بدون شک در حال حاضر مرورگر فایرفاکس پرطرفدارترین مرورگر اینترنتی در جهان است. یکی از دلایل محبوبیت این مرورگر، وجود افزونههای فراوان برای آن است که به کمک هر یک از این افزونهها امکانات جانبی خاصی به مرورگر اضافه میشود. شاید شما نیز به مشکل شایعی که پس از ارتقای فایرفاکس به نسخه جدید پیش میآید برخورده باشید. پس از بهروزرسانی مرورگر به نسخه جدید، سازندگان افزونهها نیز بایستی نسخه جدیدی از افزونه را ارائه کنند تا با نسخه جدید مرورگر هماهنگ و سازگار باشد. گاهی ممکن است برخی افزونهها پس از آپدیت شدن مرورگر، از جانب سازنده به روز نشوند. در نتیجه پس از نصب نسخه جدید مرورگر، دیگر امکان استفاده از افزونههای قدیمی نیست. در این ترفند قصد داریم نحوه سازگار نمودن افزونههای قدیمی فایرفاکس با نسخههای جدید مرورگر را با استفاده از روشی جدید و ابتکاری برای شما بازگو نماییم.
روش کار :
پیش از هر کاری از منوی Start به Control Panel بروید. سپس وارد Folder Options شده و در پنجره باز شده به تب View بروید. اکنون اطمینان پیدا کنید تیک گزینه Show hidden files, folders, and drives خورده باشد. همچنین اطمینان پیدا کنید گزینه Hide extensions for known file types تیک نخورده باشد. سپس بر روی دکمه OK کلیک کنید.
همچنین اطمینان پیدا کنید افزونه ناسازگار را بر روی مرورگر نصب کردهاید.
در ابتدا بایستی پوشهای که افزونهها در آن نگهداری میشوند را بیابید و وارد آن شوید. در نتیجه اگر از ویندوز ویستا یا 7 استفاده میکنید ابتدا Computer را باز کنید و به مسیر زیر بروید:
C:\Users\Username\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles
و اگر از ویندوز XP استفاده میکنید My Computer را باز نموده و مسیر زیر را طی کنید:
C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles
دقت کنید در مسیر بالا درایو C به عنوان درایوی که ویندوز در آن نصب شده، فرض شده است. همچنین منظور از Username نام کاربری شما در ویندوز است.
پس از ورود به این فولدر، فولدر دیگری که به default. ختم میشود به چشم میخورد. این نام میتواند چیزی شبیه به ij44zlfo.default باشد (تعداد این فولدرها بسته به تعداد پروفایلهای شما در فایرفاکس دارد). وارد این فولدر شوید.
در درون این فولدر نیز تعدادی فولدر دیگر مشاهده میکنید. اکنون وارد فولدر با نام extensions شوید.
پوشههای موجود در فولدر extensions، هر کدام یکی از افزونههای نصب شده بر روی مرورگر هستند. نام برخی از فولدرها مشخص کننده نام افزونه است و برخی دیگر نامی ترکیب شده از عدد و حروف دارند.
اکنون در این میان این فولدرها بایستی جستجو کنید و فولدر مربوط به افزونه ناسازگار را پیدا کنید. از آن جایی که فولدرها نام مشخصی ندارند و معلوم نیست کدام فولدر متعلق به کدام افزونه است این موضوع میتواند کمی گیج کننده باشد. برای حل این موضوع، بهترین کار این است که فایل به نام install.rdf که در کلیه پوشهها وجود دارد را به وسیله یک نرمافزار ویرایشگر متن نظیر Notepad ویندوز باز کنید (برای این کار Notepad ویندوز را اجرا کنید و از منوی File و انتخاب گزینه Open فایل install.rdf مربوط به هر پوشه را فراخوانی کنید). پس از باز نمودن این فایل توسط Notepad در خطوط اولیه آن میتوانید عنوان افزونه را پیدا کنید و پی ببرید فولدر مربوط به افزونه ناسازگار کدام است.
پس از اینکه فولدر مربوط به افزونه خود را پیدا کردید، فایل install.rdf را توسط Notepad ویندوز باز کنید.
اکنون در میان کدهای موجود، عبارت maxVersion را پیدا کنید. حالت دقیق سطری که عبارت maxVersion در آن درج شده است همانند کد زیر است:
<em:maxVersion>X.X</em:maxVersion>
در کد فوق به جای X.X عدد مربوط به نسخه سازگار مرورگر با این افزونه درج شده است. این عدد میتواند به عنوان مثال 3.6 باشد و به این معناست که افزونه فوق توانایی اجرا بر روی فایرفاکس 3.6 به بالا را دارا میباشد.
شما بایستی به جای این عدد، نسخه مربوط به فایرفاکس خود را وارد کنید. یعنی اگر مثلا فایرفاکس شما 3.5 است، عدد 3.5 را به جای عدد قبلی وارد کنید (برای پی بردن به نسخه دقیق فایرفاکس خود، در درون برنامه از منوی Help بر روی About Mozilla Fireofox کلیک کنید).
پس از ویرایش این سطر از کدها، فایل را با انتخاب گزینه Save از منوی File ذخیره کنید.
در قدم بعدی، بایستی از کل محتوای فولدر افزونه، یک فایل فشرده با فرمت zip یا rar تهیه کنید. برای این کار میتوانید از نرم افزار WinRAR بهره بگیرید. در صورت نصب این برنامه کافی است کلیه فایلها و فولدرهای داخل فولدر افزونه را با راست کلیک و انتخاب گزینه Select All به حالت انتخاب دربیاورید (با فشردن کلیدهای ترکیبی Ctrl+A نیز میتوانید این کار را انجام دهید). سپس بر بروی یکی از فایلها و فولدرها راست کلیک کنید و گزینه Add to archive را انتخاب کنید. سپس فایل فشرده را در مسیر دلخواه ذخیره کنید. همچنین اگر WinRAR را نصب ندارید، میتوانید پس از انتخاب کلیه فایلهای درون فولدر افزونه و راست کلیک بر روی یکی از آنها، از منوی Send to گزینه Compressed (zipped) folder را انتخاب کنید. فایلی با فرمت zip در همان فولدر ساخته میشود.
اکنون بایستی بر روی این فایل فشرده تازه ساخته شده راست کلیک کنید و Rename را انتخاب کنید. سپس پسوند فایل را از zip یا rar به xpi تغییر دهید.
در این لحظه افزونه سازگار شده شما آماده است. این افزونه با وجود قدیمی بودن بر روی فایرفاکس شما نصب میشود.
برای نصب افزونه لازم است که افزونه قبلی ناسازگار را از روی مرورگر پاک کنید. برای این کار میتوانید در فایرفاکس از منوی Tools بر روی Add-ons کلیک کنید. سپس بر روی افزونه ناسازگار راست کلیک کرده و Uninstall را انتخاب کنید. پس از نمایش پیغام بر روی دکمه Uninstall کلیک کنید. در آخر مرورگر فایرفاکس را کامل ببندید. همچنین به پوشه extension بروید و در صورت موجود بودن فولدر افزونه، آن را دستی Delete کنید.
حال کافی است فایرفاکس را مجدد اجرا کنید. سپس از منوی File بر روی Open کلیک کنید. سپس فایل با پسوند xpi که ایجاد نمودهاید را انتخاب کرده و Open کنید. پس از نمایش پیغام بر روی دکمه Install Now کلیک کنید تا افزونه با سازگاری کامل بر روی مرورگر نصب شود. در نهایت اگر یک بار مرورگر را باز و بسته کنید میتوانید از افزونه بدون مشکل استفاده کنید.
حتما تاکنون به هنگام گشت و گذار در وب، با سایتهایی برخورد کردهاید که صفحات شان به طور اتوماتیک و بدون اینکه شما دکمه Refresh یا Reload مرورگر را بزنید، در یک فاصله زمانی معین Refresh یا به روز میشوند. ممکن است این Refresh شدن اتوماتیک صفحات در اینترنت چندان به مذاق شما خوش نیاید. در این ترفند نحوه جلوگیری از Refresh اتوماتیک صفحات در دو مرورگر IE و فایرفاکس را به شما خواهیم آموخت.
برای این کار در مرورگر Internet Explorer:
از منوی Tools بر روی Internet Options کلیک کنید.
به تب Security بروید و بر روی دکمه Custom Level کلیک کنید.
اکنون Allow Meta Refresh را یافته (در میانههای لیست) و آن را بر روی Disable تعیین کنید.
پنجرههای باز را OK نمایید.
و در مرورگر Firefox:
در نوار آدرس مرورگر عبارت about:config را وارد کرده و دکمه Enter را بزنید. اگر با پیغامی مواجه شدید روی دکمه I"ll be careful, I promise کلیک کنید.
حال در قسمت Filter عبارت Accessibility.Blockautorefresh را وارد نمایید.
اکنون بر روی Accessibility.Blockautorefresh دوبار کلیک کنید تا Value آن از False به True تغییر کند.
لازم به ذکر است در این زمینه میتوانید از افزونهیی به نام RefreshBlocker جهت غیرفعال کردن به روزرسانی اتوماتیک صفحات نیز استفاده کنید.
این افزونه را می توانید از لینک زیر دریافت کنید:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/992
شما برای دانلود از چه نرم افزار مدیریت دانلودی استفاده میکنید؟ Flashget ،IDM ،DAP و امثال اینها همگی از نرم افزارهای پرطرفدار مدیریت دانلود کاربران هستند. یکی از قابلیت های اصلی این برنامه ها امکان "ایست" در هنگام دانلود است. بدین شکل که میتوانید دانلود خود را در زمانی قطع و در زمانی دیگر ادامه دهید. اما ممکن است شما به هر دلیلی بر روی ویندوز خود دانلود منیجر نداشته باشید و یا حتی دانلود منیجر هم داشته باشید ، اما فایل مورد نظر را از سایتی نظیر Rapidshare دانلود کنید که به شما اجازه دانلود مستقیم را ندهد. در این زمان چه میکنید؟
چاره کار شما مرورگر فایرفاکس است! این مرورگر قدرتمند جدا از امکانات ایده آل در مرور وب، میتواند با ترفندی ساده امکان دانلود از هر جایی حتی رپیدشیر را با قابلیت Resume به شما بدهد! هم اکنون به معرفی این ترفند عالی میپردازیم.
روش کار :
بایستی اگر قصد دانلود فایل را دارید آدرس آن را در فایرفاکس وارد کرده یا آن را با فایرفاکس باز کنید.
همچنین نرم افزار مدیریت دانلود خود را غیرفعال کنید تا فایل مستقیما از طریق فایرفاکس شروع به دانلود کند.
پنجره Downloads فایرفاکس شما باز شده و فایل شروع به دانلود میکند.
اکنون به محلی که فایل شما در آنجا دانلود میشود مراجعه کنید ، خواهید دید که فایل با همان نام همزمان در حال ذخیره شدن در محل مورد نظر است و هر لحظه به میزان حجم آن اضافه میگردد.
اکنون فرض کنید ارتباط شما با اینترنت قطع شود. در این صورت همین میزان که از فایل دانلود شده بر روی هارد شما ذخیره میگردد.
اگر فایل از جایی همانند Rapidshare دانلود شده باشد شما دیگر امکان ادامه دانلود را نخواهید داشت.
در این زمان بایستی مراحل زیر را طی کنید:
به محلی که فایل ناقص موجود است مراجعه کنید.
بر روی آن راست کلیک کرده و Rename را انتخاب کنید. اکنون در انتهای آن و بعد از فرمت فایل ، عبارت part. را وارد کنید و Enter بزنید.
دقت کنید بایستی در این حالت قابلیت نمایش پسوند فایلها در ویندوز فعال باشد (در My Computer از منوی Tools به Folder Options بروید. در تب View تیک گزینه Hide file extensions for known file types را بردارید).
پس از اینکار مجدد و از ابتدا مراحل دانلود فایل را طی کنید. به عنوان مثال در رپیدشیر مجدد آدرس را وارد کرده و پس از صفر شده تایمر و زدن دکمه دانلود ، خواهید دید که فایل از همان میزانی که قبلا دانلود شده ادامه پیدا خواهد کرد.
دقت کنید در این روش نبایستی اطلاعات مربوط به فایرفاکس را به وسیله Clear Private Data پاک کرده باشید.
ضمنا در صورتی که خودتان قصد دارید دانلود را متوقف کنید میتوانید اینترنت را به شکل دستی Disconnect کنید (دانلود را Cancel نکنید).
IE7، نه تنها دارای ظاهری جدید و آراسته است بلکه عملکردهای جدید بسیاری را نیز در خود جایی داده است. این نسخه از Tabbed Browsing پشتیبانی میکند و بدان معنی است که کاربر میتواند در یک پنجره چند صفحه را باز کند. این مرور گر از RSS-Newsfeeds نیز پشتیبانی میکند. توسط نوار جستجو میتوان بدون هیچگونه دردسری، سوالات خود را در ماشینها و خدمات مربوط به جستجو مطرح کرد.. اگر هنوز نتوانستهاید درست تصمیمگیری کنید که آیا میخواهید از نسخه IE7 استفاده کنید یا نه، شاید توسط ترفندهای ما، کمی فکر در مورد تصمیم گیریتان راحتتر شود.
ترفندهایی برای Tabbed Browsing:
توسط Tabbed Browsing می توانید در یک پنجره مرورگر چندین صفحه وب را بازگشایی کنید. در میان صفحات نیز میتوانید توسط بخش (tabs) جابجا شوید. این مسئله باعث دید کاملتری از صفحات برای شماخواهد شد.
از راههای زیادی میتوانید به Tab جدید دست یابید: در IE7 هنگامی که بر روی بخش Mini که مستقیما در بالای صفحه جدید باز شده است، کلیک کنید، میتوانید یک Tab جدید را باز کنید.
به جای این عمل میتوانید از ترکیب دکمههای - نیز استفاده کنید. اگر خواستار باز کردن یک لینک در Tab جدیدی میباشید باز هم راههای مختلفی را میتوانید انتخاب کنید. یا اینکه در هنگام کلیک کردن، دکمه Ctrl>i> را نیز فشار دهید و یا توسط دکمه وسطی موش یا دکمه گردش موجود در موش بر روی آن کلیک میکنید و یا دکمه راست موش را فشار داده و گزینه مربوط به بازگشایی در یک Tab جدید را بر میگزینید. اگر میخواهید آدرس را که در جایگاه آدرس وارد میکنید در یک Tab (عکس زیر) جدید باز شود باید به جای اینکه تنها دکمه را فشار دهید از ترکیب دکمههای - استفاده کنید. اگر خواستار عوض کردن جای یک Tab میباشید باید بر روی آن کلیک کرده و در حالت کلیک آن را به طرف چپ یا راست بکشانید.
برای جابجایی میان Tabهای مختلف میتوانید از ترکیب دکمههای - استفاده کنید. البته این جابجایی با موش بسیار راحتتر است.
-تناسب تنظیمات در Tabbed Browsing:
عملکرد Tabbed Browsing را میتوان در نکات زیادی بنا به خواستههای شخصی و نیازها تنظیم کرد. برای رسیدن به تنظیمات گزینههای زیر را انتخاب کنید. Tools->Internet options->Tabs->Setting در اینجا میتوان برای مثال کاری انجام داد که پیغام امنیتی در هنگام پایان پذیرفتن کار، خاموش شود و یا میتوان این دستور یا تنظیم را انجام داد که صفحات جدید همیشه در جلوی تصویر و نه در پشت صفحه ظاهر گردند.
یکی از تنظیمات دیگر مربوط به pop-upها میباشد. در این قسمت میتوان pop-upها را وادار کرد تا به عنوان یک Tab جدید و نه به عنوان پنجرهای جدید باز گردند.
اگر هم در کل احساس میکنید که Tabbed Browsing به دردتان نمیخورد میتوانید آن را غیرفعال کنید.
- ترفندهایی برای RSS-Newsfeedها:
صفحات وب زیادی مانند pcwwelt.de وجود دارند که به شما یک یا چندین Newsfeeds ارائه میکنند. در این میان سخن از فایلهایی در قالب XML میباشد. که دارای تیترها و تازههای سایتهای وب اعلام شده میباشند. نسخه IE7 دارای عملکردی میباشد که این RSS-Feedها را ارزیابی کرده و به نحوی خوانا و مرتب عرضه میکند.
- عملکرد RSS: دارای قابلیت پیشبینی:
یکی از نکات مثبت مدیریت feed مربوط به IE7: او میتواند با podcastها نیز کار کند، چرا که آنها چیزی نیستند به جز RSS-Feedهای توسعه یافتهای که دارای ارجاعهایی به فایلهای موسیقی یا ویدیویی هستند. IE این ارجاعها را شناخته و آنها را به گونهای تغییرمیدهد که توسط کلیک کردن برای شما به راحتی قابل دانلود باشند.
- تنظیمات مربوط به RSS-Newsticker:
مدیریت Feed دارای قابلیتهای کوچکی نیز میباشد که پس از کمی جستجو به آنها دست خواهید یافت. تنظمیات اصلی مربوط به Feed در Tools->Internet Options->content->Feeds->Setting به راحتی در دسترس میباشند. در اینجا میتوانید مشخص کنید، که در چه فاصله زمانی باید IE RSS-Newsticker کنترلی را در رابطه با اخبار جدید انجام دهد. به شما این امکان نیز داده میشود که با اعلام صدایی برای شما مشخص گردد که سایتی که هم اکنون درون آن هستید خدمات Newsfeeds را نیز ارائه میکند. قابلیت تنظیمات شخصی و جداگانه در هر Newsfeed وجود دارد. برای این کار آن را فراخوانی کرده و در قسمت راست و پایین گزینه یا Feedattibutes، Feedproperties را کلیک کنید. در این قسمت میتوانید برای مثال تنظیمات را به گونهای انجام دهید که attachهای موجود در podcastها به صورت اتوماتیک دانلود شوند. علاوه بر این میتوانید برای هر Feed به صورت جداگانه فاصله زمانی را برای Refresh کردن مشخص کنید. اینکه مرورگر شما چه تعداد از گزینههای قدیمی Newsticker را باید ثبت و ذخیره کند، میتوانید تحت گزینه archive مشخص کنید.
اگر گزینه display all elements را در صفحه News feed انتخاب کنید، میتوانید به آرشیو دسترسی پیدا کنید.
- ترفندهایی برای نوار جستجوی جدید:
IE7 در گوشه سمت راست بالا، دارای یک نوار جستجو میباشد که توسط آن بدون هیچ دردسری میتوانید سوالات خود را به یک یا چند موتور جستجو بفرستید.
این نوار جستجو را در همان اولین باری که IE7 را باز خواهید کرد، قابل مشاهده خواهد بود. در صفحه خوش آمدگویی به شما این امکان داده میشود که تصمیمگیری در مورد استفاده کردن یا نکردن از جستجوی وب از پیش تنظیم شده توسط مایکروسافت انجام دهید.
اگر تصمیم به استفاده نکردن بگیرید، به صفحه دیگری انتقال خواهید یافت که در آن موتورهای جستجو به صورت لیستی در اختیارتان قرار خواهند گرفت مثلا: گوگل، یاهو و Wikpedia این موتورها را توسط دوبار کلیک کردن میتوانید به نوار جستجوی خود اضافه کنید. اگر اشتباهی رخ داد، جای هیچ نگرانی نیست که هر زمان که بخواهید میتوانید با فشار دادن فلاش سمت راست فیلد مربوط به Search و انتخاب گزینه مربوط به استفاده از موتورهای دیگر از این بخش و فوایدش بهرهمند شوید.
- آشکار سازی خدمات جستجوی دلخواه:
در صفحه به شما این امکان نیز داده میشود که برای هر خدمات جستجوی دلخواهی یک plug-in درست کنید. برای اینکار ابتدا صفحه مورد نظرتان را که دارای فرم جستجوست فراخوانی کنید برای مثال صفحهای مربوط به خدمات ترجمه Leo با نام http://dict.leo.org به عنوان گزینه جستجو TEST را وارد کنید، البته با حروف بزرگ و جستجو را فعال کنید. با این عمل پس از لحظاتی صفحه نتایج آشکار گشته و بنا به آن محتوای نوار آدرس نیز تغییر مییابد. در این محتوای آشکار شده باید لغت TEST نیز به چشم بخورد. اگر چنین لغتی قابل دید نبود، بدانید که به این سادگیها وارد فیلد جستجوی IE نخواهد شد. در غیراینصورت آدرس وب مورد نظر را به صورت کامل در بافر کپی کرده و آن را در ژنراتور نوار مربوط به موتورهای جستجو وارد کنید.
در فیلد ورودی دوم برای Search خود یک تیتر وارد کنید مثلا leo Org translator و سپس گزینه مربوط به Install را انتخاب کنید. IE7 به جای TEST یک متغییر را جایگزین کرده و پس از یکبار سوال کردن، خدمات جستجوی مورد نظر را آشکار میسازد.
بعضی از سایتهای وب مانند pcwelt.de امکاناتی مانند IE7-Compatible Search-plug-ins را عرضه میکنند. این مسئله هنگامی برای شما آشکار خواهد شد که فلاش کنار Search Field به رنگ پرتقالی روشن در بیاید. اگر بر روی فلاش کلیک کنید، علاوه بر موتورهای جستجویی که به صورت استاندارد وجود داشت، سوالات Search شما در سایت وب فراخوانی شده نیز ظاهر خواهد شد. تفاوت این گزینهها نسبت به گزینههای استاندارد موجود علامت یک ستاره است که در کنار آنهاست.
با توجه به گزینه مربوط به اضافه کردن به موتورهای جستجو، میتوانید این موتور و یا خدمات جستجو را به طور دائم در لیست نگه دارید.
- ترفندهای کوچکی برای IE7:
علاوه بر مسائلی چون Tabbed Browsing، Newsfeeds و Searchbar نکات و یا بهتر بگوییم بخشهای جدید کوچک و تغییراتی نیز در IE7 بوجود آمده است که ما در اینجا ترفندهایی را در رابطه با موارد جدید به شما عرضه میکنیم.
- بازگرداندن Menubar :
اگر به این مسئله برخورد کردهاید که در IE7 هیچ نوار مربوط به منویی را به چشم نمیبینید. زیاد نگران نباشید چرا که گزینههای مربوط در منوی drop-down موجود در نوار نمادها پخش شدهاند. اما بعضیها دوست دارند که این گزینهها دوباره به شکل یک نوار در همان مکان همیشگی قرار بگیرند. برای رسیدن به این هدف دو راه وجود دارد برای اینکه تنها برای مدت کوتاهی فعالش کنید، تنها کافی است که دکمه را فشار دهید.
2- برای اینکه به صورت همیشگی در جای اصلی خود قرار بگیرد گزینههای Tools->Menubar را برگزینید.
- غیرفعال کردن Cleartype :
Cleartype یکی از تکنیکهای مایکروسافت میباشد که راحتی خواندن نوشتههای مختلف را به خصوص در LC-Displayها بالا میبرد. در IE7 استفاده از این تکنیک به صورت استاندارد فعال میباشد. اگر احیانا" از نحوه نمودار شدن نوشتهها لذت نمیبرید، میتوانید آنرا خاموش کنید. برای اینکار گزینههای Tools->Internet Options->Advanced را انتخاب کرده و گزینه Use all ranges Cleartype for HTML را غیرفعال کنید. در عکس موجود در بالای این صفحه، در سمت چپ IE7 فعال و در سمت راست IE7 غیرفعال از نظر Cleartype را مشاهده میکنید.
- تناسب در چاپ:
تا نسخه قبلی، چاپ کردن سایتهای وب واقعا دردسر بود چرا که سایتهای وب اندازه A-4 را نداشتند و به همین علت هم متون و عکسهای سمت راست قیچی میشدند. حتیاستفاده از ترفند تغییر جهت چاپ از portrait به landscape نیز همه جا کارساز نبود. IE7 به صورت اتوماتیک سایتهای وب را به قدری کوچک میکند که بر روی اندازه کاغذ انتخابی جا بگیرند. نتیجه حاصله قبل از چاپ نیز قابل مشاهده است. این کار توسط فلاش کنار آیکون پرینتر در سمت راست خواهد شد. مسئله مهم تنها این است که در منوی Drop-down گزینه مربوط به تناسب صفحه اصلی با صفحه پرینت را فعال کنید.
توسط فلاش موجود در نمایش قبل از چاپ میتوانید در صورت لزوم گوشههای صفحه را تغییر دهید. توسط آیکون چرخ دنده میتوانید تنظیمات دیگری از صفحه را به عهده بگیرید مثلا میتوانید صفحه را به صورت افقی یا عمودی تنظیم کنید البته تنها در صورتی که تنظیمات خودش با نظر شما یکی نباشد.
اگر خواستار چاپ عکسها و یا رنگهای پشت صحنه میباشید باید دوباره گزینههای Tools->Internet Options->Advanced را انتخاب کنید. سپس کاملا به سمت پایین رفته و گزینه مربوط را فعال کنید.
- ایمن کردن IE در ویندوز ایکسپی :
IE7 دارای یک وضعیت Safemode میباشد که میزان بالایی از امنیت را ارائه میدهد. هنگامی که این حالت فعال باشد، مرورگر تنها اجازه دسترسی به پوشه فایلهای اینترنتی موقتی را دارد. بدین وسیله دیگر نرمافزارهای مخرب که قصد دارند در هنگام جستجو یا گردش در اینترنت در کامپیوتر نصب شوند دیگر هیچ شانسی نخواهد داشت. مسئله مهم اینجاست که این حالت امنیتی تنها موقعی توسط گزینههای Tools->Security فعال میشود که IE7 در ویندوز ویستا نصب و اجرا شود. البته جای نگرانی برای استفاده کنندگان از ایکسپی وجود ندارد چرا که آنها میتوانند توسط نرمافزار مجانی به نام Sandboxie که آدرس دانلود آن نیز در زیر داده شده است به همین میزان امنیتی دستیابی پیدا کنند:
پس از نصب این ابزار آیکونی در دسکتاپ با نام Sandboxie Quick Lanch به چشم خواهد خورد. توسط این گزینه مرورگر وب را فعال کنید: البته همان مرورگری که به صورت استاندارد در ویندوز نصب شده است مثلا اینترنت اکسپلورر از هم اکنون تمامی فایلهایی که در هنگام مرور در اینترنت به کامپیوتر وارد میشوند مثلا ویروسها یا تروآها به این قسمت امنیتی وارد میشوند. حتیتنظیماتی از مرورگر را که شما عوض میکنید تنها تا زمانی فعال خواهند ماند که شما Sandbox را پاکسازی نکرده باشید. برای اینکه تنظیمات انجام شده باقی بمانند، یکبار از طریق آیکون خود مرورگر، مرورگر را فعال کنید. توجه داشته باشید که تمامی نرمافزارها را میتوانید از Sandbox راهاندازی کنید، تنها کافیست که روی آیکون آنها رفته و دکمه راست موش را فشار داده و گزینه Run Sandboxed را فشار دهید.
یک سری ترفندها و نکات نرم افزاری در افزایش سرعت اینترنت تاثیر گذار است.با این آموزش در سایت سرزمین دانلود با ما همراه باشید:
? حذف فایلهای زاید:
با هر بار مرور یک سایت یا صفحه خاص از اینترنت، آن صفحه در هارد دیسک کامپیوتر شما ذخیره می گردد. این کار برای آن است که اگر دوباره آن قصد مرور آن صفحه را داشته باشید، اگر در آن صفحه تغییری حاصل نشده باشد، مرورگر به جای دانلود مجدد، آن صفحه را مستقیما از روی هارد دیسک بازخوانی می کند. این کار ظاهرا به دستیابی سریعتر صفحات کمک می کند اما باید توجه داشت که با افزایش بیش از حد این صفحات در حافظه کامپیوتر، این امر عملا به کندتر شدن سرعت بارگذاری صفحات منجر خواهد شد. نا گفته نماند که خراب شدن این فایل ها باعث بروز نقص هایی در عملکرد صحیح مرورگر خواهد شد.
پس راه مناسب آن است که هر از چند گاهی این فایل ها را از کامپیوتر خود حذف کنیم؛ برای این منظور اگر از Internet Explorer استفاده می کنید، در صفحه مرورگر خود گزینه Tools در بخش Internet Option صفحه General را باز کنید و گزینه Delete Files را کلیک کنید.
? حذف فایل های History:
برنامه Internet Explorer تمامی سایت هایی را که اخیرا از آن ها دیدن کرده اید به ترتیب تاریخ آن ها را در خود نگه داری می کند. برای مشاهده این سایت ها به ترتیب تاریخ، می توانید روی آیکن ویژه این برنامه در صفحه مرورگر کلیک کنید و یا از کلید های میانبر Ctrl + H استفاده کنید.
باید توجه داشته باشید که زیاد شدن حجم History می تواند موجب کندی مرور صفحات گردد. پس اگر از این برنامه استفاده چندانی نمی کنید بهتر است هر چند وقت یکبار فایل های مربوط به آن را حذف کنید.
برای این کار چنان که در بالا توضیح داده شد، صفحه General را در Internet Option باز کرده و بر روی گزینه Clear History کلیک نمایید. در این قسمت می توانید بازه زمانی خاصی را نیز برای پاک کردن فایل های History برای مرورگر خود تعریف کنید.
? حذف تصاویر:
در بسیاری از موارد در هنگام جستجو های اینترنتی، شما می خواهید به طور سریع از محتوای کلی یک سایت و نه تمامی مطالب آن که بیشتر متن ها ( Text ) را شامل می شود دیدن کنید. یعنی برای این کار به دیدن تصاویر پر حجم که غالبا اطلاعات مفیدی به شما نمی دهند و اکثرا با موضوعات تبلیغاتی هستند احتیاجی ندارید. همچنین باید توجه داشته باشید که وجود تصاویر یکی از مهمترین مواردی است که سرعت بارگذاری صفحات را کند می کند.
برای اینکه مرورگر شما ( IE ) از نمایش تصاویر صرفه نظر کند، صفحه Internet Option را از گزینه Tools انتخاب کرده ( همانطور که در بالا توضیح داده شد ) و در برگه Advanced ذیل بخش Multimedia، گزینه Show Pictures را از حالت انتخاب خارج نمایید. ( در این قسمت گزینه های دیگری که به نظر شما غیر ضروری می باشند نیز قابل خارج شدن از حالت انتخاب هستند )، حال اگر صفحه ای را بدون تصاویر مرور می کنید و تصویری وجود داشت که می خواهید آن را ببینید، به سادگی روی آن راست کلیک کرده و گزینه Show Picture را انتخاب کنید تا مرورگر تصویر مورد نظر را برای شما نمایش دهد.
? دانلود های سریعتر:
برای دانلود ( Download ) کردن یک فایل قابل دانلود باید روی پیوند مربوطه راست کلیک کنید و گزینه Save Target As را انتخاب نمایید. سپس با دادن مسیر مورد نظر خود، فایل برای ذخیره شدن آماده می شود.
اما مشکلی که در این میان وجود دارد این است که معمولا زمان لازم برای دانلود یک فایل زیاد است که بسته به حجم فایل معمولا بین 2 تا 10 دقیقه و حتی بیشتر طول می کشد.
مشکل دیگر این است که در حین دانلود شد یک فایل اگر ارتباط شما با اینترنت قطع شود یعنی Disconnect شوید، کار دانلود هم متوقف می شود و پس از برقراری ارتباط باید این کار را دوباره از سر بگیرید.
برای حل این مشکلات می توانید از نرم افزار Download Accelerator استفاده کنید که نه تنها سرعت دانلود را تا 3 برابر بیشتر می کند، بلکه بعد از قطع اتصال و اتصال مجدد دانلود را از جایی که ارتباط قطع شده شروع می کند و نه از ابتدا. همچنین این نرم افزار قابلیت های گوناگونی در مدیریت فرایندهای دانلود دارا می باشد.
? سایت های بسیار سنگین:
بعضی از سایت ها به گونه ای طراحی شده اند که زمان زیادی طول می کشد تا تمامی اجزای آن بارگذاری شود. اگر فقط می خواهید از محتوای کلی یک سایت و نه تمامی اجزای آن مطلع شوید بهتراست در حین انجام بارگذاری هر چند وقت بک بار دکمه Stop را بزنید. با این کار آن دسته از اجزای سایت که تا کنون بارگذاری شده اند پدیدار خواهند شد. برای ادامه روند بارگذاری نیز دکمه Refresh یا F5 را بزنید.
? استفاده از صفحات به صورت off line:
اگر قصد دارید دقایقی طولانی را صرف خواندن فقط یک صفحه بکنید مثلا اگر مشغول خواندن یک متن بسیار طولانی هستید، برای اینکه در حساب اینترنتی شما صرفه جویی شود بهتر است صفحات این چنینی را بدون اتصال به اینترنت یا اصطلاحا به صورت off line مطالعه کنید.
? روش های استفاده از صفحات به صورت off line
برای این کار 3 روش وجود دارد:
1) در هنگام اتصال به اینترنت از منوی File گزینه Work Offline را انتخاب کنید. با این کار شما هنوز قادر به دیدن صفحاتی که باز کرده اید هستید اما به شبکه ایتترنت وصل نمی باشید یعنی دیگر حساب اینترنتی شما مصرف نمی شود اما تلفن شما همچنان اشغال خواهد بود.
2) راه دیگر این است که صفحه مورد نظر را ذخیره کنید تا در زمانی دیگر بدون اتصال به اینترنت و تلفن به مطالعه آن اقدام کنید. برای این منظور در منوی File گزینه Save As را انتخاب کنید و مسیر ذخیره فایل را انتخاب کنید.
3) راه سوم این است که صفحه را به صورت off line ، Favorite کنید. برتری این عمل این است که در صورت انتخاب، صفحه مذکور همراه با پیوندهای آن ( Links ) ذخیره می شود. مثلا شما قادرید کل یک سایت را همراه با پیوندهای آن در اختیار داشته باشید. طبیعی است که هر چه یک سایت پیوندهای بیشتری داشته باشد ذخیره کردن آن ها به زمان بیشتری نیز احتیاج خواهد داشت.
در این شیوه مراحل کار به این صورت است:
در منوی Favorites در مرورگر IE، گزینه Add To Favorites را انتخاب کنید. در صفحه باز شده گزینه Make Favorite Offline را در حالت انتخاب قرار دهید و OK را بزنید. با استفاده از Customize نیز می توانید نسبت به ذخیره کردن پیوندها ( Links ) اقدام کنید.