فناوری اطلاعات به عنوان سبزترین فناوری موجود در جهان همواره مورد تقدیر نهادهای حافظ محیط زیست و کاهش مصرف انرژیهای آلودهساز و به عنوان راهکاری برای عبور از بحران فعلی اقتصادی به شمار میآید.
در حالی که صنعت آیتی از یکسو تحت تاثیر بحران اقتصادی جهانی در رکود فرو رفته است، آیا میتوان راه حلهای عبور از این بحران را حرکت به سمت آیتی عنوان کرد؟ در این مسیر آیا آیتی را میتوان راه حلی برای صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف نیز در نظر گرفت؟
علیاکبر جلالی، کارشناس IT و استاد دانشگاه علم و صنعت معتقد است شرکتهایی که به ارایه خدمات IT میپردازند باید در روشهای خود تغییر ایجاد کرده و با روشهای جدید مردم را به استفاده از رایانه و صرفهجویی در وقت و هزینه تشویق کنند.
شرکتهای کامپیوتری و تغییر شیوه عملکرد عمده شرکتهای آیتی ایرانی همچنان به دولت به عنوان فراهمکننده شرایط ایده آل عبور از بحران مینگرند. به عقیده این گروه دولت به عنوان بزرگترین مشتری بازار آیتی در ایران نقش عمدهای در تعیین مسیرها و جهتدهیها دارد. در مقابل اما برخی کارشناسان معتقدند که شرکتهای آیتی هم باید از روشهای تکراری و سنتی فاصله بگیرند.
احمد علیپور، مدیرعامل شرکت فراسو معتقد به توسعه کیفیت تولید یا واردات کالاهای با کیفیت است. او میگوید شرکتهای ایرانی باید با ارایه خدمات پس از فروش گسترده و عرضه کالا و خدمات با قیمت مناسب کاربر ایرانی را به استفاده از رایانه تشویق کنند.
باقر بحری، نایب رییس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و یکی از مدیران شرکت سازگار ارقام نیز اعتقاد دارد گسترش آیتی در جامعه مدل مناسبی است. او میگوید: «قبل از اینکه بدانیم شرکتها در این زمینه چه میکنند، باید بدانیم جامعه تا چه حد میتواند از این صنعت استفاده کند؟ باید شرایطی فراهم شود که همه مردم بتوانند از این صنعت استفاده کنند.»