حکمتی نیست جز به همراه عصمت . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :26
بازدید دیروز :114
کل بازدید :103011
تعداد کل یاداشته ها : 526
04/4/20
4:6 ص

اخیرا گوشی های موبایل جذابی وارد بازار شده اند. ولی کیفیت همه این گوشی ها قابل قبول نیست. گوشی های موبایل می توانند فقط وسیله ای برای تماس های تلفنی باشند و یا بسیاری از نیازهای شما به کامپیوتر  را مرتفع کنند. در این مقاله، مواردی که پیش از خرید موبایل می بایست در نظر بگیرید را آموزش می دهیم تا بتوانید با توجه به هزینه ای که برای خرید گوشی در نظر دارید، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

شما می توانید از گوشی خود فقط به عنوان یک وسیله برای صحبت کردن استفاده کنید. در این صورت مهمترین فاکتور خرید گوشی برای شما، کیفیت صدای آن خواهد بود و کیفیت دوربین، قابلیت نصب نرم افزار های مختلف و ... برای شما جزو فاکتور های مهم محسوب نمی شود.

ولی اگر جزو افرادی هستید که به ارسال SMS و گشت و گذار در اینترنت و یا گوش دادن به موزیک علاقه مندید، با توجه به نیازتان باید موارد مهمتری را در نظر بگیرید. بنابراین برای خرید گوشی موبایل باید بدانید قرار است از گوشی خود دقیقا چه استفاده ای بکنید.

در ادامه با در نظر گرفتن نیاز کاربران، روش انتخاب گوشی مناسب را به شما معرفی می کنیم.

کیفیت صدای گوشی

یکی از مهمترین ویژگی های گوشی موبایل، کیفیت صدای ارسالی و دریافتی در گوشی است. اگر صدای شما به خوبی به طرف مقابل نرسد، مسلما گوشی خوبی را انتخاب نکرده اید. از طرفی اگر صدای طرف مقابل نیز با کیفیت مناسب به شما نرسد، گوشی انتخابی شما عملا بلااستفاده و یا آزاردهنده است. به همین علت بهتر است پیش از خرید گوشی، سیم کارت خود را داخل آن قرار داده و با یکی از نزدیکان تماس بگیرید و با صدای آرام با وی صحبت کنید تا مطمئن شوید با این صدای کم نیز، می توانید با وی مکالمه کنید.

البته توجه کنید که در بازار موبایل کشور ما اکثر مغازه داران، گوشی های خود را برای بررسی و قرار دادن سیم کارت، در اختیار شما قرار نمی دهند. بنابراین اگر نتوانستید کیفیت صدای گوشی را بررسی کنید، یکی از بهترین راه ها مشاهده بررسی های موجود در اینترنت است. بهتر است همواره پیش از خرید گوشی، مشخصات فنی مربوط به گوشی را بررسی کنید.

طراحی

شما ابتدا باید طراحی مطلوبتان را مد نظر بگیرید. برای انتخاب طراحی گوشی می توانید از موارد زیر کمک بگیرید.

  • گوشی با نمایشگر لمسی بزرگ را می پسندید؟ نمایشگر های لمسی بزرگ برای کاربرانی که به گشت و گذار در اینترنت، بازی های موبایل و یا مطالعه متون علاقه مند هستند، مناسب هستند.
  • گوشی با نمایشگر لمسی بزرگ و مجهز به صفحه کلید کشویی را ترجیح می دهید؟ صفحه کلید کشویی برای کاربرانی که به صفحه کلید مجازی یا لمسی عادت ندارند مناسب است.
  • گوشی مجهز به صفحه کلید کامل یا QWERTY را بیشتر می پسندید یا گوشی با صفحه کلید معمولی؟ اگر به ارسال SMS علاقه مندید خرید گوشی با صفحه کلید QWERTY را به شما توصیه می کنیم.
  • تمایل دارید گوشی را در جیب خود قرار دهید؟ در این صورت حتما آن سعی کنید گوشی کوچک را انتخاب کنید
  • به ارسال SMS علاقه مندید؟ گوشی تهیه کنید که مجهز به صفحه کلید باشد.
  • عمر باتری گوشی برای شما اهمیت دارد یا برایتان مهم نیست روزی یک یا دو بار تلفن تان را شار کنید؟ اگر عمر باتری گوشی برای شما مهم است به قدرت باتری گوشی که با واحد mAh (میلی آمپر در ساعت ) مشخص شده، اهمیت دهید.

با توجه به مواردی که ذکر شد، طراحی گوشی خود را انتخاب کنید. 

slide-show-nokia-n900-qwerty-keyboard

ضخامت گوشی هایی که دارای هر دو صفحه کلید کشویی و صفحه لمسی می باشد، بیشتر خواهد بود.

اگر پهن بودن گوشی برای شما اهمیت ندارد، و با صفحه کلید مجازی تلفن های هوشمند راحت نیستید، گوشی با صفحه کلید QWERTY یا صفحه کلید کامل را انتخاب کنید. این گوشی ها نسبتا پهن تر هستند ولی در عوض دارای صفحه کلید کامل مشابه کی بورد می باشند. گوشی که در تصویر زیر می بینید مجهز به صفحه کلید QWERTY است.

qwertymobile-phones-qwerty-keyboard-noklae97-1

بنابراین برای اینکه بهترین انتخاب را داشته باشید، ابتدا طراحی و ظاهر گوشی را برای خود مشخص کنید. 

برای مشاهده ادامه مطلب، صفحه دوم را مشاهده کنید.


سیستم عامل

شما می توانید با تهیه گوشی موبایل مناسب، بسیاری از نیاز های خود را پوشش دهید. به طور مثال با تهیه یک گوشی مناسب، دیگر نیازی به تهیه MP3 Player، کنسول بازی دستی و  یا PDA نخواهید داشت.

برخی از گوشی های موبایل جدید مجهز به سیستم عامل هایی هستند که می توانند بسیاری از اموری که با کامپیوتر انجام می دهید را پوشش دهند. با استفاده از این گوشی ها می توانید ایمیل خود را چک کنید، بازی های مختلف را روی گوشی اجرا کنید، از برنامه های حسابداری، آفیس و .. روی گوشی خود بهره مند شوید و به طور کلی از یک دستگاه به جای چندین دستگاه استفاده کنید.

بنابراین اگر تمایل دارید گوشیی تهیه کنید که به نحوی همه کاره باشد باید بدنبال تلفن با یکی از سیستم عمل های زیر باشد:

  • سیستم عامل اندروید ؛ اندروید بر روی گوشی های موبایل و تبلت های مختلف نصب شده است. با کلیک بر رویاین لینک می توانید بهترین قابلیت های جدیدترین نسخه اندروید را مشاهده کنید. در حال حاضر حدود 300 هزار نرم افزار برای این سیستم عامل وجود دارد.
  • سیستم عامل iOS ؛ این سیستم عامل تنها بر روی ابزارهای موبایل اپل یعنی آیفون و آیپد نصب شده است. در این مقاله می توانید تمام ویژگی های جذاب نسخه 5 سیستم عامل iOS را مشاهده کنید. iOS رکورد بیشترین نرم افزار را با بیش از 500 هزار App در دست دارد.
  • سیستم عامل بلک بری ؛ Black Berry OS بر روی گوشی های مختلف ساخت بلک بری نصب شده است. برای مشاهده عملکرد این سیستم عامل اینجا کلیک کنید.
  • سیستم عامل Windows Phone 7 ؛ WP7 محصول جدید مایکروسافت است که با وجود اینکه تنها یک سال از تولدش می گذرد در بازار جای باز کرده است. در حال حاضر حدود 40 هزار نرم افزار برای این سیستم عامل وجود دارد. WP7 بر روی گوشی های جذابی مانند Nokia Lumia 800 نصب شده است.

android-is-simple-android_landing_portfolio

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مقایسه سیستم عامل های مختلف این مقاله را مشاهده کنید:

اگر به نصب نرم افزار های مختلف بر روی گوشی علاقه مندید، به شما پیشنهاد می کنیم یکی از مدل های اندروید یا آیفون را تهیه کنید. چراکه این دو سیستم عامل جزو پرطرفدارترین سیستم عامل ها بوده و به همین دلیل برنامه های جذابی برای هر دو آنها وجود دارد.

نمایشگر

اگر تمایل دارید با گوشی خود در اینترنت گشت و گذار کنید به نکات زیر توجه کنید:

  • سایز نمایشگر 3 اینچ یا بیشتر؛ سایز بزرگتر نمایشگر باعث می شود راحت تر بتوانید در اینترنت گشت و گذار کنید و مطالب سایت های مختلف را مشاهده کنید.
  • نمایشگر لمسی با رزولوشن بالا؛ نمایشگر گوشی شما علاوه بر اینکه باید نسبت به دستورات لمسی حساس باشد، باید رزولوشن بالایی نیز داشته باشد. هر چه رزولوشن نمایشگز بیشتر باشد کیفیت تصویری که مشاهده می کنید  نیز بهتر خواهد بود.

نمایشگر های AMOLED در نور آفتاب خوب عمل می کنند و رفلکس کمی دارند. بنابراین اگر قصد دارید از گوشی خود در نور زیاد استفاده کنید بهتر است تلفن با نمایشگر AMOLED تهیه کنید. برای مشاهده تکنولوژی به کار رفته در نمایشگر های مختلف مقاله "بررسی انواع نمایشگرهای Retina،Super AMOLED و Super AMOLED Plus" را مطالعه کنید.

اگر به تماشای ویدئو و انجام بازی با گوشی علاقه مندید، از گوشی های با رزولوشن qHD به بالا استفاده کنید. qHD به معنی رزولوشنی معادل یک چهارم Full HD و سه چهارم 720P است.


دوربین

اگر شما هم جزو دسته ای هستید که تمایل دارید با گوشی خود عکس های زیادی بگیرید، حتما به مشخصات فنی دوربین گوشی توجه کنید. در این صورت سعی کنید گوشی تهیه کنید که دوربین آن حداقل 5 مگاپیکسل باشد. گوشی هایی با رزولوشن 8 و 12 مگاپیکسل نیز در بازار موجود هستند ولی مگاپیکسل بیشتر صرفا به معنای دوربین بهتر نیست. اگر به عکاسی با دوربین موبایل علاقه مندید توجه کنید که دوربین موبایل شما حتما مجهز به فلش دوتایی LED یا فلش Xenon باشد. در این صورت کیفیت عکس هایی که در شب میگیرید نیز قابل قبول خواهند بود.

5-mg-camera-of-mobile-1

دوربین اکثر گوشی های موبایل مجهز به قابلیت فیلمبرداری نیز هستند. اگر این مورد نیز برای شما اهمیت زیادی دارد باید گوشی تهیه کنید که مجهز به قابلیت فیلمبرداری با کیفیت HD یا Full HD باشد. اگر مکالمه تصویری برایتان مهم است و از نرم افزارهای همچون اسکایپ استفاده می کنیم بهتر است به دوربین جلو گوشی نیز توجه کنید. 

پردازشگر

بسیاری از کاربران تاکید دارند که فقط گوشی هایی با پردازنده دو هسته ای تهیه کنند. ولی نکته ای که این کاربران به آن توجه نمی کنند این است که پردازنده دو هسته ای گوشی موبایل برای کاربران عادی ضروری نیست.

به طور مثال اگر شما از برنامه های سنگین و یا  بازی های سه بعدی استفاده می کنید، بهتر است یک گوشی با پردازنده دو هسته ای یا سرعت 1GHz تهیه کنید. ولی اگر از بازی های ساده لذت می برید و قصد ندارید با گوشی خود همزمان چندین کار را انجام دهید، نیازی به تهیه گوشی با پردازنده چند هسته ای ندارید.

نوع سیستم عامل و نحوه استفاده آن از منابع سخت افزاری نیز در انتخاب تلفن چند هسته ای تاثیر گذار است. بعنوان مثال نحوه اجرای همزمان نرم افزارها در سیستم عامل ویندوز فون به نحوی است که تمام امور با یک پردازنده تک هسته ای به خوبی و بصورت روان اجرا می شوند.

نسخه سیستم عامل نصب شده روی گوشی نیز یکی از مهمترین مواردی است که حتما باید به آن توجه کنید. خصوصا اگر قصد دارید از گوشی های هوشمند با سیستم عامل های مختلف استفاده کنید. به طور مثال سیستم عامل اندروید نسخه 2.3 از نسخه 2.2 همین سیستم عامل سریع تر است.

عمر باتری

معمولا قدرت باتری هر گوشی در مشخصات فنی آن با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) عنوان می شود. این عدد به صورت تئوری نمایشگر قدرت باتری است ولی در عمل آنچه عمر باتری را معین می کند، نحوه استفاده شما از گوشی است. به طور مثال اگر Wi-Fi گوشی را روشن کنید، باتری آن خیلی زودتر از حالتی که Wi-Fi خاموش است، مصرف می شود. بنابراین اگر عمر باتری برای شما اهمیت دارد هم به قدرت باتری توجه کنید و هم مقاله "افزایش طول عمر باتری انواع گجت ها" را مطالعه کنید.

به نظر شما چه موارد دیگری در انتخاب یک گوشی می توانند تعیین کننده باشند. آیا با در نظر گرفتن قیمت و با توجه به اطلاعات بالا می توان یک گوشی مناسب تهیه کرد؟


  
  

 

در این پست ده نکته جالب در مورد گوشی‌های موبایل را با هم مرور می‌کنیم، اگر دنبال‌کننده مطالب «یک پزشک» بوده باشید، شاید قبلا بعضی از آنها را خوانده باشید، اما بعضی از این نکات را قبلا جایی نخوانده بودم و برای من تازگی داشتند.

1- نخستین گوشی موبایل: نخستین تماس تلفنی با گوشی موبایل در سال 1973، توسط کارمند شرکت موتورلا،مارتین کوپر، صورت گرفت، وی در آن تماس تلفنی، از یکی از خیابان‌های نیویورک با رقیب‌اش -جوئل انگل- از شرکت AT&T تماس گرفت. در آن زمان موتورلا شرکت کوچکی بود، اما AT&T یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا به شمار می‌آمد. او در این تماس حسابی دل رقیب‌اش را سوزاند و به او گفت که دارد که با گوشی موبایل واقعی قابل حمل با او صحبت می‌کند و به این ترتیب به او فهماند که نخستین گوشی موبایل را ساخته است. در آن سوی خط، جوئل، لحظه‌ای سکوت اختیار کرد، احتمالا در آن لحظه،‌ او داشت دندانش‌هایش را از شدت حسادت و عصبانیت بر هم فشار می‌داد!

آن گوشی موبایل، یک نمونه اولیه از مدل DynaTAC موتورلا بود که یک دهه بعد، به صورت تجاری وارد بازار شد و مبدل به نخستین گوشی موبایل تجاری شد. در سال 1984، این گوشی موبایل نزدیک به چهار هزار دلار قیمت داشت که با در نظر گرفتن تورم این سال‌ها، این مبلغ معادل 9 هزار دلار این روزها می‌شود! این گوشی در آن زمان، نمادی از فناوری بود و در فیلم‌ها به رخ کشیده می‌شد.

توصیه می‌کنم این مطلب را در این مورد حتما بخوانید: داستان اختراع نخستین گوشی موبایل و نخستین تماس تلفنی موبایلی

در انگلستان، نخستین تماس با گوشی موبایل، در سال 1985 صورت گرفت.

2- نخستین گوشی موبایل هوشمند: نخستین گوشی موبایل هوشمند، سیمون Simon  نام داشت و در جریان همایش جهانی در مورد وسایل بی‌سیم که در سال 1993 در فلوریدا برگزاری شده، به نمایش گذاشته شد. این گوشی را شرکت BellSouth Cellular ساخته بود و بیشتر از 400 گرم وزن داشت. این گوشی، کارایی یک PDA را هم داشت و یک صفحه نمایش LCD لمسی اولیه داشت.

در آن زمان خیلی هیجان‌انگیز بود که یک گوشی علاوه بر امکان برقرار گرفتن تماس تلفنی بتواند، یک پیچر، یک تقویم و ابزار چک کردن ایمیل و سامان‌دهنده قرارهای روزانه، دفتر نشانی یا ماشین حساب هم باشد. قیمت این گوشی 899 دلار بود. از این وسیله، تنها دو هزار دستگاه ساخته شد.

3- فلسفه 160 کاراکتری بودن پیامک‌ها: شخصی که بیش از همه در راه افتادن SMS یا پیامک نقش داشت، مردی آلمانی به نم فریدهلم هیلبرند بود. او که برای گروه GSM کار می‌کرد، ایده ارسال پیام‌های متنی 128 بایتی به وسیله شبکه تلفن همراه را داشت.

گرچه محدودیت پیام‌های متنی ارسالی، قابل درک است، اما ممکن است این سؤال برایتان پیش آمده باشد که چرا 160 کاراکتر؟ چرا 140 یا 200 کارکتر طول استاندارد پیامک‌ها در نظر گرفته نشد؟

گفته می‌شود که در سال 1985، هیلبرند، برای اینکه دریابد عملا در قالب چند کاراکتر می‌شود به صورت کوتاه یک مفهوم را منتقل کرد، دست به یک آزمایش زد و با ماشین تحریر خود، یاددداشت‌های فرضی را در قالب حروف و اعداد، علایم نقطه‌گذاری و فاصله‌گذاری‌ها، نوشت و دریافت که در بیشتر اوقات پیام‌های کوتاه، زیر 160 کاراکتر هستند. به علاوه او فهمید که مطالب نوشته در پشت کارت‌پستال‌ها و یا تلگراف‌ها غالبا زیر 150 کاراکتر طول دارند. به همین علت زمانی که گروه GSM ‌در سال 1985، استاندارد SMS را تهیه می‌کرد، همین 160 کاراکتر را مبنا گرفت و بعدها همه گوشی‌های موبایل و خدمات‌دهندگان شبکه‌های موبایل همیت استاندارد را پذیرفتند.

گرچه این روزها می‌شود، پیامک‌های بیشتر از 160 کاراکتر را هم ارسال کرد (البته نه با هزینه یک پیامک!)، اما میراث آقای هیلبرند، در توییتر، تجلی دیگری یافته است. در توییتر هم کاربر نمی‌تواند بیش از 140 کاراکتر بنویسد. 20 کارکتر هم که برای نام کاربری او در توییتر در نظر گرفته می‌شود.

4- تماس‌های تلفنی ناخواسته با 911: بسیاری از گوشی‌های موبایل قدیمی طوری ساخته شده بودند که اگر کسی شماره 9 را می‌گرفت و رها نمی‌کرد یا اگر دو شماره را با هم فشار می‌داد، گوشی به صورت خودکار به 911 زنگ می‌زد، این ویژگی را در آن زمان برای سهولت تماس‌های اورژانسی، ایجاد کرده بودند.

اما با وجود اینکه صفحه کلید گوشی‌ها را می‌شود به راحتی قفل کرد، همین ویژگی باعث شده است، که روزانه تماس‌های ناخواسته بسیاری با 911 در امریکا و انگلستان صورت بگیرد. طوری که در بعضی از مناطق آمریکا، 70 درصد تماس‌های گرفته شده با 911 ناخواسته هستند و ناشی از فشرده شدن اتفاقی دکمه‌های موبایل‌ها در جیب کنار یا پشت مردم هستند!

اما جالب است بدانید که همین مسئله باعث شده است که در مواردی دزدان و خلاف‌کارها به چنگ پلیس بیفتند، مثلا پیش آمده که در جریان جنب و جوش راهزن‌ها در حین دزدیدن خودرو، گوشی یکی از آنها به صورت ناخواسته با 911 تماس گرفته باشد و باعث گرفتار شدن آنها شود.

5- گران‌ترین گوشی دنیا: جواهرسازی انگلیسی‌، به نام -استوارت هیوز- ادعا می‌کند که گران‌ترین گوشی دنیا را ساخته است. گوشی جواهرکاری شده آی‌فون 4 او ، پنج میلیون یورو، قیمت دارد که معادل چیزی بیشتر از 8 میلیون دلار می‌شود.

پانصد الماس با وزن بیشتر از 100 قیراط، روی این گوشی نصب شده است و لوگوی اپل هم مزین به 53 تکه الماس شده است. روی دکمه Home هم یک جواهر 7?4 قیراطی قرار داده شده است.

6- درخت‌های پلاستیکی تقلبی: در آمریکا، دو میلیون برج و دکل موبایل نصب شده است، بنابراین انتظار دارید که در هر گوشه خیابانی، یکی از آنها را ببینید. اما این طور نیست و اغلب، آنها به صورت استتارشده نصب شده‌اند، مهندسان باهوش، در قالب علایم راهنمایی و رانندگی، صفحات ساعت‌های بزرگ، ناودانی‌ها، سقف کلیساها و عبادت‌گاه‌ها و حتی بادنماها، این تجهیزات ضروری را استتار می‌کنند.

اما یکی از جالب‌ترین شیوه‌های استتار این آنتن‌ها، درخت‌های پلاستیکی هستند. جالب است که بیشتر مردم، از این واقعیت، آگاهی ندارند.

7- استرس‌ها و اختلالات رونپزشکی مرتبط با تلفن‌های همراه: وقتی گوشی‌های موبایل اینقدر وارد زندگی ما شده‌اند و به این میزان ما را مشغول خود کرده‌اند، جای تعجب نیست که روی اعصاب و روان ما هم اثر بگذارند. بنابراین برخی از اختلالات اضطرابی و هراس‌های روانپزشکی، اختصاصا به گوشی‌های موبایل ارتباط دارند.

مثلا Telephonobia به هراس از دریافت یا برقرای تماس تلفنی اشاره دارد، برعکس Nomophobia به هراسی اشاره دارد که در نتیجه ترس از عدم امکان برقراری تماس ناشی از خط ندادن یا گم کردن گوشی، ایجاد می‌شود.

Ringxiety، یعنی شنیدن صدای زنگ خوردن گوشی به صورت کاذب. Frigensophobia هم یعنی ترس از آسیب دیدن مغز به خاطر استفاده از موبایل!

8- اختراع وُیس‌میل: یک جوان 26 ساله پژوهشگر MIT به نام اسکات جونز در سال 1986، سیستم voicemail را اختراع کرد. البته خدمات‌دهندگان موابیل آمریکا، مدت‌ها برای ارائه این سرویس به مشتری‌هایشان با مسائل قانونی دست و پنجه نرم کردند.

9- Textonyms: شما شاید با اصطلاح Textonyms آشنا نباشید، اما حتما با آن برخورد داشته‌اید.

هنگامی که شما پیامکی را تایپ می‌کنید، ممکن است، دستتان به جای قرار گرفتن روی دکمه‌های درست، بلغزد و روی دکمه‌های مجاور قرار بگیرد، وقتی مشکل فقط تایپ نادرست یکی یا دو حرف یک کلمه باشد، مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما وقتی تصادفی به جای یک کلمه، کلمه دیگری تایپ شود که مفهوم دیگری را برساند، شما ممکن است به مشکل بربخورید! در این صورت شما ممکن است به جای home، کلمه good یا gone را تایپ کنید.

گرچه این روزها صفحات کلید QWERTY معمول شده‌اند و نرم‌افزارهای هوشمند هم به یاری‌مان آمده‌اند، اما مشکل حل نشده است و سیستم اصلاح خودکار ممکن است در بعضی موارد، مشکلات مشابهی برایمان ایجاد کند.

10- پرفروش‌ترین گوشی موبایل: شما ممکت است تصور کنید که اپل با گوشی آی‌فون، پرفروش‌ترین گوشی دنیاست، مخصوصا اگر خبرهای جدیدی را که به فروش 100 میلیون دستگاه از گوشی آی‌فون اشاره دارند، خوانده باشید.

اما واقعیت این است گه گوشی 1100 نوکیا، پرفروش‌ترین گوشی دنیاست، 250 میلیون عدد از این گوشی ساده که در سال 2003 ساخته شد، به فروش رسید.

دیگر گوشی‌ها پرفروش بعد از 110 نوکیا، آی‌فون اپل، 3210 و 3310 نوکیا و گوشی RAZR موتورلا هستند.


  
  

 آشکار است که اگر کامپیوترتان با فشار دکمه پاور روشن نشود? آن‌گاه هیچ نرم‌افزاری نمی‌تواند به شما کمک کند. بنابراین? باید کیس را باز کرده و فرآیند عیب‌یابی سخت‌افزاری را شروع کنید.

غیرضروری‌ها را حذف کنید:

اگر کامپیوتری روشن نشود? اولین کاری که می‌کنم این است که همه قطعات غیرضروری سیستم را قطع یا حتی به صورت فیزیکی خارج می‌کنم. این مرحله شامل این موارد است:

کارت‌های PCI? ISA و PCI Express – همه چیز به جز کارت گرافیک باید خارج شود (ولی اگر یک کارت گرافیک آنبرد دارید که می‌توانید از آن استفاده کنید? در این صورت کارت گرافیک را نیز خارج کنید). از جمله کارت‌هایی که باید قطع شوند می‌توان به کارت صدا? کارت شبکه? مودم و کارت‌های رابط اضافی اشاره کرد. شاید تصور کنید بعید است که یکی از این کارت‌ها عامل خرابی باشند اما همین هفته گذشته یکی از کامپیوترهای قدیمی من به دلیل نقص عملکرد کارت شبکه روشن نمی‌شد. کارت شبکه را خارج کردم و همه چیز درست شد.

دیسک‌های سخت – تنها لازم است برق آن‌ها را قطع کنید.

درایو سی دی – باز هم فقط کابل برقش را بکشید.

پس از این کارها? دوباره دکمه پاور را فشار دهید. آیا فعالیتی مشاهده می‌کنید؟ آیا روی مادربوردتان یک چراغ پاور وجود دارد؟

اگر چراغ پاور مادربورد به طور ضعیفی روشن می‌شود اما سیستم بالا نمی‌آید? احتمال دارد که ایراد از خود مادربورد یا منبع تغذیه باشد. در کامپیوترهای قدیمی پیش می‌آید که یکی از خازن‌های مادربورد ترکیده و مایع درون آن به بیرون نشت کند و باعث اشکالاتی از این دست شود. نگاهی به گوشه و کنار مادربورد خود بیندازید و ببینید که آیا می‌توانید نشانه‌ای از یک خازن متورم بیابید – ممکن است بالای آن باز شده باشد? شاید مایعی قهوه‌ای رنگ روی مادربورد ببینید یا ممکن است خازن تنها اندکی باد کرده باشد :

اگر نشانه‌ای که حاکی از مشکلات خازن‌ها باشد پیدا نکردید? آنگاه باید منبع تغذیه را بررسی کنید.

بررسی یک منبع تغذیه معیوب:

 منبع تغذیه در کنار هارد درایو و فن‌ یکی از قطعاتی است که زیاد دچار مشکل می‌شود و مشکلات آن یا ناشی از فن داخل خود منبع تغذیه است و یا باز هم خازن‌ها دچار مشکل شده‌اند. در هر صورت? تحت هیچ شرایطی نباید اقدام به تعمیر یک منبع تغذیه معیوب کنید – تنها گزینه ممکن تعویض آن است. حتی اگر به ظاهر خراب باشد? باز هم احتمال بسیار زیادی وجود دارد که ولتاژ بالایی داخل آن ذخیره شده باشد. توصیه نمی‌کنم که یک مولتی‌متر بردارید و منبع تغذیه را امتحان کنید.

 

دو راه برای شناسایی یک منبع تغذیه معیوب وجود دارد. یکی استفاده از یک منبع تغذیه یدکی است و دیگری نصب همین منبع تغذیه روی یک کامپیوتر دیگر. اگر یک منبع تغذیه یدکی دارید? قطعه فعلی را درآورده و قطعه یدکی را جایگزین آن کنید. اگر یک کامپیوتر یدکی دارید? منبع تغذیه‌اش رو در‌آورده و منبع تغذیه مشکوک را روی آن امتحان کنید. مشخص است که به این ترتیب اگر اشکال از منبع تغذیه باشد به مسئله پی خواهید برد. به منظور جلوگیری از نتیجه‌گیری اشتباه? مطمئن شوید که همه لیدها را متصل کرده‌اید. مادربورد‌های جدید علاوه بر فیش‌های بزرگ 20 پین? برای تأمین برق پردازشگر یا کارت گرافیک نیازمند فیش‌های 4 یا 8 پین نیز هستند. دفترچه راهنمای مادربوردتان را مطالعه کنید و یا  در اطراف فن سی پی یو خود به دنبال چنین رابط‌هایی بگردید. اگر به نظر رسید که باید چیزی در آنجا متصل کنید? آنگاه راهنمای رایگان نگاهی به داخل و خارج کامپیوتر را دانلود کرده و مطالعه کنید. مخصوصاً صفحات مربوط به رابط‌های تغذیه.

 

آخرین راه باقی مانده این است که قطعه مشکوک را در یک کامپیوتر دیگر امتحان کنید اما بدانید که احتمال دارید این کار به قطعه شما آسیب بزند. بنابراین توصیه می‌کنم از انجام دادن این عمل با سخت‌افزارهایی که برایتان اهمیت دارند خودداری کنید.

قطع کردن X مشکل را حل کرد:

اگر همه قطعات غیرضروری را جدا کردید و کامپیوتر به خوبی بالا آمد? می‌توانید وارد مرحله طاقت‌فرسای آزمایش تک تک قطعات شوید. با کارت گرافیک شروع کنید? سپس سراغ سایر کارت‌ها و قطعات بروید و این روند را آن‌قدر ادامه دهید تا قطعه‌ای که جلوی روشن شدن سیستم را گرفته پیدا کنید.

بوق زدن:

 کامپیوترها واقعا قدرت خوبی در تشخیص اشکالات خود دارند و اغلب از طریق یک سری بوق خاص? به تولید کدهای خطا می‌پردازند. اگرچه نوع این بوق‌ها در بین سازندگان مختلف? متفاوت است اما می‌توانید مطمئن باشید که یا اشکال از سی پی یو است? یا حافظه و یا کارت گرافیک. دفترچه راهنما یا وبسایت شرکت سازنده مادربوردتان را جهت آگاهی از معنای هر بوق خاص مطالعه کنید. علاوه بر این? می‌توانید نگاهی به جدول کدهای عمومی بوق بایوس‌های قدیمی بیندازید. متداول‌ترین بوقی که می‌توانم به آن اشاره کنم? یک سری بوق ممتد است که نشانه خطا در حافظه می‌باشد و اشکال ممکن است تنها ناشی از قرار نگرفتن صحیح کارت حافظه در شیار خود باشد (که اغلب در جریان حمل و نقل از جای خود خارج می‌شود).


  
  

یکی کارهایی که موقع تعویض هارد یا مواقع دیگر زیاد به آن نیاز خواهید داشت، انتقال فایل و برنامه ها از یک هارد به هارد دیسک دیگر است. البته اگر دوکامپیوتر در اختیار داشته باشید به راحتی با اتصال شبکه یا از طریق کابل پورت موازی (و حتی سری) امکان اتصال دو کامپیوتر و مبادله دیتا بین آن دو وجود دارد. ولی اگر فقط یک کامپیوتر داشته باشید و یا مایل باشید که انتقال دیتا با سرعت بالا انجام گیرد بهترین کار اتصال هار دیسک ها به یک کامپیوتر و مبادله دیتا بین آنهاست.

جهت اجرای این کار باید کمی حرفه ای باشید و حواستان را جمع کنید . رایانه ها معمولا دارای یک هارد دیسک هستند . در اولین قدم بهتر است که پارتیشن های هارد دیسک خودتان را نامگذاری کنید . تا بعدا درایو های هارد ها را به راحتی از همدیگر تشخیص دهید. مثلا یکی را hard1 و دیگری را hard2 نام گذاری کنید.

برای این کار به My Computer رفته و روی یک پارتیشن کلیک راست کنید . گزینه Properties را انتخاب کنید . در پنجره باز شده شما می توانید نام پارتیشن را تغییر دهید . این کار را برای همه پارتیشن ها تکرار کرده و نام آنها را به خاطر بسپارید . حالا رایانه تان را خاموش کنید .

شما هارددیسکی که می خواهید اطلاعات را از آن کپی کنید در اختیار دارید . همه هارد دیسکها به وسیله یک نوع کابل به مادربورد متصل می شوند . در کنار اتصالات کابل نواری به هارد دیسک محل اتصال فیش برق یا همان POWER قرار دارد . اما مهمترین نکته که شما باید به آن دقت کنید جامپرها هستند . معمولا روی بدنه هارد دیسکها نحوه قرار گیری جامپرها توضیح داده شده است . جامپر یک قطعه ریز است که می توان به وسیله آن تنظیمات یک قطعه سخت افزاری را به صورت فیزیکی تغییر داد . در جدول موجود روی بدنه هارد دیسک به دنبال وضعیت Slave بگردید . شما باید جامپر هارد دیسک دوم را با توجه به توضیحات این جدول به حالت Slave تغییر بدهید 

حالا در کیس (رایانه خاموش) را باز کنید . در کیس رایانه تان دنبال هارد خودتان بگردید . مشاهده می کنید که کابلی آن را به مادربرد متصل کرده است . این کابل از نوع نواری بوده معمولا دارای دو جای اتصال می باشد . ممکن است این کابل هم به هارد دیسک شما و هم به سی دی رام متصل باشد . شما می توانید از طریق همین کابل هارد دیسک دوم را به مادربرد متصل کنید . برای این کار می توانید جای اتصال دوم را از سی دی رام جدا کنید . به جای آن هارد دیسک را به این قسمت متصل کنید .

حالا شما 2 هارد دیسک را از طریق یک کابل به مادربرد رایانه تان متصل کرده اید . هارد دیسک رایانه شما به عنوان میزبان و هارددیسک دوم به عنوان مهمان به حساب می آید حالا باید برق مورد نیاز را برای هارد دیسک مهمان تامین کنید . به نوع فیش POWER هارد دیسک دقت کنید . یکی از این نوع فیشها احتمالا در رایانه شما به صورت آزاد وجود دارد . این کابل ها همگی به سیستم اصلی برق رایانه متصل هستند . یکی از این فیشهای آزاد را به هارد دیسک میهمان وصل کنید . 

حالا باید رایانه تان را روشن کنید . به محض روشن شدن رایانه کلید Delete را فشار دهید تا وارد تنظیمات مادربرد شوید . این منو ممکن است با توجه به نوع مادربرد متفاوت باشد . اما معولا در اولین منو تنظیمات هارد دیسک تعیین می شود

به منوی Standard Cmos Features بروید . معمولا به صورت پیش فرض مادربرد های جدید برای شناسایی هارد دیسکها در حالت اتوماتیک تنظیم شده اند . اگر این گونه نیست شما تنظیم این قسمت را به حالت Auto تغییر دهید تا مادربرد به به صورت خودکار هارددیسک ها را شناسایی کند . بعد از انجام این کار از این منو بیرون آمده و گزینه Save and Exit را انتخاب کنید .

در صورتی که تمام مراحل را درست انجام داده باشید رایانه شما مثل سابق عمل می کند . ویندوز شما بالا می آید . اما با رفتن به قسمت My Computer متوجه اضافه شدن پارتیشن های جدید می شوید . پارتیشن های غریبه که نامشان برای شما آشنا نیست همان پارتیشن های هارد دیسک مهمان هستند . حالا اطلاعاتی را که لازم دارید بین دو هارد دیسک کپی کنید . دقیقا مانند زمانی که روی هارد دیسک خودتان اطلاعات رااز یک پارتیشن به پارتیشن دیگری کپی می کردید . بعد از تمام شدن کارتان دوباره رایانه تان را خاموش کنید . شما حالا باید همه چیز را به حالت اول برگردانید . هارد دیسک میهمان را با جدا کردن کابل های مادر برد و برق جدا کنید . وضعیت جامپر روی آن را دوباره به حالت اول برگردانید . این حالت روی بدنه هارد دیسک با عنوان Master مشخص شده است . اگر محل اتصال دوم روی کابل قبلا به سی دی رام متصل بود دوباره آن را به همان وضعیت برگردانید . در کیس را هم کاملا ببندید .

  
  

پیش اومده که نیاز فوری به نت برداری از متنی و یا ایده ای رو داشته باشید و اینکه بخواهید درمورد مطلبی بنویسید که وقتی پشت سیستم رفتید متن رو تکمیل تر کنید و از همه بدتر اینکه فکر کنید فراموش کار شدید و جایی باید برای خودت یاداشت بزارید . البته روح یادداشت برداری و یاد آوری بد نیست اما حتی تصور اینکه دیگران شما رو به عنوان یک فراموش کار بشناسند سخته !!!

به گزارش  بهترین انتخاب، امروزه یاداشت ها بیشتر روی کاغذ رنگی های استیکی نوت (Sticky Note ) و یا دفترچه و سررسید نوشته می شن .بعضی ها هم از نسخه سیستمی استفاده می کنند مثل استیکی نوت ویندوز 7 ، ویستا و یا نرم افزارهای مرتبط دیگه که کم نیستند. پیش میاد که برخی مطالب بلند رو یاداشت نوشتیم و نیازه که هم تکمیل تر و هم تایپ بشن فکر کنید چقدر زمان صرف می شه !

برخی مطالب رو هم باید دائم همراه داشته باشیم که یادمون نره یا بخوایم نکته خاصی رو بهش اضافه کنیم و دغدغه بدتر اینکه احتمال جا گذاشتن دفترچه یاداشت ها و اینکه شاید کسی اونها رو ببینه و از مطالب خصوصی شما با خبر بشود هم وجود دارد .

این 6 ابزار آنلاین امکان یاداشت ها مطالب را در هر مکانی که دسترسی به اینترنت داشته باشید همراه با ذخیره خودکار و خروجی PDF را داراست .

FocusWriter

نرم افزار دسک تاپ ساده ای است برای یاداشت ها آنلاین که در محیط های مختلفی مانند مک ، ویندوز ، لینوکس قابل استفاده میباشد . در ضمن می توان صفحه نمایش شفافی را در دسکتاپ ایجاد و از پس زمینه های مختلف آن برای نوشتن استفاده کرد .

Darkcopy

این ابزار آنلاین رایگان در سرویس وب به شما این امکان را می دهد تا در حالت تمام صفحه مشکی و رنگ متن سبز تایپ ساده ای برای تمرین نوشتن و همچنین ذخیره فایل به صورت TXT داشته باشید . این ابزار یک کلیپ برد چند منظوره است و اینکه به راحتی می توان صفحه آن را تغییر سایز داد .

QuiteWrite

ابزار بسیار سودمند برای افراد حواس پرت که در حال نوشتن ، ایده یا مطلبی را فراموش می کنند این ابزار به کاربر کمک می کند تا متن خود را تایپ و به عنوان یک متن کوچک در گوشه صفحه ذخیره نگه دارد. البته برای وبلاگ نویسان هم می تواند سودمند باشد .

Write Space

بوسیله این ابزار در فضایی آزاد با فرمت گوگل کروم می توان در زمینه های رنگی مختلف یادداشت نوشت . در این صفحات،متن بعد از نوشتن به صورت خودکار ذخیره می شود و در بوم بازدیدهای شما برای نوشته های قبلی باقی می ماند.

Koi-Writer

یکی دیگر از ابزارهای که به افراد جهت یادآوری آنلاین کمک می کند Koi-Writer است که برخلاف دیگر ابزارها بندهای متعددی همراه با فونت های مختلف مانند عنوان ، سبک ، فونت را داراست . در این ابزارآنلاین زمینه های مختلفی برای ارائه متن ها وجود دارد که می توان نسبت به آن صفحات را ذخیره کرد .

PenZen

این برنامه تحت وب می تواند نرم افزار یاداشت آنلاین و نت برداری شما در تمامی فضاهای نت باشد . نوشتن در پس زمینه سفید که حالت های مختلف صفحات را نیز داراست و همچنین امکان ذخیره کردن آن با فرمت پی دی اف را فراهم می کند . متناوبا شما می توانید به صورت آنلاین متن ، آدرس متن ، رمز عبور را ویرایش کنید .


  
  
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >