[ و انس پسر مالک را نزد طلحه و زبیر به بصره فرستاد تا آنان را حدیثى به یاد آرد که از رسول خدا ( ص ) شنیده بود . انس از رساندن پیام سر برتافت و چون بازگشت گفت : « فراموش کردم . » امام فرمود : ] اگر دروغ میگویى خدایت به سپیدى درخشان گرفتار گرداند که عمامه آن نپوشاند [ یعنى بیمارى برص . از آن پس انس را در چهره برص پدید گردید و کس جز با نقاب او را ندید . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :14
بازدید دیروز :114
کل بازدید :102999
تعداد کل یاداشته ها : 526
04/4/20
2:27 ص

امروزه مساله بیکاری با افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه و لزوم چاره اندیشی و پاسخگوئی به نیازهای اجتماعی و اقتصادی آنان یکی از مهمترین دغدغه ها و تهدیدهای ملی این چنین کشورهایی است. توسعه و ایجاد کار آفرینی راه حلی است که برای برطرف کردن این مشکل ارائه شده است.

کار آفرینی در حقیقت می تواند در رشد اقتصادی کشورها، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی نقش مهمی را ایفا می کند.
ایجاد و توسعه سریع شبکه اینترنت امکان مبادله سریع اطلاعات را فراهم کرد و به تدریج به افزایش قابلیت های جدید اینترنت شکل جدیدی از تجارت به وجود آمد که امروزه به تجارت الکترونیک معروف است. تجارت الکترونیک به دلیل سرعت، کارآیی، کاهش هزینه ها و بهره برداری از فرصتهای زود گذر، عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است تا آنجا که گفته می شود، عقب افتادن از این سیر تحول نتیجه ای جز منزوی شدن در عرصه اقتصاد جهانی نخواهد داشت.
بنابراین از یک سو با تجارت الکترونیک به عنوان بستر اشتغال زائی جهانی روبرو هستیم و از سوی دیگر با کار آفرینانی مواجه می شویم که هر روز فرصتهای جدیدی را برای جویندگان شغل و کار در فضای مجازی ایجاد می کنند. در نتیجه اقتصاد دنیای امروز بر پایه نوآوری، خلاقیت و استفاده از دانش به ویژه دانش اطلاعات و ارتباطات استوار است.
تعریف کار آفرین:

کارآفرین فردی است که دارای ایده نو و جدید است و از طریق فرایند تأسیس و ایجاد یک کسب و کار (شرکت) و قبول مخاطره، محصول یا خدمات جدیدی را به جامعه معرفی می کند.

در یک نگاه کلی می توان کارآفرینی را به دوشکل کلی تقسیم کرد: 
• کارآفرینی فردی
•  کارآفرینی سازمانی.
اگر نوآوری و ساخت محصول جدید یا ارائه خدماتی نو با توجه به بازار، حاصل کار فرد باشد آن را کارآفرینی فردی و اگر حاصل تلاش یک تیم درسازمانی باشد، آنرا کارآفرینی سازمانی می نامند.
تعریف تجارت الکترونیک:
تجارت الکترونیک عبارت است از خرید(buy) و فروش(sell)و مبادله(Exchange) کالا (product)، خدمات (services) و اطلاعات (Information) از طریق شبکه هاى رایانه اى از جمله اینترنت. این نوع از تجارت بر پردازش و انتقال الکترونیکى داده ها شامل متن، صدا و تصویر مبتنى است. تجارت الکترونیک فعالیت هاى مختلفى از جمله مبادله، تحویل فورى مطالب دیجیتال، انتقال الکترونیکى وجوه، مبادله الکترونیکى سهام، بارنامه الکترونیکى، طرح هاى تجارى و مهندسى و خدمات پس از فروش را نیز در برمى گیرد.

ویژگیها و فواید تجارت الکترونیکی :
هر فناوری پیشرفته باعث ایجاد تهدید ها و فرصت های جدیدی برای سازمانها می شود. تغییر در فناوری، موجب تغییر در قانونمندی های بازرگانی شرکتها و متحول ساختن سیستمهای سازمانی و اجتماعی می گردد. تجارت الکترونیک در سه پارامتر سرعت، دقت و هزینه فعالیتها می تواند تاثیر بگذارد. 
تکنولوژی اطلاعات می تواند پنج مزیت عمده ایجاد کند:
? ارزان تر ( تولید خروجی ها ی مشابه با هزینه کمتر )
?  بیشتر ( تولید خروجی های بیشتر و با هزینه مشابه )
? سریع تر ( تولید خروجی های مشابه با همان هزینه در زمان کمتر )
? بهتر ( تولید خروجی های مشابه با همان هزینه و همان زمان ولی با استانداردهای کیفیتی بالا )
?  و برای اولین بار ( تولید خروجی های جدید )

 کارآفرینی از طریق تجارت الکترونیک:

کارآفرینی از طریق تجارت الکترونیک به این موارد خلاصه نمی شود و موارد بسیاری خصوصاً در زمینه کارآفرینی در شیوه های جذب مشتریان اینترنتی، بازاریابی اینترنتی، همکاری ها و شبکه های مجازی، واقعیت مجازی، آموزش و کار از راه دور و غیره همه و همه گستردگی کارآفرینی در عصر اطلاعات و در زمینه تجارت الکترونیک را نشان می دهد.

کار آفرین فردی با نو آوری خاص است که ایده ها را به واقعیت تبدیل می کند و کار آفرینی موجب ارتقا و بهره وری، ابداعی پیوسته و مستمر در تولید کالاها، تعقیب و تشویق سرمایه گذاری و ایجاد ثروت است.
تجارت الکترونیک و کارآفرینی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند، کارآفرینی باعث خلاقیت و نوآوری در رشد و بر تجارت الکترونیک نبز تاثیر گذار است و تجارت الکترونیک در تسهیل و خلق ایده های نو و ایجاد بازارهای جدید و گسترش بازارهای موجود تاثیر مستقیمی خواهد داشت.  
  اینترنت شبکه مجازی است که تا حد زیادی مستقل از مکان است. این شبکه، بازاری بدون مرز است که می توان به راحتی در آن تجارت کرد. برای این منظور می بایست افراد کارآفرین با ایده های نو،شرکتهای اینترنتی را تأسیس کنند و پس از مدتی که ارزش  فوق العاده ای یافتند آنها را بفروشند.
     تجارت الکترونیک به عنوان محل ارتباط فناوری اطلاعات و بازار کسب و کار سبب شده است که بازار دائمی برای فعالیت و اشتغال عده بسیاری در این زمینه فراهم بیاید.
    کارآفرینی از طریق تجارت الکترونیک می تواند شرایط تازه ای به وجود آورد که در آن تولید کنندگان، فروشندگان و مشتریان و تقریباً تمام عوامل دست اندرکار یک چرخه اقتصادی قادر باشند در یک فضای مجازی مشترک با یکدیگر در ارتباط باشند و به تبادل اطلاعات،خدمات،محصولات وپول بپردازند.اینترنت درقالب تجارت الکترونیک تئوری ها ونظریات جدیدی را طرح کرده که یکی از آنها اشتغال پیوسته است.


این نوع اشتغال فرد شاغل کار خود را به استفاده از امکانات رایانه ای انجام میدهد و حاصل کار را از طریق 
اینترنت در اختیار کارفرما یا مشتریان قرار میدهد.جالبتر آنکه دریافت دستمزد یا پرداخت مبلغ نیز با استفاده از اینترنت و از طریق مجاری اعتباری اینترنتی نظیر حسابهای اینترنتی و کارتهای اعتباری صورت می گیرد. مجموعه این فعالیتها و معاملات می تواند در قالب تجارت الکترونیک توسط کارآفرین بستر سازی شود تا زمینه اشتغال و تولید به وجود آید و کسب وکارهای کوچک اینترنتی انجام پذیرد.


  اطلاعات و ارتباطات دو ابزار اساسی مورد هر فعالیت کارآفرینی هستند.
این دو هم خود ارزش دارند و هم ارزش به وجود می آورند.  فردی که از بازارهای مختلف و قیمت اجناس و یا ازگذشته و آینده آنها باخبر باشد مسلماً تصمیمات بهتری برای رسیدن به سود بیشتر خواهد گرفت. ارتباطات نیز مانند اطلاعات ارزشمند است و ارزش افزوده ای متناسب با اندازه و نوع ارتباطات را نصیب کارآفرین می کند. کارآفرینی مستلزم کشف یک نیاز اجتماعی است و کشف نیازهای اجتماعی به شناخت اجتماع ،نیازهای آن و بافت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن وابسته است. در شناسایی نیاز هر فعالیت کارآفرینانه، ایده پرداز یا تئورسین میبایست نسبت به محیط، بینش و بصیرت داشته باشد.
    تجارت الکترونیک به کارآفرین امکان می دهد نوآوری کرده و خلق ایده های جدید داشته باشد و در روند تصمیم گیری و ارتباطات در فرایند کسب و کار به او کمک می کند و همچنین امکان خودکار کردن فرایندها را به او می دهد.
شرکت های موفق ایرانی در حوزه کار آفرینی دیجیتالی:
1. کارآفرینی دیجیتالی به روش آرشام کوشا 
• شرکتی مانند آرشام کوشا ، یکی از این شرکتهای موفق در حوزه کارآفرینی دیجیتالی است.
• شرکت آرشام کوشا با ارائه طرح "ایجاد کسب و کارخانگی گلدوزی و خیاطی برای بانوان به صورت توزیع یافته و مبتنی بر استفاده از فن آوری اطلاعات" درمسابقه بین المللی eAsia Award 2007 به عنوان نماینده ایران در بخش "تجارت الکترونیکی در بخش خصوصی" شرکت کرد و توانست اولین محموله صادراتی خود را در این حوزه در اوایل سال 2007 به کشور افغانستان صادر کند.
• سایت اینترنتی  http://www.arshamkoosha.com.

2. شرکت پارس انلاین 
• شرکت پارس آنلاین یکی از شرکت های ICP کشور به شمار می رود که در زمینه ارائه سرویس های اینترنتی مختلف اعم از IDC  و ADSL شرکتی پیش رو به شمار می آید. 
• پارس آنلاین به عنوان یک شرکت کارآفرین دیجیتالی موفق ، برنامه های آتی خود را از طریق www.parsonline.com ارائه کرده است که خواندنی است.
3. شرکت داده پردازان دوران 
• شرکت داده پردازان دوران یکی از موفق ترین شرکت های کارآفرینی الکترونیکی ایران است. که در زمینه طراحی و تولید نرم افزار و نرم افزارهای تحت وب ، گام های ارزنده ای برداشته است و زمینه اشتغال زایی گروه زیادی از علاقمندان به اشتغال در حوزه آی تی را فراهم کرده است . 
• نشانی اینترنتی : www.douran.com

نتیجه گیری:
ملاحظه شد که تجارت الکترونیک می تواند در اشتغال زایی موثر باشد و به عنوان یکی از ابزارهای کارآفرینی مدرن مورد توجه قرار گرفته است. کارآفرینی لازمه توسعه تجارت الکترونیکی و توسعه تجارت الکترونیکی بستر کارآفرینی است. کارآفرینی از طریق تجارت الکترونیک، در زمینه کارآفرینی در شیوه های جذب مشتریان اینترنتی، بازاریابی اینترنتی، همکاری ها و شبکه های مجازی، واقعیت مجازی، آموزش و کار از راه دور و غیره همه و همه گستردگی کارآفرینی در عصر اطلاعات و در زمینه تجارت الکترونیک را نشان می دهد.کارآفرینی از طریق تجارت الکترونیک بر خلاف تجارتهای معمول به زمان و مکان خاص محدود نمی شود. استفاده از شبکه، امکان ایجاد مدل های جدید تجاری و ساختارهای سازمانی شبکه ای و مجازی را فراهم می آورد.