ثمره دانش، خلوص در عمل است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :5
بازدید دیروز :19
کل بازدید :101129
تعداد کل یاداشته ها : 526
03/12/5
5:19 ص

 

شبکه به دو یا چند کامپیوتر گفته می شود که به وسیله کابل یا خطوط تلفن به هم متصل شده و قادر به ارتباط با یکدیگر و استفاده از منابع  یکدیگر مثل داده ها ، برنامه ها و سایر منابع       سخت افزاری مثل چاپگر می باشد.
تا یک دهه پیش دلایل اصلی برای اتصال کامپیوترها این بود که چند کامپیوتر ارزان قیمت با حداقل امکانات بتوانند از یک کامپیوتر پر قدرت مرکزی خدمات دهنده به طور مشترک بهره گیرند و همه کامپیوترها بتوانند از یک چاپگر مرکزی استفاده کنند و همچنین همگی از یک نسخه نرم افزار گران قیمت که در کامپیوتر مرکزی وجود داشت به طور اشتراکی بهره گیرند و لذا هدف اصلی، اشتراک در منابع و صرفه جویی در هزینه بود. هدف شبکه های کامپیوتری امروزی بیشتر به اشتراک گذاشتن اطلاعات و ایجاد امکان کارگروه است و لذا علاوه بر صرفه جویی در هزینه در وقت نیز صرفه جویی شده و حس یگانگی گروهی را در مسیر اهداف مشخص در سازمان بوجود می آورد.

طبقه بندی شبکه ها :
بطور کلی می توان شبکه ها را به دوزیر دسته تقسیم کرد:
1-شبکه محلی (LAN)         2-شبکه وسیع (WAN)
 
شبکه محلی یا LAN (Local Area Network) :
شبکه محلی که در ناحیه ای کوچک مثل ساختمان یک اداره و یا یک دانشگاه ایجاد می شود و وسیله ارتباطی این شبکه عمدتا” کابلهای اتصال دهنده است.
 
شبکه وسیع یا WAN (Wide Area Network) :
شبکه های پوشش وسیع، ناحیه ای بزرگ(بدون توجه به مرزهای جغرافیایی) مانند شعبه های یک بانک در سطح کشور را پوشش میدهد، وسیله ارتباطی این شبکه ها خطوط تلفن معمولی و یا خطوط Leased Line و یا ارتباطات ماهواره ای می باشد. 
چون علائم کامپیوتری دیجیتالی است و علائم تلفن معمولی آنالوگ می باشد، شبکه WAN به وسیله ای احتیاج دارد که این علائم را به هم تبدیل کند، این وسیله مودم نام دارد. در واقع مودم وسیله ای است که فرمانها و اطلاعات رقمی یا دیجیتالی کامپیوتر را به سیگنالهای قیاسی یا آنالوگ تبدیل می کند و در نتیجه می توانند از طریق خط تلفن به مودم دیگر برسند و مودم دوم نیز به نوبه خود سیگنالهای آنالوگ را دوباره به اطلاعات و فرمانهای رقمی یا دیجیتالی تبدیل می کند تا بتوانند مورد استفاده کامپیوتر طرف مقابل قرار گیرند. مودم هم می تواند اطلاعات را ارسال کند و هم اطلاعات را بگیرد.
مودمها به دو صورت ساخته می شوند:
1-داخلی یا Internal که به صورت کارت داخل کامپیوتر روی مادربورد نصب می شود.
2-خارجی یاExternal که به عنوان یک دستگاه جانبی در خارج از کامپیوتر قرار گرفته و بوسیله سیم به پورت کامپیوتر وصل می شود.
در اوایل در خطوط معمولی تلفن (کابلهای مربوط به سیستمهای تلفن ملی و فراملی که PSTN یا Public Switched Telephone Network  نامیده می شوند)  سرعت مودم از 300 بیت در ثانیه آغاز شد تا شرایط حاضر که سرعت آنها 56 کیلو بیت بر ثانیه رسیده است. برای داشتن سرعت بالاتر می توان از خطهای اختصاصی (Leased Line)  استفاده کرد .  این خطوط پهنای باند عریض تری نسبت به خطهای شبکه تلفن معمولی دارند و چون تماسها به تجهیزات سویچینگ هدایت نمی شوند، این خطها سریعتر از خطهای تلفنی معمولی می باشد. مسائل و مشکلات تبدیل اطلاعات بوسیله مودم باعث شد که ایده ایجاد شبکه ای مطرح شود که بتواند صدا و داده را بصورت مجتمع ارسال و دریافت نماید با این ایدة شبکه رقمی خدمات مجتمع (ISDN)  یا (Integrated Services Digital Network)    ایجاد شد .این شبکه ها همانگونه که از نامشان استنباط می شود برای انتقال علایم دیجیتال طراحی شده اند. در این روش از یک مودم مخصوص یا کارت تطبیق دهنده میتوان استفاده کرد و به اینترنت وصل شد، از این کارت در هر ثانیه 128 کیلو بایت اطلاعات مبادله می شود.