطلاعات مغایر با قانون، شرع و اخلاق عمومی در سیستم MMS، دستورالعمل تهیه سخت افزار، نرم افزار، تجهیزات لازم و سایر سازوکارهای مقتضی برای صیانت از فضای شبکه های اطلاع رسانی را به شرکت های طرف قرارداد اعلام کند تا پس از فراهم آوردن تمهیدات فوق و تایید وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات، سرویس MMS ایجاد و فعال شود.
تصمیم فوق به خوبی مشهود می سازد که تدبیر اتخاذ شده ناظر به استفاده ناصحیح از سیستم MMS است و به هیچ وجه به مفهوم ایجاد محدودیت برای استفاده مطلوب و مناسب از این سیستم برای عموم کاربران نیست."
اما این پاسخ به هیچ وجه نتوانست پاسخ مناسبی برای منقدان این تصمیم باشد علی الخصوص آنهایی که با استناد به مبانی و اصول حقوقی آن را بررسی کرده بودند.
حسام ایپکچی یکی از این کارشناسان بود که در بخشی از تحلیل خود که در سایت ایتنا منتشر شد نوشت: در ارتباط از طریق MMS به مانند مکالمه تلفنی میان دو یا چند نفر معین است که ارتباط خصوصی محسوب می گردد. لذا از منظر حقوقی، پالایش یک پایگاه اینترنتی با پالایش ارتباطات از طریق MMS یکسان نیست.
به این ترتیب نه تنها مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی – به جهت قانون نبودن – نمی تواند معتبر شناخته شود، بلکه حتی اگر همین مصوبه، توسط مجلس شورای اسلامی نیز تصویب می گردید به جهت رد کلی اصل قانون اساسی از جانب شورای نگهبان مردود اعلان می شد.
این کارشناس حقوق فناوری اطلاعات در بخش دیگری از نوشته اش با عنوان "احراز مصادیق" ادامه داد:
در فرض نادیده انگاشتن ایرادات فوق، آنچه بر ابهام کار می افزاید، عدم امکان مرز بندی دقیق محتوای اخلاقی و غیراخلاقی است. به عنوان مثال، ارتباط میان زوجین از منظر فقهی، عقلی و عرفی محکوم به هیچ محدودیتی نیست. لذا داده پیام منتقل شده از طریق MMS چنانچه میان زوجین باشد نمی تواند «غیراخلاقی» تلقی گردد، همچنین مبادله عکس های خانوادگی میان گروهی از اقوام یک ارتباط متداول و اخلاقی است، لکن انتقال همان مجموعه تصاویر توسط فردی بیگانه، ارتباطی «غیر اخلاقی» تلقی می شود.
از همین رو، به واسطه مانیتور کردن اطلاعات مبادله شده توسط خدمات MMS نمی توان اخلاقی یا غیراخلاقی بودن آن را احراز کرد چرا که طرفین این ارتباطات و سمت ایشان برای ما محرز نیست و مهمتر آنکه جوازی بر احراز آن نیز وجود ندارد.
? مسیر عوض می شود
ایپکچی در انتهای نوشته خود اظهارنظر و تصمیم گیری در مورد MMS را با توجه به اختیارات و شرح وظایف نهادهای مرتبط، رگولاتوری را بهترین نهاد برای تصمیم سازی دانسته بود، اتفاقی که همزمان با انتشار این نوشته به وقوع پیوست.
علی اصغر عینی پور - معاون فنی شرکت ایرانسل - در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اعلام کرد: سرویسMMS ایرانسل که از اوایل امسال برای مشترکان فعال شده بود و امکان ارسال تصویر و دیتا را به مشترکان می داد، بنا بر دستوری از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قطع شده است و مشترکان این اپراتور امکان دسترسی به آن را ندارند.
پس از آن مدیرعامل ایرانسل درباره قطع سرویس MMS ایرانسل گفت: ارایه این سرویس به مشترکان در اواخر اردیبهشت ماه و بر اساس درخواست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، قطع شده است؛ در این درخواست از ایرانسل خواسته شده بود که سه ماه فرصت داده شود تا مقررات مربوط به استفاده از سرویس MMS در این سازمان تدوین و پس از آن مجددا این سرویس به مشترکان ارایه شود.
علیرضا قلمبر دزفولی اوایل تیرماه اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک وماه نیم از ارسال این درخواست به ایرانسل گذشته است و امیدواریم در یک تا دو ماه آ ینده بتوانیم این سرویس را مجددا به مشترکان ایرانسل ارایه دهیم.
در حالی که در برخی خبرها آمده بود اعمال محدودیت و کنترل MMS ایرانسل به درخواست شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: ارسال MMS توسط اپراتور دوم تلفن همراه به دلیل تدوین مقررات مربوطه متوقف شده است.
محمدرضا فرنقی زاد - مدیر کل روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - در گفت وگو با خبرنگار ارتباطات ایسنا، اظهار کرد: به جهت تنظیم مقررات اجرایی و حقوقی مربوطه، ارایه سرویس MMS توسط اپراتور دوم تلفن همراه (ایرانسل) فعلا متوقف شده است و به واسطه نامه ای از سازمان به این اپراتور این سرویس فعلا ارایه نمی شود.
در شرایطی که سوالاتی پیرامون سرانجام بحث کنترل سرویس MMS و متولی این جریان مطرح بود، سعید مهدیون - معاون فنی و امور بین الملل سازمان تنظیم و مقررات و ارتباطات رادیویی - در یک همایش که درباره سرویس های ارزش افزوده تلفن همراه برگزار شد، حمایت از جامعه مشتریان و کنترل بر محتوای سرویس های ارزش افزوده تلفن همراه را به عنوان دیگر وظایف رگولاتوری برشمرد.
ازسوی دیگر، یک وکیل دادگستری با اشاره به این که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به هیچ عنوان نمی تواند دستور کنترل محتوای MMSهای تلفن همراه را صادر کرده یا خود آن ها را کنترل کند، گفت: اساسنامه ی این سازمان معلوم است و داخل اساسنامه آن چنین چیزی وجود ندارد و کمیسیون تنظیم مقررات نیز نمی تواند چنین کاری را انجام دهد.
رضا پرویزی در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، درباره ی اینکه متولی کنترل MMS تلفن همراه در کشور کیست و آیا کنترل محتوای سرویس های ارزش افزوده ی تلفن همراه بر عهده ی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، اظهار کرد: بر اساس قانون اساسی، کنترل مراسلات، مخابرات و صوت و تصویر مردم ممنوع است؛ مگر آن که این کار به موجب قانون انجام شود. در بند "ف" ماده 3 قانون وظایف و اختیارات وزارت ICT حفاظت و حراست و عدم ضبط و افشای انواع مراسلات و امانات پستی و همچنین مکالمات تلفنی و مبادلات شبکه ی اطلاع رسانی و اطلاعات مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی جزو وظایف این وزارتخانه ذکر شده است.
او گفت: همچنین در قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری، شنود مکالمات اشخاص ممنوع اعلام شده است و انجام آن در مواردی خاص توسط مرجع قضایی بلا مانع شناخته شده است.
پرویزی تاکید کرد: بدون تصویب قانونی در زمینه شنود داده ها یا مکالمات توسط مجلس شورای اسلامی و بدون صدور دستور انجام این کار توسط مرجع قضایی صالح، این کار جرم شناخته می شود.
این وکیل دادگستری با اشاره به ماده ی پنج قانون وظایف و اختیارات وزارت ICT که در آن جا به وظایف کمیسیون تنظیم مقررات اشاره شده است، گفت: در این ماده، وظیفه این کمیسیون تدوین و اعمال مقررات است و حرفی از تصویب به میان آورده نشده است و کمیسیون تنظیم مقررات که در واقع مرجع بالادستی برای سازمان تنظیم مقررات محسوب می شود، چنین حقی را ندارد.
پس از آن، رییس سازمان تنظیم مقررات هم گفت: موضوعی به نام کنترل محتوای MMS در سازمان نداریم.
محمود خسروی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سازمان تنظیم مقررات در زمینه ی MMS ها، در حال تدوین و تعیین ضوابط و مقررات لازم است؛ تا اگر کسی در این زمینه خلافی مرتکب شد، براساس این ضوابط و قوانین به آن رسیدگی شود.
وی گفت: تا به حال بحثی پیرامون کنترل محتوای MMS ها توسط سازمان مطرح نشده و اگر قرار است این کنترل صورت بگیرد، باید توسط سازمان های دارای صلاحیت موضوع انجام پذیرد؛ زیرا هر سازمانی وظیفه خاص خود را دارد.
قبلا وعده داده شده بود که سرویس های GPRS مانند دسترسی به اینترنت و MMS در شهریورماه عملیاتی می شود اما به گفته ی وحید صدوقی - مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار - به دلیل تجدید مناقصه ی انتخاب پیمانکار این پروژه، این امر به تاخیر می افتد و بر اساس برنامه ریزی جدید این سرویس ها در آبان ماه در اختیار مشترکان این اپراتور قرار می گیرند.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار، درباره ی تدوین مقررات برای ارایه ی سرویس MMS که امکان ارسال صوت، تصویر و دیتا را به مشترکان تلفن همراه می دهد، به خبرنگار ایسنا گفت: سازمان تنظیم مقررات متولی تدوین مقررات در این زمینه است، امیدواریم تا زمانی که امکان ارایه ی این سرویس از سوی اپراتور اول امکان پذیر می شود، آیین نامه های مربوط تدوین شود تا در ارایه ی این سرویس مشکلی نداشته باشیم.
او درباره ی اینکه آیا تدوین آیین نامه، اجازه ی کنترل محتوای MMS را می دهد، تصریح کرد: رویکرد ما بر اساس مزاحمت هایی است که ایجاد می شود؛ در واقع اگر فردی اعلام کند از طریق این سرویس برایش مزاحمت ایجاد شده است، این امر مورد پیگیری قرار می گیرد و مانند مزاحمت تلفنی با آن مشخص مورد نظر برخورد می شود و بر این اساس این مقررات برای کنترل مزاحمان است نه کنترل محتوای MMS.
به گفته ی وی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مخابرات متولی ارائه بسترهای فنی و زیرساختی در کشور هستند و در امر کنترل محتوا دخالتی ندارند، همچنین برای ارایه ی این سرویس با هیچ نهادی از جمله صدا و سیما مشکلی نداریم و مخابرات متولی ارایه ی سرویس MMS است.
با تمام این اوصاف بحث کنترل محتوای این سرویس و متولی آن همچنین اینکه سرنوشت ارایه این سرویس از سوی اپراتور اول و پس از آن اپراتور سوم که خدمات نسل سوم تلفن همراه چون ویدیوآنلاین و ارسال صوت و تصویر ارایه خواهد کرد، چیست؟ ابهامی است که در این جریان وجود دارد و نیازمند پاسخگویی شفاف است.



  
  

تا به حال فکر کرده اید که اگر بیش از حد SMS بازی کنید چه اتفاقی می افتد؟ ....
از همان ابتدای دنیا، انسانها درصدد پیدا کردن راه های جدید و راحت برای برقراری ارتباط از فواصل دور بودند. اولین تلاش آنها استفاده از پیک یا پیغام آوران و گفتن اطلاعات به آنها بود. این پیک ها افرادی آموزش دیده با حافظه ای بسیار عالی بودند که می توانستند بین فواصل بسیار دور مسافرت کنند تا بتوانند وظیفه خود را انجام دهند. 
بعد روزی از روزها، یک نفر علامت ها و نمادها را اختراع کرد. خیلی زود این رمزها و نشانه ها برای نوشتن با یکدیگر ترکیب شدند. این اختراع جنگی ناتمام را تا همین امروز بین مکالمه کلامی و نوشتاری برپا کرد. خیلی زود حافظه عالی پیک و پیام رسان جای خود را به اختراع جدید که نامه نامیده می شدند داد. خوشبختانه، پیام رسانان هنوز می توانستند شغل خود را حفظ کنند و این مسافت ها طولانی را مسافرت کردن و نامه ها را به گیرنده های خود برسانند. 
بعد تلگراف اختراع شد، که ضربه دیگری به ارتباط کلامی و همچنین به پیام رسانان بود. ناگهان ارتباط سمبلیک را می توانستند خیلی سریعتر از پیام رسانان به فواصل خیلی دور بفرستند. 
به نظر می رسید که ارتباط کلامی دیگر جلال و عظمت سابق خود را به دست نمی آورد، اما این دیدگاه خیلی سریع با اختراع تلفن توسط یک اسکاتلندی بی پایه و اساس شناخته شد. خیلی زود ارتباط کلامی جایگاه سابق خود را به دست آورد چون خیلی بهتر از تلگراف بود.
بخش عمده قرن بیستم، تلفن وسیله ارتباطی متداول بین مردم بود اما در اواخر آن، SMS (خدمات پیام کوتاه) روی کار آمد. ابتدا تصور می شد این خدمات بیهوده و بلااستفاده است تاجاییکه صنعت تلفن همراه در امریکا آن را جرء خدمات رایگان برای مشترکین خود قرار داد. اما امروزه SMS یکی از متداولترین استفاده هایی است که مردم از تلفن همراه می برند. 
حال این سوال پیش می آید که SMS چطور از نظر اجتماعی بر ما تاثیر می گذارد؟ 
? دوره سوال پرسان
اولین تاثیر آن این است که SMS دادن به شکل اعتیاد درمی آید. معتادان به SMS همیشه موبایل به دست هستند و منتظر اینند که صدای بیپ بیپ زنگ اس ام اس را بشنوند و سریعاً به آن پاسخ دهند. اگر دقت کنید این افراد همیشه در اس ام اس هایشان یک سوال وجود دارد تا طرف مقابل مجبور به دادن یک اس ام اس دیگر برای جواب آن بشود و آنها هم بطور مداوم اینکار را تکرار کنند.
استفاده مکرر از سوال ها در ذهن شما ریشه می گیرد و رابطه تان را با مردم در زندگی واقعی هم تحت تاثیر قرار می دهد. خیلی زود این پدیده به همه جا تعمیم مییابد؛ سوال به متداولترین شکل ارتباط بدل می شود. وقتی فقط سوال وجود داشته باشد دیگر استفاده از علامت سوال بی جا و بی معنی خواهد بود و زندگی هم تا ابد تغییر خواهد کرد.
? سندرم "رکسان"
برای آندسته از شما که فیلم "رکسان"، استیو مارتین را ندیده اید باید بگویم که این فیلم داستان دو مردی است که عاشق یک زن می شوند. آن مردی که سنش بیشتر بود، به خاطر بینی بزرگش با خود فکر می کند که هیچ شانسی برای به دست آوردن آن زن ندارد به همین خاطر سعی می کند با نوشتن نامه ها واشعار عاشقانه به آن دیگری کمک کند که نظر زن را به خود جلب کند. طبیعتاً زن با این نامه ها عاشق میشود اما یک مشکل کوچک وجود دارد: مردی که عاشقش شده بود به هیچ وجه آن مردی که فکر می کرد نبود.
از قدیم وضع به اینصورت بود که برای آشنا شدن با کسی وقتی او را می دیدید شماره تلفن او را می گرفتید یا شماره خودتان را می دادید و بعد با او تماس می گرفتید. الان هم هنوز به همین شکل است منتها جای آن تماس با دادن اس ام اس تغییر یافته است. مردم با اس ام اس های طول و دراز رابطه شان را شروع می کنند. درواقع هیچ راهی وجود ندارد که بفهمید واقعاً با چه کسی ارتباط برقرار می کنید. در همه جای دنیا مردم عاشق کسانی می شوند که درواقع همانی نیست که فکر می کنند عاشقش شده اند، به عبارت دیگر می توانیم آن را سندرم "رکسان" بنامیم. 
? تاثیر 160 حرفی
در هر اس ام اس از 160 حرف می توانیم استفاده کنیم و این یک یا دو نتیجه در بر خواهد داشت. یا آن اس ام اس پر از اطلاعات بیهوده می شود چون فرد سعی می کند از همه آن 160 حرف استفاده کند یا یک پیام بلند باید سانسور شود تا در قالب آن 160 حرف در بیاید.
جوابگویی در قالب این 160 حرف، مردم را شرطی می کند و آنها این را وارد ارتباطات اجتماعی خود هم می کنند. به این طریق در گفتگوهای عادی روزمره مردم حرفی برای گفتن به همدیگر نخواهند داشت.
? جدایی های اس ام اسی 
به هم زدن رابطه کار خیلی زشت و ناراحت کننده ای است و اگر صادق باشیم میبینیم که هیچ کس از به هم زدن رابطه اش با کس دیگر لذت نمی برد. خیلی ها آنقدر مرد نیستند تا حرف خود را رو در رو به طرفشان بزنند، برای اینکار وسیله دیگری بر میگزینند. در گذشته قبل از اینکه تلفن اختراع شود، آنها با دادن یک یادداشت به طرف مقابلشان اینکار را می کردند. بعد ها پشت تلفن این افراد برای رسیدن به هدفشان سکوت اختیار می کردند تا طرف مقابل منظور آنها را متوجه شود. اما اکنون خیلی راحت با ارسال یک اس ام اس پیامشان را به فرد مقابل می رسانند.
احتمالاً فکر می کنید که چه چیز بدتر از به اتمام رساندن رابطه با اس ام اس است؟ پاسخ آن این است: اس ام اس اینترنتی. چقدر بد است اگر با اینکار بخواهیم به طرف بفهمانیم که حتی ارزش 20، 30 تومان پولی که با اس ام اس موبایل باید پرداخت کنیم را هم ندارد.
? افزایش اضطراب
گاهی اوقات پیامی می فرستیم که جواب آن را لازم داریم. با تلفن زدن جوابمان را فوراً دریافت می کنیم (و جواب ندادن تلفن به این معنی است که فرد در دسترس نیست) اما با اس ام اس احتمالات زیادی وجود دارد: تلفن همراهشان را با خود نبرده اند؛ دوست ندارند جواب شما را بدهند می خواهند از شما دوری کنند؛ یادشان رفته جواب شما را بدهند؛ یا وقت برای جواب دادن اس ام اس ندارند. وقتی شما منتظر پاسخ آن اس ام اس هستید، که ممکن است اصلاً هیچوقت به دستتان نرسد، خیلی از این افکار (و صدها فکر دیگر) از ذهنتان عبور می کند و به این طریق اضطرابتان بیشتر میشود. این افزایش اضطراب فشار خونتان را در سالهای آتی زندگی بالا می برد که مشکلات زیادی را در بر خواهد داشت


  
  
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >