آن که به تو گمان نیک برد با نیکویى در کار گمان وى را راست دار [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :47
بازدید دیروز :101
کل بازدید :102918
تعداد کل یاداشته ها : 526
04/4/19
10:49 ص

تجارت الکترونیکی به عنوان فروش مستقیم در شبکه

با یک تعریف دقیق تر,تجارت الکترونیکی یعنی انجام معاملات از طریق شبکه,یا خرید و فروش محصولات و خدمات از طریق فروشگاه های اینترنتی درWeb. محصولات مورد معامله ممکن است دارای ماهیت الکترونیکی باشند.مانند نرم افزار;یا فیزیکی باشند.مانند اتومبیل یا خدمات باشند, مانند برنامه ریزی مسافرت, مشاوره پزشکی یا آموزش راه دور باشند.

محصولات غیر فیزیکی از قبیل محصولات الکترونیکی است که خود نیز شامل اطلاعات,اخبار,صوت و موسیقی, فیلم, بانکهای اطلاعاتی, نرم افزار و انواع فراورده های فکری است که این نوع تجارت روز به روز توسعه بیشتری پیدا کرده است. به نظر میرسد تجارت الکترونیکی شبیه خرید از کاتالوگ یا خرید در منزل و از طریق تلویزیونهای کابلی باشد.

تجارت الکترونیکی به عنوان یک بازار

تاجر الکترونیکی تنها محدود به خرید و فروش محصولات از طریق شبکه نیست.بلکه مانند یکی از فروشگاه های محلی میتواند فروشگاه اینترتی در Webایجاد کرده و در سطح جهان به دنبال مشتری باشد.علاوه بر این,صاحب این فروشگاه میتواند تامین کنندگان مواد فروشگاه,حسابداری,خدمات بانکی , ادارات دولتی و رقیبهای خود را در شبکه اینترنت جستجو کند.

 فضای بازار الکترونیکی چیست؟

بازارهای الکترونیکی معمولآ به معاملات و حراجی های روی شبکه,مانند بازارهای سهام و حراجی ها از طریق اینترنت,اشاره دارد; اما فضای بازار الکترونیکی به پدیده اقتصادی اشاره دارد که محصولات, واسطه ها و مشتریان به ک طریقی به صورت الکترونیکی با هم تماس و مبادله دارند.

فضای بازار الکترونیکی نماد مجازی از بازارهای فیزیکی است. به طور کلی فعالیت اقتصادی تحت این فضای الکترونیکی, اقتصاد الکترونیکی را ارائه میکنند.فضای بازار الکترونیکی شامل بخشهای زیر است.

? بازیگران بازار: یعنی کارخانجات, بازرگانان, عمده فروشها, واسطه ها, فروشگاهها و مشتریان

? کالاها و خدمات.

? فرایندهای تامین, تولید, بازاریابی, رقابت, توزیع, مصرف و غیره

 انواع مدلها و تکنولوژیهای تجارت الکترونیکی

گرچه انواع زیادی تکنولوژی تجارت الکترونیکی وجود دارد، اما در اینجا بهترین آنها را توضیح می دهیم :

? تجارت الکترونیکی تاجر با تاجر

? مدیریت ارتباطات مشتری

? شیوه های مدیریت منابع اطلاعات

?آموزش راه دور برای سازمانهای اقتصادی جدید

? پست الکترونیک

? شیوه های طراحی منابع سازمانها

? خودکار کردن اهرم فروش : شیوه های راه دور در شبکه ها موجب افزایش بهره وری متخصصین فروش راه دور می شود

? تحول مراکز تماس : به هم پیوستن شبکه ها موجب افزایش قابلیتهای خدمات مشتری شده است

? خدمات شبکه ای مدیریت شده

فروشگاه اینترنتی چیست ؟

فروشگاه طراحی شده بر روی اینترنت است که فروشندگان می توانند کالاها و محصولات خود را از این طریق عرضه نمایند و خریداران می توانند محصولات آنها را از جمله نرم افزار,کتاب ،قطعات و به طور کلی کالای مورد نظر خود را انتخاب و در صورت تمایل خریداری نمایند.

 مزایای و ویژگیهای فروشگاه اینترنتی:

1_فروشگاه اینترنتی در هر لحظه از شبانه روز آماده سرویس دهی به مشتریان است

2_فروشگاه اینترنتی محدودیت مکانی ندارد و مشتریان می توانند از هر کجای می تواند خرید اینترنتی می کند

3_خریدار می تواند ساعت ها در فروشگاه مشغول بررسی اجناس از قبیل فیلم ، ترانه ،موبایل ،کتاب و موارد دیگر باشد

4_ فروشگاه اینترنتی هیچ محدویتی برای تعداد مشتریان ندارد

5_فروشگاه اینترنتی حق انتخاب بیشتری در اختیار خریداران قرارمی دهد

6_ابزار تبلیغی مناسب در جهت فروش محصولات شما

7_کاهش هزینه های جانبی نظیر اجاره محل,هزینه ویترین و انبار,فروشنده,خواب سرمایه و غیره در یک فروشگاه سنتی و سودآوری بیشتر

8 تحویل کالای خریداری شده درب منزل,بیمه بودن کالا و عدم مشکل حمل و نقل

9 عدم برخورد با ترافیک و کاهش آلودگی هوا

تجارت الکترونیکی یک محیط فعال کاربرد تکنولوژی برای آسان کردن تغییر اطلاعات تجارت و خودکار کردن مبادلات بازرگانی است . تجارت الکترونیکی باعث تغییر انواع اطلاعات ، از جمله مبادلات بازرگانی از طریق شبکه است که به آن E Commerce می گویند.

تجارت الکترونیکی دادوستد تجار را وارد عصر الکترونیکی کرده است . این نوع تجارت به دلیل سرعت عمل بالا و صرف هزینه کم در جهان از جایگاه خوبی بر خوردار است . تجارت الکترونیک در تمام ابعاد خود رشد افزونی کرده است.

 

 مهمترین عوامل موفقیت تجارت الکترونیکی

در بسیاری از موارد بقای یک شرکت تجارت الکترونیک علاوه بر محصولات آن بر داشتن تیم مدیریت شایسته، خدمات پس از فروش خوب، ساختار تجاری سازمان یافته، زیرساخت شبکه و یک سایت وب ایمن با طراحی خوب نیز بستگی دارد.

جنبه های فنی و سازمانی

در بسیاری از موارد بقای یک شرکت تجارت الکترونیک علاوه بر محصولات آن بر داشتن تیم مدیریت شایسته، خدمات پس از فروش خوب، ساختار تجاری سازمان یافته، زیرساخت شبکه و یک سایت وب ایمن با طراحی خوب نیز بستگی دارد. شرکتی که می خواهد موفق شود باید به دو دسته از عوامل توجه کند عوامل فنی و سازمانی و عوامل مرتبط با مشتری. عوامل زیر می توانند موجب موفقیت تجاری شرکت ها در تجارت الکترونیک گردند:

Ø     تحلیل و مطالعه کافی بازار: تجارت الکترونیک از برنامه ریزی تجاری خوب و قوانین پایه عرضه و تقاضا مستثنی نیست. شکست تجاری در تجارت الکترونیک همانقدر واقعی است که در دیگر قالب های تجارت.

Ø     ایجاد روشی ایمن و ساده برای انجام تراکنش توسط مشتریان: کارت های اعتباری با در اختیار داشتن 90 درصد از سهم خرید های اینترنتی، محبوب ترین وسیله پرداخت آن لاین به حساب می آیند.

Ø      فراهم آوردن قابلیت اطمینان و امنیت: سرورهای موازی، افزونگی سخت افزار ، فناوری های ایمن از خطا ،رمزنگاری (پنهان سازی) اطلاعات و دیواره های آتش می توانند به این نیازها پاسخ دهند.

ساخت یک مدل کاری مناسب از لحاظ تجاری

مهندسی یک زنجیره ارزش الکترونیک متمرکز بر تعداد محدودی از صلاحیت های مرکزی.(فروشگاه های الکترونیک در صورت برنامه ریزی مناسب می توانند بصورت تخصصی یا عمومی به فعالیت بپردازند.)

استفاده از جدیدترین فناوری ها و همگامی با تغییرات فناوری.(اما باید به خاطر داشت که مبانی تجارت با فناوری های جدید تغییری نمی کنند.)

موثر کردن فرآیندهای تجاری با استفاده از مهندسی مجدد و فناوری های اطلاعاتی. ایجاد شناختی کامل از محصولات یا خدمات ارائه شده که باید علاوه بر اطلاعات کامل محصول شامل انتخاب کننده ها و پیشنهادگرهای مناسب نیز باشد.فروشندگان تجارت الکترونیک ، بطور طبیعی باید کارهای معمول تجاری سنتی از قبیل ارائه اطلاعات صادقانه در مورد محصولات و در دسترس بودن آنها ، ارسال مطمئن ، و رسیدگی موثر و سریع به شکایات را نیز انجام دهند.یک ویژگی منحصر بفرد محیط اینترنت اینست که مشتریان به اطلاعات بسیار بیشتری از فروشنده نسبت به وضعیت تجارت سنتی دسترسی دارند.

 عوامل موفقیت یک وب سایت در عرصه تجارت الکترونیک

اساساً تجارت الکترونیکی به مفهوم تسهیل معاملات بازرگانی بواسطه بهره گیری از شبکه جهانی اینترنت است. به عبارتی در محیط تجارت الکترونیک، کلیه فعالیتها و عملیات های توزیع، خرید، فروش، بازاریابی و ارائه خدمات و بسط فرآیندهای تولید، از طریق سیستم های الکترونیکی، بسته های رایانه ای و اینترنت انجام می شود. امروزه، در صنعت فناوری اطلاعات از تجارت الکترونیک به عنوان یک تجارت هدفمند ، سودمند و تسهیل کننده معاملات بازرگانی در عرصه های جهانی یاد می شود. انتقال الکترونیک وجوه، مدیریت زنجیره ای، بازاریابی الکترونیکی، بازاریابی روی خط، پردازش و فرآوری معاملات به صورت روی خط، مبادله داده های الکترونیکی سیستم های خودکار موجودی اموال و سیستم های مجموعه داده جزء مواردی هستند که در قالب تجارت الکترونیک می گنجند.