بد نیست بدانید ویروس تنها یک برنامه است که به مثابه نمونهی واقعی خود، امکان انتشار را داشته و عملکرد مخربی بر روی سیستمهای کامپیوتری از خود به جا میگذارد. به طور معمول ویروسها از طریق اینترنت،ایمیل، فلشدیسک و یا شبکههای کامپیوتری به کامپیوتر شما منتقل میشوند. برای مقابله با ویروسها و داشتن سیستمی سرحال، شرکت پارسآوان پیشنهاد میکند 7 مرحلهی زیر را انجام دهید.
1) دانستن معنای ویروسهای کامپیوتری!
معنای واقعی ویروس، نوعی برنامه است که شدیداً به کامپیوتر آسیب می رساند و می تواند موجب اخلال و یا پا پاک کردن فایل های مهم بر روی درایو و سیستم عامل شود. اغلب وقتی میشنویم یک نفر با مشکل وحشتناکی مواجه شده، حدس میزنیم که این نشانهای از ورود نوعی بدافزار است. دقیقاً شبیه دزدی که در لحظه ای که ما کمترین انتظار را داریم وارد می شود. تروجانها و کرم ها دو دسته از بدافزارها هستند (که متفاوت از ویروس ها هستند) که به نظر می رسند بی آزارند و اغلب تغییر شکل می دهند، اما موجب تأثیر مخرب بر روی سرعت کامپیوتر و اطلاعات می شوند. ویروسها مانند آتش در جنگل می توانند منتشر شوند و همچنین می توانند به فایل های شبکه هم دسترسی پیدا کنند و با کامپوترهای دیگر ارتباط برقرار کنند. دانستن اینکه چگونه یک ویروس منتشر میشود می تواند ما را در برخورد با آن یاری کند.
2) اطمینان از وب سایتی که بازدید می کنید.
برای جلوگیری از آلوده شدن کامپیوتر به ویروس باید این نکته را بدانیم که کاربر آغاز کننده کار ویروس است. این می تواند با وارد کردن اطلاعات شخصی در یک وب سایت اشتباه و یا دانلود کردن فایل هایی که با ویروس تغییر شکل داده اند انجام شود. برای جلوگیری از این اتفاق، آدرس سایت را دوباره چک کنید و مطمئن شوید این همان وب سایت مورد تقاضای شماست.
3) هرگز کورکورانه به یک ویروس خوش آمد نگویید.
همیشه این نکته مهم را بخاطر داشته باشیم که منبع اطلاعات دریافتی چک شده باشد و سپس اقدام به دانلود کنیم. این مهم است که بدانیم ویروسها در همه جا حضور دارند و در هر لحظه و همیشه آماده حمله هستند. این مهم را به خاطر بسپارید، وقتی اقدام به دانلود نمائید که 99?9?احتمال سالم بودن فایل را بدهید. با گذشت زمان هکرها و ویروس نویسها دست به حربه های جدیدی برای متقاعد کردن کاربران برای کلیک کردن بر آدرس مورد نظر خود زده اند و اگر دوباره فکر می کنید که 99?9% مطمئن هستید مجدداً فکر کنید. هنگامی که پنجرههای خودکار باز میشوند و از شما درخواست دانلود نرمافزاری را مینمایند، در این حالت هیچ آیتمی را کلیک نکنید تا کامپیوتر شما بصورت خودکار ریست شود. این مهم است زیرا در بعضی موارد افراد بر روی No Tanks کلیک می کنند و متوجه نمی شوند که آنها اجازه داده اند ویروس وارد کامپیوترشان شود.
4) هنگامی که ایمیل خود را چک می کنید دقت کنید!
بیشتر افراد زمانی که کمترین انتظار را دارند با ویروس مواجه می شوند مانند زمانیکه با بازکردن ایمیلهای نا اشنا که در خود ویروس و یا بدافزار دارند سیستم خود را ویروسی می کنند! از این ایمیل ها دوری کنید (وقتی که فرستنده را نمیشناسید) و هرگز فایل های ضمیمه ی نا آشنا را دانلود نکنید.
5) داشتن چند آنتی ویروس بر روی سیستم، میتواند باعث خرابی بیشتر شود.
بیشتر وقت ها افراد احساس میکنند که نیاز به حفاظت بیشتر دارند. آن زمان است که همزمان چند آنتیویروس بر روی سیستمشان نصب میکنند و این خود آغاز ماجرای ورود ویروسها به سیستمهاست. دانلود و راه اندازی یک آنتی ویروس عالی کافیست.
6) فایروال را روشن کنید و شبکه خود را خصوصی سازید.
فایروال جهت جلوگیری از ورود بدافزار ها به شبکه کامپیوتری شما به کار گرفته میشوند. فایروال با بستن راه های نفوذ ویروس از کامپیوتر شما محافظت کرده، همچنین از انتشار آن بر روی کامپیوترهای دیگر جلوگیری میکند. بر روی بیشتر کامپیوترها برای راه اندازی فایروال شما باید بر روی استارت کلیک کرده و از منوی آن گزینه Control Panel را انتخاب کنید و بعد بر روی فایروال کلیک کنید.
برای امنیت بیشتر Block All incoming connection انتخاب کنید. برای اجازه دادن به وب سایت خاصی شما میتوانید بر روی گزینهی Exceptions کلیک کنید و وب سایت مورد نظر را وارد کنید.
7) همیشه از اطلاعات خود حداقل سه Backup در جاهای مختلف داشته باشید.
در مواردی که شما یک ویروس را شناسایی میکنید مطمئن شوید که در سه محل مختلف Backup گرفتهاید. یک هارد درایو خارجی ساده، بهترین راه برای نگهداری اطلاعات و جلوگیری از پر شدن حافظه است.